• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Pies ze schroniska

Zaczęty przez MThomas63, 03 Paź 2017, 13:46:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

MThomas63

Chcemy z mężem wziąć psa ze schroniska, ale nie wiemy za bardzo, jak się do tego zabrać. Jaką rasę polecacie? Małego czy dużego? Młodego szczeniaka, czy staruszka, który nie miał lekkiego życia?

Pozdrawiam,
Małgorzata Benchen

deff

Musicie pomyśleć jaki tryb życia prowadzicie - czy jesteście kanapowymi leniuszkami czy raczej Wasz żywioł to przygoda ;-) jeśli macie dzieci również powinniście wziąć to pod uwagę - pies wtedy musi lubić dzieci a i dzieci powinny być na tyle duże, żeby nie zrobić (niechcący) np. krzywdy psu.

Generalnie proponuję poszukaćw internecie porad dla przyszłych właścicieli psiaków ze schroniska - jest tego masa i znajdzie się tam dużo ważnych informacji, z poradami jak radzić sobie z trudnościami włącznie.

Pies ze schroniska jest po przejściach - musicie wiedzieć i być nastawieni na to, że mogą być z nim problemy, przynajmniej na początku, pies może sprawdzać czy go nie oddacie - to często bardzo poranione zwierzaki. Polecam najpierw lekturę dla doszkolenia się a potem, gdy będziecie wiedzieć jaki charakter psa Wam odpowiada najlepiej chyba będzie zapytać pracownika schroniska, który psiul będzie odpowiedni - tak by nie było obustronnego rozczarowania. Powodzenia!

julijeczka

Ja myślę, że warto w tym temacie popytać znajomych :) To się naprawdę zaskakująco często sprawdza :)

madam4

Na pewno warto wziąć takiego zwierzaka ze schroniska. Warto o tym pomyśleć. Później warto wybrać odpowiednią karmę dla pieska. Szczeniaki potrzebują specjalnych składników. Warto kupić im karmę z dobrym składem. Ta   https://www.maxandmrau.pl/product-pol-889 ma w swoim składzie, wszystko, co jest potrzebne, by zwierzak zdrowo się rozwijał.

bezowa

To dobry wybór, psy ze schroniska też potrzebują miłości. Swoją drogą, gdzie kupić wszelkie niezbędne rzeczy dla takiego psa? Mam na myśli karmę, legowisko, smycz i ewentualnie zabawki? Znacie sklep https://www.krakvet.pl/ ? Ceny tam są znacznie niższe, niż w innych sklepach zoologicznych.

simka

Mam psa ze schroniska i nie żałuje tej decyzji. Jednak bardzo lubi ucieczki. Wraca po jakiś czasie ale jest obawa że może go jakieś auto przejechać. Dlatego kupiłem obrożę z nadajnikiem gps a w smartfonie mam aplikację bezpieczne zwierze która mi sygnalizuje kiedy pies opuści określony teren.

moderators

Sam kiedyś miałem, i to był najfajniejszy zwierzak jakiego miałem.

greece1

Pies ze schroniska to świetna sprawa. Sama mam takiego. Jest cudny. Szukam teraz dla niego jakiegoś fryzjera, jeśli macie do polecenia kogoś to dajcie namiar. Interesuje mnie fryzjer dla psów w Warszawie, słyszałam dużo dobrego o klinice Wetmedic, o tej: https://www.wetmedic.pl/strzyzenie-i-kapiele
Nie chce żeby mi przestraszyli pieska, więc zależy mi na opiniach. Dajcie proszę znać!:)

Asterixo

Ja mam psa ze schroniska i jest świetnym przyjacielem całek rodziny:)

Nazwa

Ktoś wie jak teraz funkcjonuje schronisko w sianozeciu? Czy otwarte czy nie? Niektóre schroniska w regionie są zamknięte z powodu pandemii

gina22

Na pewno warto byłoby sprawdzić, co ma do powiedzenia weterynarz Warszawa o stanie zdrowia naszego pupila, którego chcemy adoptować. Wówczas będziemy wiedzieć, jak faktycznie się nim zaopiekować... Także takie kwestie trzeba wziąć pod uwagę...

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk