• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Instagram - możliwości marketingowe

Zaczęty przez starak, 24 Sty 2019, 13:34:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

starak

Czy Instagram ma jakieś właściwości marketingowe?  Pytam, bo o ile w Google czy Facebooku jest to w sumie proste i oczywiste, o tyle Instagram-a trudno jest mi rozgryźć pod tym względem.

trezors

25 Sty 2019, 13:31:26 #1 Ostatnia edycja: 28 Sty 2019, 13:43:13 by trezors
Oczywiście, że ma. Każdy portal społecznościowy posiada określone, mniejsze lub większe zdolności marketingowe - ba, z tego on żyje.
Oczywiście nie można z tym przesadzić z tego względu, że taki portal który jest na fali, może łatwo skończyć jak NK.
O tym jakie media społecznościowe typu Facebook czy Instagram mają możliwości marketingowe zostało tutaj dobrze opisane: https://shineonagency.pl/reklama-facebook-instagram/

lektor

Cytat: starak w 24 Sty 2019, 13:34:23Czy Instagram ma jakieś właściwości marketingowe?  Pytam, bo o ile w Google czy Facebooku jest to w sumie proste i oczywiste, o tyle Instagram-a trudno jest mi rozgryźć pod tym względem.

Ma, natomiast nie są one tak "bogate", jak np. w przypadku FB, chociażby z racji tego, że promować możemy udostępnione zdjęcie lub film, a nie posty tekstowe, linki itp. (Wynika to oczywiście z możliwości samego Insta.) W ciekawy sposób działa połączenie promocji na FB z tąna Insta, polecam sprawdzić efekty. Od kiedy FB kupił Instagrama, te 2 portale całkiem nieźle ze sobą współgrają.
Fotograf Suwałki - FOTO i WIDEO z lotu ptaka oraz tradycyjnie 8)

Pablo32

Promuję swój fanpage na FB i mam też konto na Instagramie. Na instagramie nie mam większych problemów, bo zdjęcia są ciekawe i obserwujących stopniowo przybywa. Założyłem tutaj konto z myślą o promocji marki i utrzymaniu w pamięci klientów naszego logo. Musisz mieć wyznaczone cele marketingowe, wtedy jest łatwiej działać. Teraz sporo osób wstawia również krótkie filmiki, same zdjęcia to za mało. Zainwestowałem na razie w bardzo prosty edytor zdjęć movavi https://www.vebo.pl/movavi-video-editor i zamierzam się trochę pobawić, żeby wprowadzić coś nowego na profil. Może jak się trochę podszkolę, to sprawię sobie już poważniejszy program power director.
Moim zdaniem każdy ze społecznościówek FB, Insta, Printerest i inne mają spore możliwości marketingowe - pytanie tylko na czym Ci zależy czy linkbuilding, czy rozpoznawanie marki, wprowadzenie nowego produktu ...

mczay

Instagram jest platformą, którą bez wątpienia warto się zainteresować, ale nie warto ograniczać się wyłącznie do niej. Naprawdę warto byłoby zainteresować się również innymi formami promocji, takimi jak chociażby pozycjonowanie w Google. Na rynku nie brakuje firm, które mogą Ci w nim pomóc. Ta: https://pirmedia.pl/ jest jedną z nich.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk