• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Najsłabsze ogniwo suwalskich marketów

Zaczęty przez luki, 20 Lip 2005, 18:18:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

luki

Biedronka, Kaufland, Stokrotka

Który z tych trzech merketów jest najlepszy Waszym zdaniem? Miła obsługa, uśmiechnięta Pani kasjerka, zgodne ceny na półkach z tymi na paragonie :)

W którymś w ogóle tak jest?:D

U

Kaufland - największy wybór, niektóre rzeczy w dobrej cenie, dobry parking i dojazd, jest gdzie spokojnie się spakować za kasą. Tylko tu można czasem kupić \"Wielką Pieniawę\", otwarty aż do 22:00 co dla mnie jest sporym ułatwieniem.

Stokrotka - czysto, dobry wybór towarów, nieżle z warzywami i owocami ale tylko zimą, można płacić kartą !!! firmowe reklamówki, fartuchy, identyfikatory, niezłe stoisko z garmażerią i mięsem ale z pieczywam ostatnio fatalnie. W porównaniu do innych ceny w strefie górnej. Rzadkość - prócz wózków są kosze i malutkie wózki dla dzieci z chorągiewką oraz skrytki przed wejściem. Ochroniarze bywają nieprzyjemni.

Biedronka - dawno nie byłem, wspomnienie umiarkowanie nieciekawe.

Dorzucę jeszcze:
Jednynka na Reja - obsługa leniwa, można płacić kartą - duży plus, ceny w strefie średniej, jedno z dwóch miejsc w Suwałkach gdzie sprzedają wodę \"Muszyna\".

Plus - ogólnie koszmar, asortyment jak w kiosku, nie ma nic co się nadaje do picia, torby do pakowania rozpadają się pod byle ciężarem, za kasą nie ma lady na spakowanie się - trzeba wszystko w pośpiechu wrzucać z powrotem do wózka, kajzerki są smaczne - o ile są. Niepełnosprawni nie wjadą wózkiem chyba że obsługa ich przeniesie nad kołowrotkiem albo puści bokiem.

Rozma

Byłam dzisiaj w MAXIMA -centrum handlowe,ale nie jakieś bardzo potężne,na Litwie.Fakt większe jest od Kauflandu itp. supermarketów w Suwałkach,ale podoba mi się to,że mimo dużej ilości asortymentu(spożwczy,odzieżowy,rtv,itp.itd.)jest tam bardzo czysto,wszystko fajnie poukładane tak,że można wszystko dokładnie zobaczyć,łatwo można przejeżdżac wózkami,jak narazie nie spotkałam się z niezgodnoscia cen na polkach i przy kasie,obsluga pomocna mimo barier jezykowych:)Przydałby się taki sklep w Suwałkach<marzy>
Rozma

ads

Ogólnie najlepiej odbieram Kaufland, bo jest tam duży wybór i w miare niskie ceny, a jakość też nie powoduje wielkich zastrzeżeń.

Najczęściej kupuje w Plusie- mam całe 2 minuty drogi do sklepu ;). O ile na jakośc towarów nie mam co narzekać to przejście za kasami jest tragiczne. A może powiem inaczej: przejście może jest, ale przejazdu dla wózków to już NIE MA. Ale tak to jest jak robi sie supermarket w byłych PSS-ach. Z Plusa najbardziej lubie krem czekoladowy, który stoi obok Nutelli :)

W Biedronce byłem jakieś 2 tygodnie temu, a wyszedłem z workami na śmieci i pudełkiem ciastek- taki wybór. Wózki o dziwo zaczęły jakoś lekko chodzić, ale co z tego skoro ani tam wyboru, ani miejsca.

W Stokrotce nie kupuję- chyba dobrze.

W \'Jedynce\' byłem kilka razy. Wysokie ceny, ale za to dobrej jakości towary i miła obsługa. Jak ktoś ma sporo kasy to polecam :)

Więcej supermarketów nie pamiętam, za część żałuje :P

luki

Ja do Biedronki to chodze tylko po chipsy - 1,89 trucizna w 100% ale smaczna:D

Rozma a w którym sklepie w Suwałkach nie jest czysto?? Trzeba Sanepid nasłać podaj tylko adres. (Cudze chwalicie swego nie znacie:D)

ads -  żałuj synu, żałuj....:D

Rozma

Luki małpiszonie chodzi mi o czystosc nie higienicznosc tylko o czystosc czyli schludnosc tzn.wszsytko fajnie poukładane,wszystko dostepne itd.Na marginesie\"cudze\" i odpusc juz ten sanepid,daj ludziom zyc spokojnie:)
Rozma

Gosiaczek

Moim zdaniem wszystkie suwalskie markety mają swoje plusy i minusy. Rzadko, ale od czasu do czasu odwiedzam Kaufland i Biedronkę, natomiast w Stokrotce nie byłam już bardzo bardzo dawno. Pozdrawiam wszystkich;)

luki

Rozma co ty mnie od małp tu przezywasz podobam ci się czy co? Jak chcesz sie umówić to podeślij mi meila a nie owijasz w bawełne.:D

PS. no tak "u" a nie "ó" i pomysleć że ja newsy pisze:D

Rozma

No wiesz luki wole facetow nie zwierzaki,więc słonko wybacz ale nie umówimy się :Pco do tego \"U\"-ludzka rzecz mylić się(ale ja wyrozumiała ;P)
Rozma

luki

Aj Rozma zraniłaś mnie...teraz się zablokuje i nie będe miał już odwagi pisać na forum:D:p

Mezor

No ja raz się przeszedłem do stokrotki miałem 2 zł chciałem sobie po prostu kupić jakieś chipsy chcę wejść a tu do mnie ochroniarz żeby plecak zostawić no to, co ja mam zrobić mam jedyne 2 zł i jakbym zostawił plecak to bym nie mógł sobie nic kupić, więc poszedłem, (bo żeby wziąć kluczyk to chyba trzeba wsadzić 1-5 zł? Nie przyglądałem się :P). Kaufland jest niezły, ponieważ jak już wyżej wspomniano dobry dojazd do parkingu (fajnie się tam na rowerach śmiga) miejsca też nie braknie, najbardziej mi podobają się te sklepy, co są przed wejściem do środka kauflandu te z ciasteczkami, wędlinami, komórkami itd. (w Niemczech to w kauflandzie można kupić samochody każdej marki), ale Suwałki ot nie Niemcy :P, bo np. wędlin nie radzę kupować tam na końcu sklepu (raz kupiłem :/ BLE). A Plus hmmm czasami są niezłe promocje sprzętów AGD i RTV a nie odwiedzam go często, więc więcej nic nie powiem. Jedynka po prostu beznadzieja!!! Po co oni tam ją postawili jak niedaleko jest plus oni nie mają tam prawie klientów nawet nie można tam kupić Kawy Inki, to jest beznadzieja jeszcze raz powtarzam.
yo yo

SZYMON

:lol:  :lol:  :lol: u nas to tylko syf w tych marketach ochroniarze tylko się czepią do każdego :@ najlepiej żeby zbudowali AUCHAN albo GEANT to są dopiero hipermarkety 8)  8)  :)  ;)

michael

michael

anna

Jedynka przy ul.Reja jest tragiczna!Rozleniwione ekspedientki,przy kasie stałam czwarta w kolejce,aby kupić 1 napój i zajęło mi to 17 min.Więcej tam nie pójdę!

luki

Taaaa Jedynka przy reja to jakis sklep który chyba nie wie ze komuna sie skonczyła i jak klient bedzie niezadowolony to drugi raz do niech nie przyjdzie.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk