• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Przyszłe wybory

Zaczęty przez młoda, 14 Wrz 2006, 22:25:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

młoda

Zbliża się październik..zbliżają sie wybory... Kto Waszym zdaniem jest głównym faworytem przyszłych demokratycznych wyborów ?? Gajewski ?? hehe myślę, że po ostatniej wystawie, w której ukazał się jako komuch, nie będzie miał wielkiego poparcia..Tyle, tylko, że coś mało nagłośniono tą wystawę.. Ech, pieniążki, pieniążki...

hmmm..

Głównym pretendenstem do tronu Suwalskiego jest oczywista gajewski. Ale ja mam dopiero cztery latka więc będę głosował na Cieślukowskiego:P

wojtek_kosynier

Chciałbym zaznaczyć, ze poprzednie wybory także były demokratyczne i ważne.
A może jestem w błędzie?!
W takim razie moje tegoroczne małżeństwo byłoby nie ważne  :P

To kto tam - Młoda - będzie startował z barwach PiS-u?
Schabieński?

maciejan

to bardzo interesujące, gdy młoda osoba używa pojęcia "komuch" - czy młoda osoba może wyjaśnić kto to jest "komuch"?
człowiek z klawiaturą przed sobą

wojtek_kosynier

Młoda jest mloda :)
Ale wie co mówi.
W końcu organizowała pamiętne obchody 3-maja oraz przeprowadzała wywiad z panem ministrem...
W takim wieku! Jestem pod wrażeniem.

http://www.suwalki.info/forum.php?page=1&pg=1&cmd=show&id=9245&category=9

PannaNikt

a ja tak troszkę z innej beczki - gdzie się trzeba udać, jak chce się być w komisji wyborczej??

młoda

Wojtuś, Ty mi nie docinaj ;)

"W takim razie moje tegoroczne małżeństwo byłoby nie ważne" <--  Ale masz pomysły ;)  
Maciejan, przeciez sam dobrze wiesz kim jest 'Komunista' ...prowadzmy dyskusję, a nie słownik wyrazów ;)

Pozdro dla Pana Młodego :D Będę jutro pamiętać ;)

wojtek_kosynier

O czym będziesz jutro pamiętać?
O dlaczego?
Jakiś ja nie kumaty ostatnio..

maciejan

zdaje się, że aby prowadzić rzeczową dyskusję trzeba używać ścisłych określeń i bez słownika się nie obejdzie - powiedzmy, że "komuch" to "komunista" - dalej jednak nie wiem kogo i co masz na myśli? wiesz różnych słów używa się np. po to by komuś dociąć, bo akurat dane słowo ma jakąś ujemną konotację - jeśli więc chcesz powiedzieć coś więcej niż tylko obrazić Gajewskiego to uściślij znaczenie "komunisty" i powiedz dlaczego odbiera mu to prawo do bycia wybranym - może jest akurat tak, że w Suwałkach jest na tyle dużo "komuchów", że Gajewski ma szansę?
człowiek z klawiaturą przed sobą

wojtek_kosynier

Tak Ci, Młoda, przeszkadza, ze komuch jest prezydentem miasta.
Ale rację ma Maciejan, co znaczy komuch?
Znam trochę komuchów i Gajewski za bardzo nie pasuje do tego wizerunku. A że był prezydentem w stanie wojennym. No był. O tym każdy wiedział (bez wystaw - co nie znaczy, ze uważam tę wystawę za niepotrzebną). Zrobił komuś krzywdę?
A teraz jest złym prezydentem?

Oczywistym jest, że tzn. komuna - czyli inaczej mówiąc - socjalizm realny - powinien się źle kojarzyć. Nie mówię już o okresie stalinowskim.
Należy jednak pamiętać, że na istnieniu "imperium zła", paradoksalnie skorzystało społeczeństwo zachodnie (wiec i my z wielkim, wielkim opóźnieniem). Fakt, że tak silne były tam partie lewicowe i związki zawodowe, spowodował stopniowe wprowadzanie przywilejów socjalnych w postaci: 8 godzinnego dnia pracy, urlopów płatnych, weekendów.
Powiem szczerze, trudno być lewicowcem, pamiętając o milionach ofiar systemu.
Ale czy katolicy nie powinni pamiętać także o milionach ofiar kk?

hmmm..

Bardzo proszę nie mieszajmy KK do polityki, starczy że sam sie prubuje mieszać, nie ułatwiajmy mu tego.
Ja chciałe od siebie dodac że prawdziwgo komunizmu na świecie nie było. Były i są różne totalitaryzmy żerujące na doktrynach komunizmu. Jednak Marks i Engels pewnie w grobach się poprzewracali na ich widok.

PS jak jeszcze długo winą za nasze wszystki niepowodzenia będziemy oskarzać "komuchów". Nie lepiej zacząć patrzeć w przyszłość a nie wiecznie za siebie?

wojtek_kosynier

Przepraszam, ale KK sam się miesza do polityki. Choć przyznaję, że ostatnio dyskretniej.
Co do Marksa i Engelsa. Cóż czasami istnieje straszny rozdźwięk pomiędzy ideami, a ich realizacją...

wojtek_kosynier

Sorry hmmm.., znów pobieżnie przejrzałem Twój komentarz.
Mam na myśli te mieszanie...

hmmm..

hmmm..

"Co do Marksa i Engelsa. Cóż czasami istnieje straszny rozdźwięk pomiędzy ideami, a ich realizacją... "
Zupełnie jak z KK;)
Tak pomyśleć to Komunizm i Katolicyzm mają bardzo dożo wspólnego:D

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk