• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Prezent na chrzest

Zaczęty przez ciniamog, 14 Sty 2018, 17:22:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

ciniamog

14 Sty 2018, 17:22:39 Ostatnia edycja: 19 Sty 2018, 22:43:33 by ciniamog
Hej za jakiś czas będę kupowała pamiątkę chrztu dla chrześniaczki. Wiem, że daje się łańcuszek z medalikiem lub krzyżykiem. Jednak tak sobie rozmyślam, czy zawieszka z aniołkami też mogłaby być? Jest dużo takich ładnych, np. tu: https://www.murrano.pl/prezent-na-chrzest-cat-220.aspx  W sumie to chyba żadna różnica, oby było poświęcone i szanowane prawda?

Ciekawe

Generalnie złoto w każdej postaci to prezent który zawsze będzie trafiony...złoto to dobra lokata. A czy będzie to krzyżyk czy aniołek to wg mnie żadna różnica,a może nawet i lepiej no będzie zdecydowanie oryginalniejsza.
Pozdrawiam :D

tadam

Jak dasz pieniadze to najpierw mu stardzy zabiora a potem oddadza polowe tego jak bedzie wiekszy/sza. Złoto moze nawet jak teraz nie zalozy to w przyszlosci kazdy je nosi. Najczesciej ludzie jednak na takie okazje wybieraja standardowo złoto. Bo z innymi pamiatkami to roznie jest.

fizolof

Zabieranie przez starych kasy z Komunii jest ogromnym problemem. Bo okazuje się,że w dorosłym życiu ponad 90% ludzi tych którym starzy zabrali pieniądze z Komunii nie umieją oszczędzać a nawet wcale obchodzić się z pieniędzmi podczas gdy odwrotnie jest z tymi którym starzy kasy nie zajumali.
Sam byłem świadkiem kiedyś jak matka niosła do lombardu komórkę z komunii dziecka-dla mnie to błędne koło

zuzankasanka

Witam.
Aniołek będzie ozdobą a krzyżyk lub medalik przyda się na I Komunię Świętą-zależy od podejścia :)

franka56

klimat

Internet może być ciekawym i kreatywnym źródłem wiedzy. Możesz spróbować poszukać czegoś poprzez wyszukiwarkę.

mentorka

Warto podarować coś wyjątkowego. Oczywiście zabawki ucieszą dzieci, ale będą tylko na chwilę. Znacznie lepiej sprawdzą się pamiątki chrztu świętego, jak na przykład moneta z odpowiednią dedykacją. Zerknijcie tutaj https://www.grawernia.pl/p2773,moneta-z-dedykacja-srebrna-pamiatka-chrztu-swietego-mon001.html - możliwe, ze ten pomysł przypadnie i wam do gustu. Ja osobiście jestem zachwycona tego typu pamiątkami.

Martas

Złoto jest trafionym prezentem na chrzciny, szczególnie dla dziewczynki :) Może to być zarówno łańcuszek, jak i kolczyki. Do tego dokupiłabym jakiś drobiazg, na przykład album dla dzieci czy Biblię (może być obrazkowa). Jak byłam chrzestną to postawiłam na taki zestaw, pieniądze niestety szybko uciekają :)

dchudy91

skoro złoto, to najlepiej podarować w takim pudełku na pieniądze z personalizowanym grawerem, dzięki czemu maluch będzie miał pamiątkę na lata... :)

miranda0

Ja na chrzest najczęściej kupuję albo srebrną dziecięcą ramkę albo malutki medalik/zawieszkę z grawerem albo robię fotoalbum ze zdjęć malucha, który jest świetną pamiątką na kolejne długie lata :) Do tej pory takie prezenty się sprawdzały i chyba jeszcze przez chwilę nic się nie zmieni

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk