• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Wpływ słuchawek na słuch

Zaczęty przez blacki, 15 Wrz 2019, 12:21:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

blacki

Witam, czytałem pare tematów o interesujących mnie słuchawkach (KOSS Plug) i bardzo mnie zastanawia czy taka metoda że się je wkłada je tak do ucha nie jest jakoś bardzo szkodliwa? nie mówie tutaj o fakcie że ponoć posiadają one bardzo mocny bass co samo w sobie psuje słuch czy też sam fakt że słuchawki psują słuch, chodzi mi konkretnie o technike ich wykoniania. Mówiąc w skrócie czy jak bym sobie kupił zamiast nich Sennki MX500, słuchał bym tak samo głośno i bym zwiększył bass aby był taki sam jak na KOSSach to czy na Sennkach bym miał mniejsze szkody w przyszłości?

kumak_pospolity

kumak_pospolity

Najważniejsze będzie wygodne łóżko.
W łóżku spędzamy 1/3 życia.

czarnota

17 Wrz 2019, 10:42:49 #3 Ostatnia edycja: 24 Wrz 2019, 08:35:37 by czarnota
Słuchanie muzyki przez słuchawki jest, ze względu na bliskość źródła dźwięku, bardzo niszczące dla naszych uszu: ale to nie znaczy, że głośna muzyka słuchana z innych urządzeń, takich jak radio, nie stanowi problemu.  Dla ochrony słuchu lepiej słuchać ciszej.

Jak raz już popsujesz sobie słuch to potem tak łatwo go nie odzyskasz tak więc polecam jednak na to uważać. W sytuacji jeśli czujesz, ze juz coś jest nie tak, skontaktuj sie z salonem geers https://www.geers.pl . Jest tam mozliwość wykonania sobie badania słuchu i zobaczenia w jakiej jest kondycji.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk