• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Przepis na fasolkę po bretońsku

Zaczęty przez nutelka, 26 Maj 2021, 08:46:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

nutelka

Niby prosty przepis ale nigdy sama nie robiłam.
Jak robicie?

Margarita

26 Maj 2021, 12:43:58 #1 Ostatnia edycja: 14 Cze 2021, 12:54:05 by Margarita
A proszę bardzo:
500 g fasolki namoczyć na noc. Przepłukać i zalać nową wodą. Gotować do miękkości (mi to prawie 2h się gotowała) - z dodatkiem listka laurowego, ziela anielskiego, czosnku (2 ząbki dałam całe do garnka) i ewentualnie jakiejś wędzonki do smaku. W międyczasie przesmażyć cebulę (1 duża i kiełbaskę - dałam podwawalską). Jak fasola jest prawie miękka to dodać cebulę z kiełbasą. Po chwili dodać przecier pomidorowy (ja dałam jakieś 400g) i dałam też jedną puszkę pomidorów. Dopawić do smaku (sól , pieprz, majeranek). W przepisie był też boczek ale ja nie lubię więc pominęłam.
https://infoseek.pl/pytania/jak-zagescic-fasolke-po-bretonsku
Więcej informacji na tej stronie.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk