• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Czy warto studiować?

Zaczęty przez allla44, 15 Mar 2018, 19:26:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

allla44

No własnie czy warto a jeśli tak to co?

incognito

napewno kierunki techniczne, na branżę techniczną zawsze będzie popyt, ja skończyłem mechanikę i budowę maszyn i w każdym mieście są oferty pracy z działu inżynierii i podobnych gdzie można stale się rozwijać

lourette15

To zależy tylko i wyłącznie od danej osoby. Jeśli ktoś studiuje tylko po to by studiować to nie warto.

też z Suwałk

Ze względu na kasę (póżniejszą) warto pójść na medycynę. A co?

gwendolina

20 Mar 2018, 10:58:57 #4 Ostatnia edycja: 26 Mar 2018, 13:36:37 by gwendolina
No warto. Aczkolwiek chciałabym tutaj zaznaczyć, ze jest to trudny kierunek i niewiele osób dostaje się na takie studia. I przecież nie każdy bedzie lekarzem prawda?

Moim zdaniem warto jest iść na studia, które nas interesują i mogą nam w przyszłósci przynosić przyjemnosć ze studiowania i wykonywania danego zawodu. Wązne jest aby robić to co się lubi.

Ciekawe dwa kierunki moim zdaniem to na pewno
spedycja
albo transport zagraniczny
http://www.wsb.pl/wroclaw/studenci/studia-podyplomowe/kierunki/akademia-handlu-zagranicznego -  kierunek taki jest na Wyższej Szkole Bankowej
Rodowita mieszkanka

dzessi

Myślę, że każda forma inwestowania w swoją edukację jest jak najbardziej ok. Na pewno nie ma się co sugerować opiniami i trendami panującymi wśród znajomych bo wybór kierunku studiów to sprawa bardzo indywidualna. Ja studiuję na WSB: bankowość i doradztwo finansowe: http://www.wsb.pl/opole/kandydaci/studia-i-stopnia/kierunki-i-specjalnosci/bankowosc-i-doradztwo-finansowe i jestem zadowolona z wyboru bo zajęcia są ciekawe i nie chodzę na nie jak za karę.

malibux

No jasne, że warto :) Ja na studia wyjechałam do Wrocławia na Wyższą Szkołę Prawa :) Studiuję na specjalności kryminologia i kryminalistyka bo od zawsze uwielbiałam kryminały i ogólnie tą tematykę i chciałabym pracować jako technik policyjny  :) Zajęcia są bardzo wciągające, uczymy się poprzez praktykę, sprawia mi to masę radości ;) Mam za sobą już kolokwia, poszły mi gładko :) Uważam, że to super wybór. Ważne by robić to, co się uwielbia :)

kalu

antek

Decyzja o studiowaniu, jak i sam wybór uczelni wyższej , powinna być kwestią indywidualną Mnie studia przygotowały  do wyzwań przed którymi stawiają mnie rozmaite sytuacje w pracy Ukończyłam http://www.wsb.pl/  Warto iść na studia, przynajmniej te pierwszego stopnia, ale nie warto na tym kończyć - kiedy tylko plan zajęć na to pozwoli - rozsyłaj CV i szukaj swojej pierwszej pracy Kierunek powinien być zgodny z zainteresowaniami i tyle w tym temacie.

Lolo024

Lol no pewnie, że warto. Nie dość, że poznasz fjanyc hludzi to jeszcze się sporo nauczysz i znajdziesz pracę. Można i bez tego xd ale zawsze ładniej to na papierku wygląda i jest łatwiej ;) na skończyłem Informatyke na uczelni Collegium Da Vinci i polecam ten kierunek, uczelnie i wgl :)

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk