• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Dobry Procesor w laptopie

Zaczęty przez eLEKTRONIA, 05 Gru 2016, 21:06:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

eLEKTRONIA

Czy ktoś wie jaki jest dobry, czy najlepszy procesor w laptopach? Kupić laptop z dobrym procesorem. Z jakimi procesorami nie kupować laptopa? Albo dobra firma laptopa?

takijeden

najwydajniejsze procesory to i7 7 gen, pytanie czy go wykorzystasz... Co znaczy dobra firma? Czy chodzi o bezawaryjność? Nie ma takiej:p Najtańsza - Lenovo, najszybszy serwis - Asus, Dell, najbardziej prestiżowa - Apple. Zastanów się czego tak naprawdę oczekujesz od laptopa i idź do komputronika

eLEKTRONIA

Potrzebny jest mi laptop do użytku domowego coś sprawdzić, czasem film oglądnąć i muzyki posłuchać. Co znaczy najszybszy serwis asus, dell? a firma hp? podobno dobre laptopy jakościowo.

borys85

Przede wszystkim do czego ma być laptop,
no i jakim budżetem dysponujesz. 

Bez sensu inwestować w wypasiony procek jak i tak go nie wykorzystasz a będzie tylko zżerał prąd a w konsekwencji  będzie to miało wpływ na czas pracy na baterii.

Co do firmy to ja od lat używam sprzętów   Toshiba i Asus i nigdy się nie zawiodłem.   
borys

eLEKTRONIA

Posiadam jeszcze starego laptopa firmy HP od ponad 3 lat. Ponieważ opłacałam dodatkowe ubezpieczenie to zaniosłam laptopa bo podejrzewałam że taśma jest do wymiany to opisali co zrobili za jednym razem, bo już drugi raz nie musiałam nosić na naprawę: wymieniono głośniki, kabel, obudowę i tylną obudowę, N/A, i zrobili reinstalacje systemu operacyjnego. Napisali jeszcze, że system operacyjny został zainstalowany ponownie w związku z: Powolną pracą systemu operacyjnego. I jest ok, ale to już dawno było.
Ale nie słyszałam nic dobrego na temat firmy HP. Teraz mi laptop głośno chodzi a potem cicho i tak na zmianę oraz grzeje się a później ochładza się i w miarę swoich możliwości dosyć szybko-powiedzmy.
Czy to są jakieś pierwsze oznaki gdy laptop powoli będzie tracił swoją użyteczność? Czy w niedalekim czasie może zacząć psuć się i przestać działać są powody do obaw? Jakiś czas temu dziwny dźwięk z niego wydawał się
bardziej wyżej po środku laptopa. Ale ucichło. Na razie jest dobrze tylko tyle, że od dłuższego czasu korzystam z drugiej baterii nieoryginalnej i niestety od dawna ta bateria szybko rozładowuje się i tu też moje pytanie jaka tu by bateria sprawdziła się.

Czekam na konkretną odpowiedź. Pozdrawiam.

WC1956

Witam

@eLEKTRONIA - według mnie najlepszym rozwiązaniem będzie zaniesienie laptopa do odpowiedniego serwisu w celu odnowienia. W każdej chwili może on ulec nieodwracalnej awarii i może pani utracić swoje dane. Jeżeli to nastąpi, to najlepiej skontatować się z kimś kto się na tym zna i doradzi jak je odzyskać, np fachowcy z http://www.datalab.pl/

eLEKTRONIA

Czyli jest to pewne, że laptop może ulec nieodwracalnej awarii? W celu odnowienia, czyli co miałoby być odnawiane?

agatek

Przede wszystkim do czego ten laptop? Jeśli nie do gier to i7 jest bez sensu (no chyba że renderujesz filmy albo pracujesz przy grafice 3d).

eLEKTRONIA

Laptop jest mi potrzebny tylko do użytku codziennego, czyli coś sprawdzić, poszukać konkretnego. Czasem krócej, czasem nawet na kilka godzin. Na pewno nie do grania. Mój obecny już głośno chodzi i również grzeje się, chyba już długo nie pochodzi. Chociaż zastanawiam się nad zaniesieniem go do serwisu. Co Państwo możecie mi powiedzieć na temat firm laptopów?

emily

Ja mam procesor Ryzen 7 1800X 3,6 GHz i jestem zadowolony. Informatyk polecił mi go gdy wymienialiśmy procesor w moim komputerze do pracy. Widziałem niedawno na stronie rankingu procesorów https://zakupowy.expert/ranking/ranking-procesorow,344, że ma wysokie oceny i dobre opinie :) Procesor jest ważny, to mózg komputera jednak. Ja pracuję na komputerze i bardzo ważne dla mnie jest właśnie to aby komputer pracował sprawnie i nie zacinał się.

kistiang

Ja zakupiłem w dobrej cenie i7-7700K udało mi się podciągnąć go na 5GHZ przy dedykowanym chłodzeniu Zalmanowskim. Polecam

pieknyolek

Według mnie najlepsze procesory to procesory Intela. Jeżeli szukasz dobrego laptopa z takim procesorem to wejdź na https://vobis.pl/laptopy/notebooki/asus a dokładnie model z niemalże najnowszą generacją intela https://vobis.pl/laptopy/notebooki/laptop-asus-px100gd-e41037-15-6

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk