• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Basen ogrodowy

Zaczęty przez Bercia, 20 Kwi 2022, 12:29:15

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bercia

Zastanawiam się czy nie kupić sobie w tym roku basenu ogrodowego do ogrodu. Czy ktoś moze kupował? Jakie baseny macie oraz czy jestescie z nich zadowoleni?

Zdecydowaliście się na baseny prostokątne czy moze jednak okrągłe?

Margarita

Sama kupuję sobie w tym rokku basen prostokątny, obecnie mam okrągłly oraz zamierzam wymienić na prostokątny (okrągły ma już swoje lata tak więc musiałabym go wymienić prędzej czy później)
Uważam, że powierzchnia i litraż znacznie lepiej by mi się układały w prostokącie, wygodniej basen stałby przy ścianie ogrodu. Najczęściej w wodzie leżymy się smażąc na materacach - 4 materace lepiej rozmieściłyby mi się w prostokącie i nie krążyłyby tak do pompy, nurkując łatwiej jest przepływać pod czymś, co się tak nie rozpływa po powierzchni . Pływanie w kółko jest słabe - poważnie, współczuję rybkom w kulach. W siatkę/piłkę lepiej się gra w prostokącie. Chodzenie wokół okrągłego przy czyszczeniu to po jakimś czasie zawroty głowy, a prostokąt czyści się fajniej ""po kolei"", w kole to zawsze kończy się jest chaosem ;)
Dużo lepiej korzystało mi się z prostokątnych basenów moich znajomych, nie robię imprez dla dużych ilości ludzi. Okrągły sprawdzał mi się mniejszy i płytszy, parę osób mogło sobie usiąść na dnie w kółeczku. W obecnym gabarycie i głębokości, wolałabym coś praktyczniejszego, i zyskać długość do pływania, a nie wielkość powierzchni, oraz lepszą ustawność w ogrodzie. Obecnie zajmuje środek trawnika, mimo, że do pływania wystarczyłyby 3 metry szerokości, a teraz zajęte mam sześć plus
obszar ""techniczny"". Może przy wkopanych jest inaczej, ale ja mam w ogrodzie wielki, szeroki słup wody, który w sześciościanie byłby dużo praktyczniejszy do sportu i wypoczynku.
Zrobiłam już rozpoznanie w sklepach i w dobrej cenie baseny ogrodowe można kupić w Leroy Merlin, mamy już upatrzone 2 ale chcemy wybrać się na weekend stacjonarnie aby zobaczyć czy są na wystawce. Tak aby obejrzeć.

Norbi1111

Ja mam stelażowy okrągły o średnicy 450 cm i wysokości 122 cm.
wybrałem okrągły ze względu na dzieci.

BOB

Przez 2 lata lałem wodę średnio po 2 razy na 3 miesiące  , basen średnica 4.6m , ilość wody do 13 tys litrów , woda z miejskiej sieci , ale teraz lezy on w garażu i na pewno nie będę go używał , dlaczego - szkoda wody ża mało jest tej wody co będzie za 15, 20 lat , będziemy opowiadać jak to się baseny lało a 2 km dalej było jezioro ale za daleko, pomyślcie  teraz co moze być za 20 lat .

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk