• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Czy chodzicie po górach?

Zaczęty przez wonter, 16 Sty 2020, 11:09:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

wonter

Zastanawiam się czy nie wybrać się w góry ( z tego co widziałem to jest możliwość podjechania kolejką pod góre na wiele szczytów i spacerowania po 1 czy po 2 km).

Jakie miejsca w polskich górach polecicie?

gabiski

Ja polecam Śnieżkę szczególnie w marcu, bo jest jeszcze śnieg ale warunki są prze piękne i oczywiscie polskie Tatry! coś nieziemskiego zimą aby jechać. Dla osob ktore nie chodza wysoko w  gory to doliny beda super, a dla milosnikow wyskoich gorskich wedrowek to Wysokie Tatry np. Szpiglas.

czarnota

16 Sty 2020, 14:48:29 #2 Ostatnia edycja: 22 Sty 2020, 10:28:31 by czarnota
Marzenia ściętej głowy. Jeśli wybierasz się w góry i chcesz zobaczyc coś więcej niż Krupówki, polecam nastawić się na znacznie dluższe wyprawy.... Szykuj się na 20-30 km.
Zawsze używam Endomondo w górach i zdarzało mi sie,ze chodziłem o wiele wiecej. Ale ja lubię chodzić oraz lubię dłuższe trasy. W koncu po to wybieram się w góry.

Przede wszystkim dobre buty. Wodoszczelne, wysokie, oddychające. Odpowiednie ubranie nie jest niezbędne ale dobrze jeśli będzie CI po prostu wygodnie.

Polecam szczególnie Tatry oraz Bieszczady. Moim zdaniem są tam najładniejsze widoki.

Na stronie jest kilka propozycji gdzie wybrać sie w Polskę na narty https://www.e-wczasy.pl/blog/gdzie-na-narty-w-polsce-top-10/

fgfffffff

Marzenia ściętej głowy ? Ktoś chyba w górach nie był ....
Wjazd na Kasprowy kolejką i Świnica (2300 m n.p.m.) w zasięgu 2h tam i z powrotem spokojnie.

Asterixo

Polecam wędrówkę z Zakopanego na Sarnią Skałę- chyba najłatwiejszy szczyt do "zdobycia" w Tatrach a więc opcja dobra też dla początkujących albo na rodzinne wyprawy z dzieciakami. Po aktywnie spędzonym dniu jest też gdzie komfortowo wypocząć w pobliżu. Zobaczcie np. apartamenty przy Bulwarach: http://www.zakopaneapartamenty24.eu/noclegi , przestronne, wygodne, nowocześnie i zarazem stylowo zaaranżowane. W sam raz na pobyt w kilkuosobowej grupie.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk