• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Sieci komorkowe a zdrowie

Zaczęty przez vanillacat, 11 Kwi 2008, 16:11:31

Poprzedni wątek - Następny wątek

vanillacat

W zwiazku z tematem na str głownej http://www.suwalki.info/news.php?id=4371 -Mieszkancy bloku wygrali z op komorkowym, popieram ich 100%. Spoldzielnie czesto za plecami swoich mieszkancow podpisuja umowy z op sieci komorkowych i umieszczaja anteny na dachu. Tak samo jak i z op op internetowych. Znam przypadek gdzie facet od netu chcial umiescic wielka antena u znajomych w ogrodku. A w tym artykule jest opisane, ze jezeli wartosci sa przekroczone czlowiek jest zagrozony http://www.atest.com.pl/article.php?id=aa0106_4&nrwpisu=45 Osobiscie tez nie chcialabym miec na dachu swojego domu anteny komorkowej.
Chodz nierownymi drogami, latwiej wytlumaczysz swoje potkniecia.

pawel

Osobiście byś nie chciała ale pewnie komórki używasz? Gdzie mają stać stacje? Na polu, w lesie? - tam też będzie źle bo albo jest szkodliwe dla zdrowia albo psuje krajobraz.

Więc czemu co roku coraz więcej korzysta z telefonów komórkowych?

vanillacat

Uzywam ale starocia, nie szpanuje komorka bo nie mam takiej potrzeby i wylacznie odbieram rozmowy a dzownie kiedy musze:) Moglabym zyc i bez komorki, jak zyje i bez tv:)

Wadim

nie znam się na tym, ale z doświadczenia wiem, że firmy próbują być cwane, ale za to ludziska najczęściej opierają się na mitach, a nie na faktach, bardziej mniemają (zwłaszcza zbiorowe myślenie oparte jest na plotce) niż wiedzą...

no ale cóż, życie idzie dalej

karti

A kogo obchodzi jakiej komórki używasz? Zgadzam sie z Pawłem, anteny gdzieś muszą stać a że akurat na bloku jest kożystne położenie no to trudno. Mieszkańcy niech sie nie oburzają bo na pewno od tego nie umrą, a przynajmniej dobry zasięg będą mieli w domu :)

vanillacat

Jurka obchodzi:D i sie pisze koRZystne:) ale jak ludzie nie chca pozniej na raka chorowac to tez maja prawo.

pawel

Vanillacat: z całym szacunkiem ale jak ludzie nie chcą chorować na raka od telefonów komórkowych to niech po prostu przestaną ich używać a wtedy będzie można wnosić do operatorów o zniesienie stacji komórkowych.

Jestem pewien, że około połowy mieszkańców owego bloku posiada tzw. komórkę - mimo to protestują. Kiedyś byłą sytuacja w Suwałkach, że operator miał problem z zasięgiem - stacja się popsuła... w ciągu godziny wpłynęło kilkaset skarg.

vanillacat

Przeciez anteny tworza siec, chyba moga umiescic je gdzies indziej?

pawel

No i właśnie tu jest problem... gdzie? Na polu za miastem? - tam będzie psuł krajobraz? W lesie? Budowa jest droga a stacja nie ma działać dla lasu... zawsze znajdzie się jakiś problem ze strony ludzi... bo krajobraz nie ten, bo droga, bo nie zdrowie i tak można wyliczać...

Arens

Widzę że lekki mit panuje na temat anten.
Co się bendę mądrzył, przykład z życia :

Znajomy dostarcza internet przez radio.
Założyli antenę w pewnej wsi, na pewnym budynku, z braku możliwości w danej chwil - nie podłączyli jej. Zero napięcia - po prostu kupa metalu nic więcej.
Pojechali po sprzęt - z przyczyn takich a takich - wrócili dopiero po dwóch dniach.
Zastali zbiorowisko ludków, którzy krzyczeli że od anteny kury się nie niosą i źle się czują !  :lol:
Wielka jest siła sugestii.

Wieś a miasto - niby dwa różne światy ale kraj ten sam i stereotypowe myślenie też.
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem że na świecie żyje tylu idiotów " - S.Lem.

jeno

jeno

Komóra

Postawią anteny na bloku obok i bardziej bedzie waliło po oknach niż wcześniej.
W bloku pod anteną jest najmniejsze promieniowanie :)
A komórke każdy chce, a sieć musi byc w mieście a nie na wsi :)

administrator

Nowa odsłona forum.

Drodzy użytkownicy. Od dziś korzystacie z nowej odsłony naszego forum.
Mamy nadzieję, że szybko przyzwyczajcie się do nowej wersji i docenicie wszystkie narzędzia i możliwości jakie oddajemy do waszej dyspozycji.
Chętnie poznamy wasze uwagi i sugestie. Wysyłajcie je na [email protected] .

danico

mirelcia

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk