• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Wesele w Suwałkach - HELP !

Zaczęty przez mr.bynek, 21 Sie 2007, 08:09:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

medianka24

Wykonuje śliczne pudełeczka  z bilecikiemna czekoladke jako podziękowanie dla gości. Na bileciku z jednej strony znajduje się podziękowanie dla gości z personalizacj czyli : imionami młodych i datą ślubu, natomiast a drugiej strony jest personalizacja goscia, czyli imię i nazwisko goącia co wygląda rewelacyjnie przy rozsadzaniu gości. Jest również możliwość pudełeczek już z czekoladką w środku. Zainteresowanych proszę o kontakt na gg 4269540

XXX

szukam sali na ok 100 osób + nocleg dla ok 50. zna ktoś takie miejsca w suwałkach lub okolicach? z góry dzięki za pomoc
Tomek

kaloryfer

xxx, może np. \"Hańcza\" lub \"Dom Nauczyciela\"? Albo w okolicy Suwałk ośrodek w Szelmencie lub \"Holiday\" w St. Folwarku.

nnnnnnnnn

Witam, mial ktos z was w ostatnim czasie wesele \"na starowce\"? slyszalam opinie, ze podobno troche oszukuja na jedzeniu i kaza sobie doplacac jesli kelnerzy roznosza alkohol...

Diana

Witam! Czy wiecie cos o cateringu AL-MIR?
Diana

Maciek

najlepsze filmy robi agencja reklamowo telewizyjna palfilm

Sylwiaaaa

Pierwszy raz słyszę o taki cateringu Al-Mir!
Sylwia

clod

Tylko rzetelna i wytężona praca jednostki zapewni sprawne działanie kolektywu.

Izabela

Witam

Bardzo proszę wszystkich bywalców tego forum, a szczególnie tego wątku o pomoc.
W 2010 r., raczej we wrześniu chciałabym zorganizować wesele w okolicy Suwałk... No właśnie chodzi o to, że nie dokładnie w Suwałkach. Dlatego proszę o pomoc szczególnie tych, którzy znają okolice Suwałk i Sejn. Owszem, w tym wątku jest dużo informacji o lokalach w Suwałkach, ale mi nie dokładnie o to chodzi.
Ja pochodzę z Centralnej Polski, a mój chłopak z Sejn. Mieszkamy u mnie, ale chcielibyśmy mieć wesele w okolicach Sejn. Jest tu ładniej, taniej i miałam też wrażenie że łatwiej będzie znaleść miejsce na wesele w malowniczej okolicy. Chodziło mi o coś położonego nad jeziorem lub w lasku, z ładnie zadbanym terenem dookoła- trawka, altany, ławeczki itp. Same wesele na około 120- 130 osób, no i oczywiście około 80 miejsc noclegowych. Nie chciałam wesela w zwykłej sali weselnej koło trasy szybkiego ruchu pod Warszawą. No i wielki minus- moi przyszli teściowie zupełnie nie mają rozeznania, żadko się bawią na weselach i nie wiedzą dosłownie NIC w tym temacie, nie mogą nam NIC doradzić.

Na początku miałam na oku takie trzy ośrodki należące do jednego właściciela Pana Sewastynowicza (znanego pod ksywką \"Ksiądz\")- : w Kulkach, w Sumowie i w Przewięzi. W Sumowie odpadło- położenie i ośrodek fajne, ale sala za mała. W Kuklach w drugim ośrodku tego właściciela- też odpadło. Potem sprawdziliśmy jeszcze jedną salę w Kulkach, w jakimś innym ośrodku wypoczynkowym. Całkiem- całkiem, chociaż trochę była mało weselna ta sala. Dużo zależy od dekoracji,  ale dużym minusem było to, że ta sala nie miała klimatyzacji. Potem pojechaliśmy do Przewięzi. To nowy ośrodek, otwarty w maju 2009 r. Sala niezła, ośrodek położony w fajnym miejscu, dużo miejsc noclegowych, wszystko zadbane, sala klimatyzowana. Już nawet wszystko zaklepaliśmy chociaż właściciel w rozmowie okazał się trochę irytujący. Ale ogólnie byliśmy szczęśliwi. Następnego dnia wszyscy znajomi i dalsza rodzina, którzy mają większe rozeznanie zaczęli nam odradzać: podobno koleś żle karmi, jedzenia jest mało i jest kiepskiej jakości, koleś jest podobno po prostu skąpy. I tu moje piersze pytanie: czy ktoś coś o nim słyszał? Jakie jest jedzenie? Jaka obsługa? Ale potem okazało się że siostrzenica przyjaciół moich teściów miała wesele w Sumowie u tego kolesia i była zadowolona. No i ja tak sobie myślę: jak koleś utrzymałby renomę gdyby był taki skąpy? Z drugiej strony- jego specjalnością jest wypoczynek a nie wesela.
Zawiedzeni pojechaliśmy obejrzeć restaurację Skarpa w Sejnach. Słynie ze świetnego żarcia, ale niestety okazała się za mała. Tam kelnerka, która pracowała wcześniej u Pana Sewastynowicza też odradziła nam wesele u niego. Pojechaliśmy obejrzeć salę waselną zorganizowaną w starych budynkach PGRów w Sejnach u niejakiego Jurkuna. Ale to obciach, pominę milczeniem.
Wstąpiliśmy jeszcze do restauracji Gościniec Pod Strzechą. Ale to nie to- za mała sala i za mało miejsc noclegowych. No i położenie- tuż pod Suwałkami, przy drodze.
Jeszcze bardziej zawiedzeni pojechaliśmy obejrzeć Hotel Holiday w Starym Folwarku. Ładnie tam jest, sala jest ładna, klimatyzowana, ale to nie o to mi chodziło, tzn. mówię o położeniu. Oprócz tego że ta sala nie jest nad jeziorem tylko przy drodze, obok wytwórni nagrobków. No i jest bliżej Suwałk niż Sejn. Ale byłam już taka podłamana, że mogłam to łyknąć- no bo hotel i sala są OK. No i wszyscy chwalili jedzenie. Okazało się że najbliższy termin jest na październik 2010 r. Boję się że pogoda będzie już wstrętna jesienna :(
Dziś dzwoniłam jeszcze do Szelmentu, ale to trochę daleko. I nie widziałam jeszcze tego miejsca na oczy.

Czy są jakieś ośrodki, w takim stylu jaki Wam opisałam w okolicy Sejn albo w okolicy Suwałk (w stronę Sejn).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorka za przydługi post, ale chciałam Wam naświetlić problem dokładnie :)

tajna

a ja myślałem, że to ja tylko wybrzydzam:)
kulturalne suwałki

kaloryfer

Izabelo, w okolicy Sejn, a dokładniej na trasie do Ogrodnik jest całkiem przyjemny zajazd \"Morena\", który dysponuje przyzwoitą i co ważne klimatyzowaną salą na 120 osób. Miałem przyjemność być tam na weselu i mogę powiedzieć, że jedzenie było bardzo dobre (również obsługa). Bez problemu powinnaś znaleźć ich stronę internetową. No, ale oczywiście to kwestia gustu i nie wiem czy Wam się taki klimat spodoba. Podejrzewam natomiast, że możecie tam mieć jednak problem z miejscami noclegowymi, bo aż 80 to ich tam nie ma - jest wprawdzie jakiś ośrodek z pokojami oddalony o może 100-150 metrów, ale tyle miejsc to chyba tam nie będzie. Pozdrawiam!

Izabela

Wybrzydzam... Wiem, wiem... Ale gdybyście moją Mamę słyszeli- do pięt jej nie dorastam :)

Szukamy ładnej i przestronnej sali w ładnej okolicy, z dobrym żarełkiem i fajną obsługą- czyli tego czego poszukują wszystkie pary :)

Co do Zajazdu Morena- owszem jedzonko świetne: smaczne, duże porcje, duży wybór. Super. Można wybrać z potraw regionalnych- za co u mnie mają duży plus. Ale sala weselna jest niestety za mała. No i brak miejsc noclegowych :( Ale tym, którzy nie potrzebują noclegów i nie robią dużego wesela polecam Morenę!

Natomiast ja dziękuję za odzew i proszę o więcej info. Nie tracę nadziei :)

Izabela

A coś więcej o Szelmencie ktoś mi może napisać?

a ja mialam wesele w Hańczy

miałam wesele w Hańczy w tym roku i szczerze mogę polecić! Jedzenie było pyszne (sami wybieraliśmy) wszystko elegancko podane, obsługa również super- moim zdaniem bardzo profesjonalna. No i przede wszystkim stawki za osobę nie za wysokie ;)
Sala bardzo ładna i spora (po remoncie), dla Państwa Młodych apartament na noc poślubną w cenie.

Jeśli ktoś planuje nieduże/średnie wesele (około 90) osób to polecam Hańczę z czystym sumieniem.

Co do ilości jedzenia- moim zdaniem było dużo, ale to też kwestia tego jakie MENU się ustali z szefową.

mika119

Sama planuje wesele za rok a o szelmencie troche wiem. Izabelo nie wiem czy odwiedzisz to forum ale na wszelki wypadek: Szelment to bardzo dobre miejsce i pieknie polozone wlasnie w takim miejscu, jakie sobie wymarzylas. To nic ze troche daleko od Sejn, uwazam, ze warto. Bylam tam na 2 weselach jedzenie przepyszne, sala dosc duza i nie jest tak drogo. Ostatnio jakos duzo moich znajomych robi tam wesele i bardzo chwala.Jesli chcesz tam umiescic gosci na noc to tez nie ma problemu. Mlodzi tez dostana apartament gratis(przynajmniej tak bylo wczesniej). Ogolnie bardzo polecam!!

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk