• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

PPK - pracownicze plany kapitałowe

Zaczęty przez bursky, 29 Cze 2019, 09:45:41

Poprzedni wątek - Następny wątek

bursky

Myślicie, że warto jest się zapisywać do pracowniczych planów kapitałowych? Jakie mogą być korzyści z tym związane? Czy są jakieś gwiazdki o których trzeba pamiętać?

uuuuu

nie wiem po co oni likwidowali OFE ktore w zasadzie za bardzo nie rozni sie od PPK od nazwy i niby podkreslenia ze to prywatne co nalezy tez wspomniec ze to trybunal stwierdzil ze OFE to publiczne srodki gdyz ratowano worek bez dna ZUS i obecnie PiS ktory kobietom zmniejszyl wiek utopi jeszcze bardziej ten ZUS i panstwo . To jest wszystko jedna wielka kpina jak za kolejne 15-20 lat zabraknie to kolejny trybunal stwierdzi ze to jednak nie prywatne srodki

asdasd

trezors

30 Cze 2019, 10:06:49 #3 Ostatnia edycja: 01 Lip 2019, 09:05:34 by trezors
Ciekawy jestem jak to będzie wyglądało w praktyce.
Z jednej strony były już OFE, IKE i to się nie sprawdziło w praktyce. Teraz mamy PPK - środki prywatne, ale nie można nimi dysponować w 100%, tak jak np można dysponowąć środkami z lokaty.
W sieci jest szereg artykułów z tego zakresu. Na https://www.newsweek.pl/biznes/ppk-pracownicze-plany-kapitalowe/zd8sp2n zostało to trochę szerzej opisane.

rozaa88

No to jak w ogóle oceniacie pracowniczy program emerytalny ? Mnie wydaje się, że jest to bardzo dobre rozwiązanie...  Bo w końcu będzie można odkładać na swoją emeryturę... 

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk