• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Pies gryzie meble

Zaczęty przez Carmeda, 24 Mar 2018, 10:45:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carmeda

Witajcie, mam dwuletnią suczkę, która od początku od kiedy jest u nas gryzie meble. Dostaje za to karę i myślałam, że z wiekiem się tego oduczy. Czy ktoś z Was miał podobny problem i może mi coś doradzić?

Aleks

Miejsca gdzie gryzie ponacieraj skórką od pomarańczy. Jeśli nie wierzysz to daj dla psa powąchać skórkę. :)

też z Suwałk

To szerszy temat. Czy Twój pies siedzi całymi dniami sam w domu? To proste. Pies się nudzi. Daj jej gryzaczek i ukryj smakołyki po mieszkaniu. Poświęć więcej czasu jeśli tego zwierzaka kochasz. Piesek to nie lalka że bęedzie siedział tam gdzie go posadzisz. Szkoda mi tego zwierzaka. Nie nadajesz się do tego.

uzytkownikk

do tez z Suwalk , widac wszedzie sie udzielasz na wszystkim sie znasz , madrzysz sie w wielu tematach połknałes pewnie juz caly swiat

też z Suwałk

Staram się. O tym wszystkim można poczytać w Google. No ale jeśli ktoś pyta to czemu nie odpowiedzieć? A masz jakiś problem?

Nnn

Z tym że psy nie lubią cytrusów nie do końca się zgodzę są wyjątki :p tak jak ktoś wspomniał zbyt mało ruchu zabawy może być problemem "wybiegany" nie powinien o tym myśle. Gryzie kiedy zostaje sam ale czy tez robi to kiedy jesteś w pobliżu?  Być może nie zna podstawowej komendy zostaw bądź poprostu podczas jej nauki źle
" zrozumiał" jej znaczenie kara moim zdaniem nie jest dobrym sposobem nauka poprzez nagradzanie pochwały pieszczoty coś co pies lubi dostanie kiedy zrobi coś dobrze zapamięta bardzo szybko. Radzilabym na początek wydłużyć urozmaicić spacery oraz zostawiala psa z zabawka wypełniona smakołykiem powodzenia :)

też z Suwałk

Moje koty jedzą marchewkę. Śpią ze mną w łóżku. Oczywiście na kołdrze. Robią co chcą ale ze względy na częste rozmowy prawie rozumieją co się mówi. Raczej tembr głosu niz słowa. To proste. Lubię swoje futrzaki a nie je ćwiczę.

aaaaaa

W sklepach zoologicznych jjest do kupienia taki specjalny spray.. Gorzki bardzo, ale skuteczny.. Tylko hak bedziesz pryskac to w rekawiczkach, bo dlugo utrzymuje sie na rekach i nie mozna niczym odmyc ????

też z Suwałk

Jednak muszę się odezwać. Czy nie prościej jest nie hodować zwierzaka niz traktować go jak zabawkę i mieć go za szkodnika. Przecież można poświęcić mu więcej czasu i uwagi a stanie się członkiem rodziny a nie szkodnikiem.

monisia

u nas pomoglo smarowanie mebli olejem z pieprzem

SophiaDavis1960

U nas pomogły zabawki dla psa. Różnego rodzaju. A najlepiej to sprawdziła się butelka plastikowa. Nasz pies, gdy był mały uwielbiła z taką butelką biegać i ją podgryzać :)

Pozdrawiam,
Sophia

Monika D

Jest tu w Suwałkach kilka dobrych sklepów, gdzie Ci na pewno dobrze doradzą. Mi doradzili spray i po dwóch tygodniach psiak stracił zainteesowanie meblami.

Pablo32

Pamiętam jak nasz szczeniaczek miał taki okres. Tylko zainteresował się naszymi butami. Od tego czasu mamy szafkę na buty. A pieskowi zostawiliśmy takie, które mógł sobie gryźć. Dodatkowo dokupiliśmy mu kilka gryzaków. Może też zrób mu taki mały prezent? Spory wybór mają w sklepie https://johndog.pl/blog/zyciezpsem/10-pomyslow-prezent-dla-psa/ Nasza Dorka już wiekowa, ale do tej pory wygłupy jej w głowie. Ma swoje ulubione zabawki z dzieciństwa, z którymi szaleje.

stanisław stanisław

Wasz pies gryzie meble pewnie dlatego, że nie jest wybiegany, a przez to się nie męczy. Najlepiej zamieńcie standardową smycz na długą linkę treningową, są dostępne np. tutaj - https://sfora-online.pl/Linki-treningowe-dla-psa-c36
W ten sposób nie ograniczacie psa!!!
Ja od jakiegoś czasu z niej korzystam i widzę znaczną poprawę zachowania psa.  ;D

AnetaJ

W takich sytuacjach nie możemy być obojętni, dlatego warto zdecydować się na szkolenie psa. Wielu ludzi zastanawia się czy można to zrobić we własnym zakresie. W dzisiejszych czasach jest to jak najbardziej możliwe ponieważ mamy całą masę informacji na ten temat dostępną w internecie. Wystarczy poszukać poradników typu szkolenie psa - https://nosem.pl/szkolenie-psa/ Oczywiście musimy spełnić kilka warunków aby to było skuteczne. Przede wszystkim musimy się nastawić mentalnie na bycie cierpliwym. Na samym początku może to nie iść po naszej myśli. Dlatego też nie zmuszajmy psa gdy nie chce z nami współpracować. Do tego musimy sprawdzić na co najlepiej reaguje, jak pokazuje praktyka to idealnie sprawdzi się ulubiony smakołyk.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk