• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Najlepsze liceum w Suwałkach to...

Zaczęty przez ukla, 18 Sty 2008, 14:41:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Winston Wolf

[cytat]Przypuszczam tylko, że nie przyznasz się nigdy do onanizowania, bo nauczono cię, że to coś złego. [/cytat]
 :lol:  :lol:  :lol:  Tajna, naprawdę potrafisz mnie czasem rozbawić.
To katolicy nie są zwykłymi ludźmi? Ja nie jestem żarliwym katolikiem i jakoś szkoła mnie nie nawróciła na klepanie zdrowasiek i bicie czołem przed ołtarzem.
I\'m not here to say please, I\'m here to tell you what to do.

vanillacat

Tajna odpimpaj sie od katolicyzmu z łaski swojej :) Ty nie poszedles do LO1 i sie ciesz, a plujesz sie tak jakbys zazdroscil.
Chodz nierownymi drogami, latwiej wytlumaczysz swoje potkniecia.

tajnapolska

No widzisz winston, a ja nie chodziłem do 1lo i jestem wolnym człowiekiem. Czy ja gdzieś mówiłem o chodzeniu do kościoła? 1lo zaszczepiło w tobie konserwatywne wartości. Wiesz co to konserwatyzm?

aśa

a czy ty wiesz co napisal winston? bo chyba niedokladnie przeczytales jego post albo masz wyrazny problem z rozumieniem tekstu czytanego ;]

na kazdym kroku podkreslasz ze jestes wolnym czlowiekiem, racjonalista - jestes jakims zakompleksionym maniakiem, ktory cos sobie ubzdural, i trzymasz sie kurczowo swojej racji bo nie masz w sobie na tyle pokory by sie przyznac do bledu.

i nie zgrywaj inteligenta, bo chyba kazdy (przynajmniej zwiazany bezposrednio z pierwszym ogolniakiem) wie co to konserwatyzm, zadne trudne slowo :P

Winston Wolf

Do tego co napisała aśa dodaję jeszcze jedno pytanie do ciebie, tajna: po czym wnosisz że mam w sobie konserwatywne wartości? A takie pytanie (\"wiesz co to konserwatyzm?\") to zadawaj w przedszkolu, tam może nie wiedzą.

tajnapolska

gdybyś miał postępowe, czyli lewicowe poglądy, to byś w tym kierunku coś robił konkretnego, a tymczasem piszesz tylko na forum  jakieś takie okazjonalne, wyważone teksty, które nic nie zmieniają, czysty konserwatyzm

freeq

Ale trzeba mieć \"nasrane\" we łbie, by uznawać poglądy lewicowe za postępowe. Właśnie one cofają i ograniczają człowieka. A już zwłaszcza w sprawach gospodarczych. (zresztą społecznych tym bardziej) Tajnapolska szuka tylko pretekstu by naskoczyć na KK. Każdy powód jest dobry.

Ale to temat o liceach, przepraszam za offtopic, ale chyba czas coś z tym zrobić?

tajnapolska

absolwentka 1 LO

przeczytałam wszystkie komentarze, a raczej całą kłótnię i kurcze wkurza mnie, że tajna myśli stereotypowo - katolickie 1 LO.. może żeby wyrażać jakieś chore opinie, wypadałoby najpierw poznać szkołę, co? Czy ktoś obraża inne licea? Nie, bo mało jest osób, które uczyły się w różnych.. Poza tym skoro temat został założony przez gimnazjalistkę, która chce się czegoś dowiedzieć o liceach w naszym mieście, to może niech każdy pisze odnośnie swojego liceum, choćby w samych superlatywach, ale nie wjeżdżajmy na uczniów innych szkół, co?! Tajna masz chyba jakieś kompleksy, że tak wjeżdżasz na zwykłych ludzi, którzy różnią się tylko tym, że ukończyli znienawidzoną przez Ciebie szkołę (swoją drogą chyba bezpodstawnie znienawidzoną.. bo żadnych logicznych i konkretnych argumentów nie widać).. a mogę zagwarantować, że w innych szkołach jest dużo osób, które są \"żarliwymi katolikami\", zaś w 1 LO znajdzie się baaardzo dużo osób, które nie poszły tam ze względu na \"katolicki stereotyp\".. i pewnie zgłosiłoby się sporo osób z 1, które mogłyby wstąpić do podanej przez Ciebie organizacji, tylko po co komuś to mają udowodnić? Każdy ma swoje poglądy i przekonania i akurat ogólniak nie ma na to prawie żadnego wpływu..

Pozdrawiam,

myśląca, normalna, zwykła obywatelka, o własnych poglądach politycznych, które nie uległy zmianie podczas nauki w 1LO (aczkolwiek nie za bardzo pokrywających się z poglądami p. dyrektor)

Wasyl

Tajna,
ja także kończyłem I LO. Zamknij więc twarz. Pozdrów Stefana.

Winston Wolf

Absolwentka szacuneczek, w zasadzie nic dodać i ująć... Tajna sądzi jednak według swojej miary i trudno, co robić?

tajnapolska

dla mnie katolicka szkoła zawsze będzie konserwatywna i jakoś nikt z was z 1lo nie daje dowodu na to, że jest inaczej, a niektórzy wręcz przeczą, że lewica to postęp ludzkości w przeróżnych dziedzinach: np. równouprawnienie orientacji seksualnych, czyli zaakceptowanie małżeństwa gejowskich, pomoc społeczna, pomoc państwa dla rodzimych biznesów , np. fińskiego państwa wobec noki, francji wobec tgv itd. Lewica również jest za likwidacją lekcji religii w szkołach, za całkowitym oddzieleniem państwa,świeckich od kościoła. A wasza publiczna szkoła ma ołtarzyk JPII!!! Coś tak myślę, że wy z 1lo nie bardzo wiecie czym jest lewica, a wasze poglądy wydają się wam postępowe, chociaż to tylko zwyczajny konserwatyzm. Kto z was z 1lo zgodzi się z posłanką Senyszyn, że trzeba opodatkować kościół i zabrać im dotację z budżetu państwa wynoszącą 5mld zł co roku. No kto?

chmurek

i kto to pisze? ktoś, kto do 18. roku życia był ministrantem

zawsze, kiedy piszesz głupie posty, Bóg tworzy emo

Winston Wolf

[cytat]Kto z was z 1lo zgodzi się z posłanką Senyszyn, że trzeba opodatkować kościół i zabrać im dotację z budżetu państwa wynoszącą 5mld zł co roku. No kto?[/cytat]

Ja.

Ale mniejsza z tym. Tajna, tak pieprzysz że nie chce mi się już z Tobą dyskutować. Betonu się nie przebije. Ty po prostu nie masz pojęcia o czym piszesz ale nie będę w to wnikać. Z tobą ewidentnie jest coś nie tak.

tajnapolska

może i jesteś inny winston, ale po co poszedłeś do 1lo w takim razie? Człowiek lewicy działa, nie mówi tylko wtedy, kiedy z niego wyciągają informację. Ludzie lewicy są widoczni i na świeczniku. Nikt z lewicy nie chwalił się, że skończył 1lo, mogłem nie wiedzieć. Myślę, że wiele osób w suwałkach was postrzega jako katolickie lo i jako konserwatystów, tak  w moim 2lo mówiło się na was - zakon św. bożeny. Nie dziwcie się, że macie taką opinię. Nie oburzajcie się na mnie,  dobrze, że wyjaśniliście, jacy sami jesteście, ale czy wy to większość absolwentów 1lo? Skąd to możecie wiedzieć? Przecież i w seminarium są ludzie, którzy rezygnują, są duchowni, co odchodzą z kościoła, albo łamią celibat. Ale czy to znaczy, że większość ludzi kościoła nie wierzy w boga?  Do drugiego chodziła koleżanka z oazy, ale do pierwszego jeszcze więcej koleżanek było z oazy, więc jakie mogą się nasuwać wnioski? Wszystko to tylko domysły.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk