• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Jakie okna polecacie?

Zaczęty przez Pawcio, 09 Mar 2018, 12:43:29

Poprzedni wątek - Następny wątek

Pawcio

Chciałbym zapytać gdzie w Suwałkach można kupić okna sprawdzonego producenta? Jestem w trakcie budowy domu i przymierzam się do wstawienia okien na wiosnę? Kogo polecacie?

Adzian

gacek

Martyna123

Polecam okna producenta Abakus. W Suwałkach można je kupić w firmie Martex Okna przy ulicy Utrata 4a. Jakościowo super i cenowo też bardzo dobrze. Wymienialiśmy okna w całym mieszkaniu. Montaż też w porządku. Naprawde polecam. Znają się na rzeczy.

Kojotek

Jankowa123

Podpowiem nie daj sie zwiezc na "gadki" sprzedawcow,ze ich najlepsze.
Zwróć uwage na okucia w oknach jakie sa.
Czy chcesz okna dwu czy trzyszybowe. Osobiscie polecam trzyszybowe. Ale jest haczyk. Najwazniejsza sprawa zwracaj uwage na parametry okien. Bo wiem, ze niektórzy sprzedaja okna trzyszybowe,a przenikalnosc ciepla jest kiepska. Im mniejszy wspolczynnik przenikania ciepla tym lepiej. Obecnie wedlig przepisow nie moze byc wyzsza niz 1,1 uw m2. Ilosc komor,im wiecej tym lepiej. I ile gwarancji..

Anty

Poproś fachowca i już wiesz :) na forum poleca Ci firmę w której pracują lub rodzina pracuje, lub bo tak słyszeli. Rzeczywistość jest inna J. Ja brałem w cells ale jedno woziłem na gwarancje bo było ferelne wiec wiesz :)

ToTuToTam

ja generalnie polecam okna plastikowe tyle, że odradzam kupowanie najtańszych bo są z nimi same problemy. Z własnego doświadczenia wiem, że takie lubią się zacinać, czasem nawet do tego stopnia, że nie da się ich otworzyć w ogóle. Już kilka razy musiałam wzywać serwis okien pcv bo okno się tak zablokowało, że nie było szans na jego otwarcie. Niestety, taki urok tanich rzeczy.

trezors

12 Lip 2018, 14:25:06 #8 Ostatnia edycja: 13 Lip 2018, 10:48:20 by trezors
Proponuję sprawdzić jeszcze okna aluminiowe bądź okna z aluminiowymi wstawkami np drewniano-aluminiowe lub PCV-aluminiowe. Tego rodzaju okna są może i trochę droższe, ale pod względem wytrzymałości, izolacyjności termicznej a przede wszystkim wyglądu nie mają sobie równych.
Plusem tego typu okien jest to, że moga być wykonane niemal w każdym kształcie i wymiarze.
Tego rodzaju okna stosuje się przede wszystkim w nowoczesnej zabudowie, dobrze komponują się z nowoczesnymi elewacjami. Raczej nie stosuje się ich w tradycyjnym budownictwie.
Katalog, specyfikację oraz charakterystykę energetyczną można sprawdzić np tutaj: https://www.internorm.com/pl-pl/internorm/

martus199s

Całkowicie się zgadzam z moim poprzednikiem... Nic dodać oraz nic ująć...

vladi

Nie mam pewności co do samego aluminium... Jakoś nigdy do mnie nie przemawiały jakiekolwiek realizacje z wykorzystaniem tego surowca... Najbardziej trwałe okna beda moim zdaniem drewniane. Rodzice zawsze mieli drewniane i nadal kontynuują swoja "tradycje". U nas to samo. Okno dobrze amortyzuje ciepło, a jak od czasu do czasu odmalujesz je emalią akrylową luxdecor to i bedzie dobrze wygladalo w kazdy sezon

kaczorgigant

Ja się jednak nie zgodzę. Drewniane są bardzo ciężkie w konserwacji. Co jakiś czas trzeba zdzierać lakier i od nowa malować bo niestety inaczej drewno szybko spróchnieje. Ja nie mam czasu na konserwację. Jestem w domu tylko w weekendy i nie chcę wolnego czasu poświęcać na konserwację okien, chcę spędzić czas z rodziną. Wybraliśmy okna PCV z firmy Oknoplast. Mamy spokój, bo wystarczy je przeczyścić przy myciu okien i są jak nowe. Mamy już jakiś czas te okna prawdopodobnie ze dwa lata i bardzo się cieszę, że właśnie na tą firmę padł nasz wybór. Moim zdaniem Oknoplast ma najlepsze okna, jak porównywałem swoje okna do okien znajomych to moje wypadały lepiej, sami znajomi tak mówili, że nasze lepsze okna są od ich, tzn porządniejsze. Przed wyborem jednak sprawdziliśmy wszystko co się dało w tym co jakie okucia stosuje Oknoplast. Nasze wymogi zostały spełnione i zamówiliśmy, a po nas jeszcze dwa inne małżeństwa z naszego otoczenia ;) Z oknami nam się udało tylko szkoda, że z roletami zaufaliśmy firmie naszej koleżanki bo niestety są słabej jakości i musimy wymieniać. Tak to jest jak kupisz po taniości. Jednak niska cena nie idzie z jakością.

mczay

Co do okien to ja polecam wam wybrać PCV, to teraz najpopularniejsze okna, większość ludzi je wybiera do swoich domów czy mieszkań. Tutaj https://okna.waw.pl/produkty/okna?material=pcv macie ofertę znanego producenta którą wam szczególnie polecam bo mają okna w dobrej cenie a do tego fajnie chłoną dźwięk i trzymają temperaturę.

Akida

Szukając okien z najwyższej półki,solidnych i estetycznie wykonanych,zajrzyj na stronę producenta http://www.ekoplast-krakow.pl/
proponują swoim klientom okna PCV produkowane przy użyciu nowoczesnych technologii,które świetnie pasują do każdego pomieszczenia.Dodatkowo oferują serwis i porady jak dbać i pielęgnować okna by służyły nam długie lata.

vi_to

Moim zdaniem najlepsze będą okna drewniane warszawa. Mocne i solidne. Długo posłużą.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk