• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Remont nowego mieszkania

Zaczęty przez JaNN, 04 Paź 2016, 10:10:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

JaNN

Witam. Będę nie długo właścicielem nowego mieszkania (około 70 m) i chciałbym się dowiedzieć jak przedstawiają się koszty remontu teraz. Chodzi mi o ułożenie gresu, zrobienie łazienki i oświetlenia w każdym pokoju. Jak fachowcy się teraz cenią i może ktoś poleci albo odradzi fachowca dla mnie? Pozdrawiam.

HEHE

Jak nowe mieszkanie to po co remontowac.....................?
taka własnie POLSKA .....

Abstrahuje

@HEHE ty jakiś przygłupi jesteś?
Ty uważasz,że każdy lubi,gres,identyczne płytki w łazience i identyczne oświetlenie mieszkania?

HEHE

JAK PATRZE CO PISZESZ TO JEDNAK JESTEM ZA ABORCJA......JAK WIESZ CO TO JEST 

Majkel

Siemanko Kolego!!! Ja też jestem na etapie wykańczania.

Więc tak podłoga 70 m2 trzeba liczyć z materiałem około 100 zł/m2.

Łazienka droga sprawa robota i materiał około 8500 zł z dobrym jakościowo sprzętem nie China!!!

Oświetlenie nie rozumiem? Kupujesz nowe mieszkanie? Na etapie budowania zrobią Ci jak chcesz więc nic Cię nie będzie kosztowało!!! Tylko lampy musisz kupić 4 sztuki x 500 zł z żarówkami LED=2000 zł.

Pozdrawiam Miłego mieszkania!!!

Wacha

Witam,
Jestem również w trakcie remontu z tym że na wszystkie prace remontowe porwałem się sam. Panele dobrej jakości 90zł/m2, łazienka około 6 tys. , oświetlenie około 1 tys. Jeśli chodzi o kuchnię to mogę polecić stolarza Bzioma. (Kuchnia z agd- 15 tys. Najwięcej pracy było przy łazience(10 dni) oraz przy syficie podwieszanym dekoracyjnym.
Pozdrawiam

JaNN

Cytat: Wacha w 05 Paź 2016, 07:45:22Witam,
Jestem również w trakcie remontu z tym że na wszystkie prace remontowe porwałem się sam. Panele dobrej jakości 90zł/m2, łazienka około 6 tys. , oświetlenie około 1 tys. Jeśli chodzi o kuchnię to mogę polecić stolarza Bzioma. (Kuchnia z agd- 15 tys. Najwięcej pracy było przy łazience(10 dni) oraz przy syficie podwieszanym dekoracyjnym.
Pozdrawiam
[/quote

A łazienkę liczysz już z wanną glazurą itp czy sam remont ?
A gdzie ten stolarz ma swój zakład i jaki metraż kuchni Pan miał ze wyszło 15 000?
A ile powinien kosztować podwieszenie nowocześnie sufitu w pokoju 22 m ?

Wacha

Łazienka ze wszystkim - glazura , terakota, wannna, panel prysznicowy, umywalka, szafka pod umywalkę i sedes podwieszany.

Stolarz ma zakład na majerskiego( lub w rejonie tej ulicy - nie pamiętam dokładnie) kuchnia 9 tys (fronty lakierowane) + 6 tys agd

Podwieszenie sufitu - koszt materiałów nie jest wielki - płyty gk, profile ud30 i cd60, wieszaki, gładź szpachlowa. Wymaga on jednak sporego nakładu pracy więc jesli nie chcesz robić sam, koszt zależy od tego jak będzie się cenić ekipa remontowa. Mój kolega który również wykańczał nowe mieszkanie za ekipe remontową zapłacił 8 tys. Zrobili mu łazienkę, sufity podwieszane, podłogi, cegiełkę na ścianach i malowanie. Ja wolałem zrobić sam, kupując lepszej jakości materiały niż płacić ekipie i zadowolić się gorszymi materiałami. Na dobrej jakości materiały + robociznę nie było mnie w danym momencie stać. Z efektu swojej pracy jestem zadowolony + mam dużo satysfakcji.

Wacha

Zapomniałem napisać o kuchni. Jest to kuchnia rogowa 1.50 x 3.50

kuchenka

Jak na kuchnię o takich małych wymiarach to moim zdaniem przepłaciłeś, ale grunt to być zadowolonym :)

bankruci

i wy szukacie fachowca? przepłaciliście za mieszkanie i długo jeszcze bedziecje go spłacać a chcecie znaleźć  taniego  majstra ?? który odwali chale jakiegoś niedouczonego partacza i się chwalicie jak to tanio zrobił ? ja widziadłem niejedno mieszkanie spartaczone i dom , i jeszcze wiele zobaczę --za dobro prace fachowcowi trzeba zapłacić ja za samo lazjenke biorę 5 tys- a średnio 2 pokoje lazjenka korytarz to 12-15 tys sama robocizna a robio za 4-6 ty

Mario1975

Witam,
Remontowałem mieszkanie 75 m2,
Ekipa remontowa 18 500 zł
Kompletny remont 80 000 zł
Wyposażenie 50 000 zł
tak to się kształtuje.
Oczywiście materiały ze średniej wyższej półki nie jakiś cersanit czy koło.

pmlodys

Słuchajcie cokolwiek będziecie remontowali cokolwiek będziecie kładli Nie bierzcie tylko gościa do tej roboty który jest właścicielem tego numeru 511238257
Bo wykończeniówka w jego wykonaniu naprawę was wykończy i fizycznie,psychicznie, finansowo a efekt będzie zastraszający i to nie w pozytywnym
Słowa znaczeniu

gwendolina

Pytacie się po co remontować nowe mieszkanie.Z kilku powodów:
mieszkanie deweloperskie to praktycznie stan surowy
mieszkanie z rynku wtórnego może sie nam nie podobać ( każdy ma inny gust i wiekszość osób lubi dostosować mieszkanie do własnych potrzeb.....).

Inspiracji polecam szukać w sieci. Na wielu portalach jest sporo wskazówek w jaki sposób umeblować efektowne wnętrze.Jesli szykujecie remont łazienki to zerknijcie sobie tutaj:
http://www.paradyz.com/blog/remont-lazienki-7-wskazowek-ktore-pomoga-zaaranzowac-efektowne-wnetrze/

Na stronie jest kilka wskazówek, które pomogą stworzyć ładne wnętrze.
Rodowita mieszkanka

madam4

Bardzo ładnie można urządzić sobie mieszkanie tymi meblami https://mebleolimp.pl/24-meble To nowoczesne meble, idealne do wielu mieszkań. Kupicie w tym sklepie meble do każdego pokoju. Wielu klientów jest zadowolonych z jakości tych mebli. Nie popsują się wam szybko. Warto je kupić.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk