• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

PKS - uwagi i propozycje tras

Zaczęty przez DiAbOlO, 08 Lis 2005, 10:21:43

Poprzedni wątek - Następny wątek

Emka13

...::Emka::...

SZYMON

:lol:  :)  :D  :o  :/  8)  ;)  :(  :P  :lol:  :@  :]  ???  haha ha ha ha ha ha ha ha pks suwałki

szczerbatazocha

Ja proponuję dać na trasy dalekobieżne np: Suwałki- Warszawa , autobusy o wyższym standardzie.
Ostatnio jechałam takim autobusem, że myślałam ,że w drodze się rozleci...nie dość ,że śmierdzi papierosami to zalatuje odorem alkoholowym, jakby ktoś przewoził nim brygadę na wytrzeźwiałkę...
skoro mamy w nim spędzać kilka godzin niech PKS postara się o jakiś komfort.
Nie wszystkie autobusy są takie, nie ma co narzekać ale nie zdarzyło mi się to po raz pierwszy.

kornel

PKS powinno wznowić kursy do Torunia Łodzi i Kołobrzegu

Stary

Wybierzcie się na bazar, albo do jakiej \'Biedronki\' zwłaszcza przed świętami. Połowa kupujących to przybysze z Litwy. Najwyraźniej mają tu po co przyjeżdżać, zapewne u nich ceny żywności są wyższe.
   Niestety, przyjeżdżać do nas i nakręcać koniunkturę w naszym handlu mogą tylko ci Litwini, którzy mają własne samochody. A co z resztą? Oni też mają pieniądze, które mogliby zostawiać w naszych sklepach, ale nasz kochany PKS nie potrafi dogadać się z litewskimi przedsiębiorstwami przewozowymi i do tej pory nie ma regularnych rejsów przewozowych z Suwałk do Mariampola i Olity.
   W Suwałkach buduje się mnóstwo nowych sklepów. Biedronki mnożą się jak króliki, a słychać zapowiedzi o budowie jeszcze innych. Skąd te sklepy mają brać klientów?
   Zaniechanie otwierania nowych linii autobusowych na Litwę, to wręcz bojkot suwalskiego handlu!

dok7

Ja proponuje więcej autobusów do Aten :) Bardzo mało jest połączeń, chyba 2 dziennie.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło !!! :D :)

Student

Można by wydłużyć tą trasę do Gdańska przez cały rok. Zgadzam się ale postuluję, aby trasa biegła nie przez Kętrzyn ale Olsztyn. Mimo, że wszystkim się wydaje, że nie jest tam daleko to jednak połączeń jest mało w stosunku do studjującej tam liczby młodzieży. Również z Olsztyna mógłby być wieczorny autobus do Suwałk, gdyż zajęcia kończą się także i o 20. Pociąg zaś jedzie ponad 5 godzin (a niby jest XXI wiek).
Kolejny problem to wielkość autobusów. Tuż przed Sylwestrem ( chyba było to 30 grudnia) byłem świadkiem dość komicznej już po upływie czasu sytuacji, ale zapewniam, że wówczas dla pasażerów raczej do śmiechu nie było. Chodzi mi o kurs o godzinie 14.00 oczywiście do Olsztyna. Był on obsługiwany przez PKS Olsztyn. Ta szanowna firma nie wzięła pod uwagę, iż wielu studentów zechce spędzić sylwestra właśnie w mieście, gdzie studjują. Na przystanek podjechało coś co przypominało bardziej większego busa niż autobus (na oko jakieś 25 miejsc). Natomniast na przystanku oczekiwało ludu pewnie i na dwa duże autobusy (brawo PKS Olsztyn!). Oczywiście wszyscy mieli bilety (Brawo PKS Suwałki, że nie sprawdziło jaki autobus będzie obsługiwał ten kurs i na ślepo sprzedawało bilety). Wybuchł oczywiście wielki skandal jak to tak itd. Sprawa ostatecznie została rozwiązana. Niestety i to wzbudziło moje politowanie. Otóż podróżni czekali około godziny na podstawienia autobusu naszego PKS, który ich do Olsztyna zawiezie. Uprzednio szanowny pan kierownik kazał policzyć ile ludzi zostało (czy aby kurs będzie się opłacał). Niestety nie myślał chyba przy tym, że autobus, który już pojechał nie zatrzyma się w Bakałarzewie, Olecku itd. a tam też oczekują podróżni. Z pewnością autobus by się zapełnił, ale cóż .... to jest Polska właśnie...
Zwracam więc uwagę, aby na przyszłość zapobiegać takim sytuacjom bo ośmieszeni zostaną nie podróżni tylko przewoźnik. Z utęsknieniem też oczekuje, aż kursy do Olsztyna oferować będzie jakiś prywatny przewoźnik

administrator

Nowa odsłona forum.

Drodzy użytkownicy. Od dziś korzystacie z nowej odsłony naszego forum.
Mamy nadzieję, że szybko przyzwyczajcie się do nowej wersji i docenicie wszystkie narzędzia i możliwości jakie oddajemy do waszej dyspozycji.
Chętnie poznamy wasze uwagi i sugestie. Wysyłajcie je na [email protected] .

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk