• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Wesele w Suwałkach - HELP !

Zaczęty przez mr.bynek, 21 Sie 2007, 08:09:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

mr.bynek

Witam.
Nie mieszkam w Suwałkach ale za rok bede się tutaj żenił z dziewczyną z Mazur :).

1. Gdzie można zorganizować wesele na 130 osób w tym około 40 przyjezdnych (tzn potrzebowałbym też noclegi dla nich). Noclegi nie musza być w tym samym miejscu co sala weselna. LICZE SIĘ Z KASĄ.

2. Może sie ktoś orientuje w waszych okolicach jakie są ceny za sale i orkiestre.

3. Jaka orkiestre polecicie z waszych stron ?

BARDZO DIZEKUJEMY ZA WSZELKIE INFO.
pozdrowienia z gór :)

clod

Jak rozumiem żenisz się w Suwałkach, a dziewczyna pochodzi z Ełku albo Olsztyna?

A jeżeli jesteś laikiem to należą Ci się słowa wyjaśnienia, bo dla suwalczan to obraza nazywać ich mazurami.

Mazury to się zaczynają tam gdzie przedwojenna granica Polski czyli za Bakałarzewem, a przed Szczecinkami. Jadąc to od razu można zauważyć różnicę choćby po architekturze.
Suwałki należą do historycznej krainy geograficznej: Suwalszczyzny. Większa część tej krainy jest teraz w granicach terytorialnych Litwy. Ta część Litwy nazywa się Suvalkija.

Ech wy gorole z gór...  ;)
Tylko rzetelna i wytężona praca jednostki zapewni sprawne działanie kolektywu.

d1d4

polecam salę przy ul Reja: nowa, przestronna, świeża, ale cateringu nie prowadzą.
Hotel w Starym Folwarku jest godny polecenia - to tylko 10 km do Suwałk, na + jest to, że goście weselni będą mieli nocleg w tym budynku

Rozma

Polecam, jak przedmowca,lokal-hotel w Starym Folwarku :-) Co do orkiestry to nie bardzo się orientuje,jedynie jakieś rozeznanie mam w kamerzystach.
Rozma

nikusia

co do sal..na reja jest calkiem fajnie ale noclegu gosciom nie zapewnisz...co do starego folwarku,tam jest jest super ale niestety to drogi lokal nawet na nocleg...
co do orkiestry..jest taka jedna na prawde SUPER nie wiem jak sie nazywa ale gra 3 facetwo, Replay tez jest fajny;)

_

co do noclegu, to hotel hańcza przy rezerwacji z góry większej ilości miejsc daje niezłe zniżki, znajoma tak robiła dla gości z warszawy i opłaciło się, bo wesele się zwróciło ;]

Winston Wolf

Też zawsze zwracam ludziom na to uwagę, tak jak Ty, Clod. Kiedyś w jakimś teleturnieju była baba pochodząca z Balinki (gmina Sztabin, powiat augustowski) i przedstawiając się stwierdziła, że pochodzi z małej mazurskiej miejscowości... ręce opadają.

Co do lokalu - ostatnio byłem na weselu w Swiss Barze i było zajebiście, nocleg na miejscu, nie wiem tylko jak z cenami ale mogę się dowiedzieć. Pisz na maila mr.bynek i uważaj na te Mazury!  ;)
I\'m not here to say please, I\'m here to tell you what to do.

pilotka111

Ja jestem akurat w tym temacie od jakiegoś czasu i praktycznie wszystko mamy już załatwione.
Mam różne namiary na zespoły , sale, fotografów czy videofilmowanie. Adresy i tel. mogę Ci ewentualnie na maila przesłać by nie robić tu komuś reklamy:)
Mogę jedynie co wymienić parę propozycji, być może ktoś bawił się na weselu i wypowie się więcej na temat danego zespołu czy sali , restauracji itp.

1. sale i restauracje:
- Holiday w Starym Folwarku, cieszy się b. dobrą opinią ale i też dobrymi cenami. ok. 10-13km od suwałk, możliwość noclegów, myślę że znajdziesz coś na ten temat w internecie gdyż jest bardzo znany...
-Swiss Bar, również jest możliwość noclegu(ma swoją stronę internetową)
-hotel -restauracja\"Suwalszczyzna\", znajduje się w centrum Suwałk, istnieje możliwość noclegu, gościom weselnym udzielane są zniżki( mają swoją stronę internetową)
-restauracja \"Na Starówce\", tu możliwości noclegu chyba nie ma
- hotel-\"Dom Nauczyciela\", centrum Suwałk, salki mniejsze połączone w całość, mało miejsca do tańczenia, możliwość noclegów, dają upusty(mają swoją stronę internetową)
- Karczma Polska, bez noclegów
-- sala do wynajęcia\"Jedynka\", na os. Północ ,bez żywienia , bez noclegów, trzeba zamawiać catering.
- \"Gams\" na os. Północ, bez noclegów
- restauracja \"Ułańska\" na os. Woj. Polskiego, bez noclegów
- hotel \"Hańcza\" sala, żywienie, pokoje

jest tego jeszcze więcej ale nie mam na ten temat więcej info...

2. Za salę zazwyczaj w restauracji nie płacisz bo ceny naliczane są na podstawie menu, płacisz tylko zaliczki rezerwując salę w danej restauracji...natomiast jeśli wynajmujesz salę i oddzielnie catering to za salę płacisz właścicielowi- cen nie znam...
ceny zespołów też są różne ale do 2 tys. napewno! zazwyczaj ok.1500-1800zl, wodzirej czy DJ jest tańszy ok. 800-1200zl.

3. Zespołów u nas i w okolicy jest b. dużo, natomiast nie znam wszystkich opinii na ich temat...
-Replay
-Classic
-Conwers
-Centrum z Gołdapi
-Pionier
- Blue Heaven
-Mister Night (strona internetowa)
- Alan

większość z nich oglasza się w internecie, myślę, że bez problemu nawiążesz z nimi kontakt...życzę owocnych poszukiwań, pozdrawiam!
pilotka111

młody

Proponuje Ośrodek warszawski tam masz sale na wesele i noclegi dla gości gorąco polecam

jotka

dane mi było zobaczyć i posłuchać zespołu Replay;)

potrafią rozruszać i mają przyciągającą wzrok saksofonistkę;)

ale melodie supertradycyjne (w typie ostatnio bardzo modnej składanki \"Białe wesele\" - oczywiście chodzi o polskie pieśni;))

w google można znaleźć

Sylwia

A ja polecam zespół \"Zmiana czasu\", grali u mnie na weselu i naprawde każdy z gości był zadowolony. Kamerzystę też ci mogę polecić. Więcej informacji na maila [email protected]

pawil

ja miałem wesele w hańczy pokoje na miejscu, jedzenie też niczego sobie, byłem bardzo zadowolony. polecam

d1d4

Suwalszczyzna mimo dobrych opinii odpada - nie zmieści 130 gości!
Dom Nauczyciela - zdecydowanie za maly parkiet na tyle osób
Gams - zdecydowanie nie polecam
W Ułańskiej wrocily czasy dawnej świetności więc warto
W Swiss Barze na weselu była ostatnio moja znajoma i bardzo dobrze ocenia ten lokal

pawel122

130 osób? Tylko Jedynka ul. Reja, Suwałki
pawel

fryderyk

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk