• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

ginekolodzy w suwałkach

Zaczęty przez ewa, 05 Gru 2005, 13:28:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

ewa

Witam! Z wyborem ginekologa najczęściej jest tak, że się pyta mamy, siostry, koleżanki do kogo one chodzą. Ja nie pochodzę z Suwałk, dlatego jak przyjechałam tutaj to nie miałam za bardzo kogo o to pytać.  Wreszcie wywiedziałam się o dr K. Zaczęłam do niego chodzić na P. Leczył mnie chyba z półtora roku i moim zdaniem (osoby nie znającej się na medycynie) jest dobrym specjalistą. Kilka razy byłam też u niego prywatnie i nie odczułam różnicy w traktowaniu mnie jako pacjentki. I pewnie nadal bym była jego pacjentką, gdyby nie to, że któregos dnia z samego rana zjawiłam się na Putry i po raz kolejny nie zostałam przyjęta. Doktor przyjmował do 14 godziny, a pacjentek zarejestrował 4! Byłam wściekła.
Przed zajściem w ciążę pogadałam z koleżankami, które już zdążyłam "nabyc", i które powiedziały, że jeśli chcę mieć dobrego gina to tylko prywatnie. Poleciły mi trzy nazwiska. Wybrałam dr S i teraz u niego się leczę. Jestem zadowolona, choć nie ma trójwymiarowego USG. Jestem ciekawa opinii innych kobiet o tym i innych ginekologach suwalskich.
ewa

Aguś

Ja byłam juz u kilku ale najlepsza dla mnie jest dr.M przyjmuje na emili plater,czasami jest chamska i krzyczy ale da sie do niej przyzwyczaic,

ewa

Wiele kobiet woli pójść do kobiety gina, bo jak mówi \"nie potrafiłabym pójść do faceta\".
Byłam zarówno u kobiet jak i u mężczyzn ginekologów i postawiłam na facetów. Chociaż ogromnym plusem kobiety ginekologa jest znajomość zachowania ciała kobiety podczas np. miesiączki czy ciąży, których faceci z racji swojej płci nigdy nie zaznają.
Mimo to facet jest moim ginem.  A jego plus to konkretność i szacunek. :P
ewa

Rozma

Trzeba szukać takiego lekarza który będzie i dobry ale zarazem kulturalny w stosunku do pacjenta,ja na miejscu agus bym zrezgynowała.
Rozma

Magnolia

Aguś - radzę zmień lekarza! Poza tym, że kobieta nie ma żadnego nowoczesnego sprzętu do badania, oprócz PRLowskiego (w porównaniu do innych gabinetów) fotela, to jest chamska, arogancka i moim zdaniem niekompetentna.
Przypisuje najdroższe piguły, a na to, że jest wiele skutów ubocznych nie reaguje mówiąc, że przejdzie za kilka miesięcy!!!!!

Przez ową Panią, mało nie trafiłam pod nóż, bo stwierdziła, że leczenie zakończone, kiedy ciągle bolało(mówiłam to jej) i nie miała mnie czym zbadać, bo nie posiada żadnej aparatury oprócz rąk...(nie mówię już o zainteresowaniu czemu ciągle boli). Jest niedelikatna i okropna!

Aga... jak pójdziesz do innego lekarza, to zobaczysz, że gabinet i podejście może być na miarę XXI wieku, a nie czasów naszych babć...

Odradzam tę Panią..!!!!!

ewa

Zgadzam się z Magnolią i Rozmą. Ginekolog to moim zdaniem lekarz najbliższego kontaktu, dosłownie i w przenośni :) To nie może być ktoś, do kogo idziesz z niechęcią. Czekam na info zarówno o tych sympatycznych jak i mniej simpatico lekarzach.
ewa

Kamyk

A ja polecam ginekologa z reklama na forum zabroniona - c naprawde zna się na swojej specjalizacji dlatego tak trudno się do niego dostać bo oczywiście limity ograniczają ilość przyjmowanych pacjentek. Wcześniej kilka razy chodziłam do prywatnego lekarza pana Ko.... Byłam niezadowolona z jego leczenia. Udałam się więc do gina na   reklama na forum zabroniona - c ON stwierdził " to pani nikt nic nie powiedział", badając mnie tylko wziernikiem, odrazu skierował mnie na kolposkopię (czego nie zrobił poprzedni gin.)nie postawił właściwej diagnozy. Dlatego sądze że PAN gin.na   reklama na forum zabroniona - c jest OK przynajmniej dla mnie. Ginekolog - facet, bada delikatniej. Takie jest moje zdanie.  :]

dante

no i dodatkowo ginekolodzy to bardzo dow cipni lekarze:), nie, babeczki?
no nic mądrego mi nie przychodzi do głowy...

Zagranica

Wiedziałam, że to szalenie interesujący temat dla chłopaków i w koncu, ktoś coś napisze porażająco mądrego.
Trzy buchy od babuchy i głuchy.

anka

Dziewczynki,może mi któraś z was doradzi lekarza? Byłam już u tylu,że ręce opadają.A ostatnio jak poszłam do jednej takiej pani ,o której była mowa wyżej,to aż się poryczałam tak na mnie najechała(a muszę zaznaczyć,że żadna ze mnie beksa,no i latka swoje też mam!)Do faceta nie chcę iść,bo jakoś to mnie krępuje. A co macie do powiedzenia(napisania) na temat dr S... z przychodni na   reklama na forum zabroniona - c ?

dante

hej to żart taki dow...., abo nie, wesoły miał byc. może to dziwnie zabrzmi ale byłem raz u ginekologa. kiedyś wylądowałem na pogotowiu, jeszcze na Waryńskiego. i akurat wtedy dyżur miała pani ginekolog. dowiedziałem się o tym dopiero z pieczątki w książeczce. no, ale rożyczkę stwierdziła.bez urazy, :)
no nic mądrego mi nie przychodzi do głowy...

ewa

Myślałam, że dyskusja się lepiej rozkręci, ale widzę, że kobiety się trochę wstydzą, bo nie wierzę, że nie chodzą do ginekologa!!! Widzę też, że boicie się ujawniać nazwisk. Czy to zabronione na forum? Bo mi o to właśnie chodziło, żeby po przeczytaniu tego forum wiedzieć na jakiego lekarza można liczyć.

Do Anki: Moim pierwszym ginekologiem był mężczyzna i może dlatego teraz polecam facetów. Nie pamiętam nazwiska kobiety przyjmującej w przychodni na ul.Waryńskiego, ale ją zdecydowanie odradzam. :)
ewa

dusiołek

Doktor S... jest przemiła i kompetenta, a także taktowna. No cóż - nie ma ideałów - dostać się do niej to jak trafić czwórkę w LOTTO  ;) Ale nie jest to niemożliwe  ;)

dusiołek

Jeszcze raz. Trochę odradzam doktora B.... Niby miły, ale potrafi też się wydrzeć. No i czasem trochę dwuznacznie się zachowuje - chyba że jestem przewrażliwiona. A poza tym można dowiedzieć się wielu rzeczy o prywatnym życiu doktora. Czyli taki brat-łata (w trochę starszym wydaniu), ale chyba nie o to nam chodzi, gdy idziemy do lekarza?  ;)

Magnolia

Nie przesadzałabym z tą S... w innym przypadku co tydzień miałabym 4 w lotto... ;) Jest kompetentna i sprzęt ma bardzo dobry, ale podobno bywa też niemiła (choć tylko raz mi się zdarzylo...), no i kobietki w ciąży na nią narzekają, ale leczy bardzo dobrze co mogę potwierdzić :)

Co do facetów ginów..., dziewczyny nie ma różnicy: kobieta czy facet, nie ma co się wstydzić.. przecież twarzy i tak nie będzie pamiętał...  :P  

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk