• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Przyszłe wybory

Zaczęty przez młoda, 14 Wrz 2006, 22:25:58

Poprzedni wątek - Następny wątek

Danuta

Protestuje przeciw wulgaryzmom i inwektywom które tu padają pod adresem naszego Prezydenta Józefa Gajewskiego.Widzę że większość obywateli wpisujących tu swoje opinie nie dojrzała do podejmowania poważnych dyskusji.Marszałek Piłsudski mawiał;"Wam kury szczać prowadzać, nie politykę robić".
Teraz to może kaczki.

maciejan

czyli.................

Wam kaczki szczać prowadzać, nie politykę robić

->              :lol:
człowiek z klawiaturą przed sobą

wojtek_kosynier

PannaNikt

oj, dowcipów o kaczkach jest już stanowczo za dużo i robią się całkowicie niesmaczne, choćby je nawet podawano w pomarańczach (czego się najczęściej nie robi)
chociaż może lepsze kaczki od norrisa??

młoda

Ok, Polska wolny kraj. Każdy może mieć swoje zdanie i ja takie mam. Wasz szanowny Prezydent Gajewski, kupuje gotowe projekty związane z miastem, albo co lepsze wyszukuje u kogoś czegos "innego" ażeby zaistnieć...  Nie wiem, czy mówię zrozumiale. Ja owszem, szanuję Gajewskiego, ale tylko  w pewnych sytuacjach. Miałam z nim wiele razy do czynienia, głównie chodzi mi o imprezy suwalskie, ale styl i klasa jaką pokazał była żenująca... Miasto ma pewną sumę budżetu przeznaczoną na "rozwój kulturalny miasta"- wtym koncerty, mecze, widowiska, itepe. Organizowalismy imprezę i co .. Urząd Miasta z polecenia szanownego Gajewskiego udostepnił nam jedynie 200 zł !! A była to impreza miejska ( nie będe podawać szczegółów).. Uważacie, że to jest wporządku? Dostać takie grosze?? Potrzeba nam było jeszcze dośc wiele i poratowaliśmy sie u innych osób w UM oraz sponsorów... Nie dość, że mieliśmy chęci, chcieliśmy coś zrobić, to jeszcze nam to utrudniono... To jest nie fair.
A czemu komunista?? Bo nieźle działał w tamtych latach... oj, oj, namieszał dużo... wszytsko tajne, więc cichosza i takim oto sposobem , dzisiaj istnnieją na wiele waznych spraw nieliczne, niedostępne nikomu dokumenty, potwierdzające cokolwiek. dobra, przestaję się mądrzyć ;)

"O czym będziesz jutro pamiętać?
O dlaczego?
Jakiś ja nie kumaty ostatnio.."

Wojtku, to nie do Ciebie ;)

maciejan

czy jest zarzutem, że korzysta z dobrych, choć obcych pomysłów? być może wie, że jego własne sa do d..., więc woli wybrać cos co lepsze - wielu na jego miejscu wcieliłoby na siłe w życie swoje pomysły byleby były "łoryginalne"... zarządzanie jest sztuka wyboru lepszego pomysłu, niekoniecznie własnego...

bardzo mi przykro, ze sam prezydent nie wsparł twojej imprezy finansowo, ale czy zrobił to, bo był do ciebie uprzedzony? wątpię - na pewno trudno jest przebić się z pomysłem na samą górę, ale żeby od razu wyzywać od komuchów?

To, że sama ocenisz, że cos jest imprezą miejską nie oznacza, że inni tak to będą widzieć...

[cytat]dzisiaj istnnieją na wiele waznych spraw nieliczne, niedostępne nikomu dokumenty[/code]

hmmm...że zapytam tylko skąd wiesz?

młoda

Wybacz, tłumaczyć to ja się tu Tobie nie muszę.

[cytat]"czy jest zarzutem, że korzysta z dobrych, choć obcych pomysłów?"[/cytat]
Wiesz, zazwyczaj jest tak, że dopiero gdy ktos przyjdzie z gotowym projektem do UM, on zostanie przeanalizowany przez tamtych pracowników i zatwierdzony ( wiadomo, kto ma najiększa siłę głosu), zostaje kupiony za śmieszne pieniądze... Tamci specjaliści tylko siedza i noic nie robią.. nie, niemoże trochę robią, ale co to nie mam pojęcia.

Nie rozumiem  co masz na myśli pisząc, że Prezydent mógłby być do mnie uprzedzony..co to ma współnego? To była spora impreza, i wszyscy świetnie się bawili..zwłaszcza, że to była młodzieżowa, mająca na celu rozój sportu w Suwałkach... I sam na nią przyszedł, i sam wręczał nagrody...choć za te 200 złoty to powinien się tylko wody napić....
A... i nie nazywam go Komunistą  dlatego, że dał za mało kasy  :lol:

maciejan

czóz tak to juz jest, może to ździebko niesprawiedliwe ale tak juz jest - nie myslisz chyba, ze jak sie prezydent zmieni to ludzie w urzędzie zaczna inaczej pracować i mysleć...

skoro impreza wypaliła bez wsparcia z góry to tylko chyba większy plus dla was - umięjetność radzenia sobie bez jakichkolwiek władz oficjalnych jest bardzo potrzebna, mnie śmieszą ludzie, którzy tylko czekają na no, by im dobry wujek z rządu groszem sypnął... komuna przyzwyczaiła ludzi do nicnierobienia i narzekania, ze rząd nic nie robi (odpowiednio też samorząd)... niestety obecne władze pisowskie wykazują te same tendencje - wy siedźcie spokojnie a mu juz wam dobrze zrobim... sory ale nie widzę dużej różnicy między komuna a pisuarami...

maciejan

i nie odpowiedziałaś skąd wiesz o sprawach w nielicznych dokumentach do których nikt nie ma dostępu?

czyżby wg zasady, ze im bardziej tych dokumentów nie ma to tym bardziej te fakty są prawdopodobne?

anetus

niektorzy mają duzo znajomosci to i pogrzebac moga tam gdzie inni nie :lol:
anetus

młoda

ech, Maciejan. Teraz to Ty się tylko czepiasz...

Chciałam zauwazyć, że temat jest ogólnie o wyborach a nie tylko o Sznownym Gajewskim ;]

anetus

to kto jeszcze startuje w tych wyborach?
anetus

maciejan

ja mówię ogólnie o wyborach, czy ja gdzieś popieram Gajewskiego? tylko zauważam, ze pomówić łatwo, a uzasadnić swą wypowiedź trudniej...

nie odpowiadają mi sztywne umysły byłych "komuchów", ale i pisowskie widzenie władzy jest mi równie obce...

anetus

anetus

młoda

Każdy może się mylić, każdego poglądy moga być niewłaściwe. Mówię tylko to, co myślę i jak postrzegam różnorakie sprawy... Dla mnie PiS nie jest obcy, nie tak jak np. PO. A swoją drogą to jestem za Solidarnością, ale nie tą obecną suwalską, bo tam tez nieciekawi ludzie pracują ;) Poglądy polityczne jest trudno wykreowac w sobie... ;)

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk