• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Gumowe społeczeństwo

Zaczęty przez drops, 15 Gru 2005, 13:47:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

drops

Jeżeli mogę jeszcze zrozumieć (ale nie tolerować czy usprawiedliwiać) opakowanie po batoniku czy chipsach, które jakiś bachor z podstawówki tudzież gimnazjum czy szkoły średniej rzucił, bo właśnie skończył konsumpcję, to dziwi mnie bardzo inny rodzaj śmieci. Skąd na chodnikach opakowania po prezerwatywach, skąd zużyte (jak sądzę) prezerwatywy i takie same środki higieny - określmy to ogólnikowo - kobiecej? Wygląda to obrzydliwie i źle świadczy o suwalczanach...
Na szczęście (?) nie widzi się zbyt wielu takich rzeczy na "głównych" ulicach, ale za to żaden chodnik w mieście nie jest wolny od specyficznej wysypki - czy zwróciliście uwagę na te setki białych placków wielkości dwuzłotówki? Czy ludzie nie wiedzą do czego służy kosz? Czy w znakomitej części suwalskich mieszkań takie ozdoby są na podłogach, bo jak się gumę zżuje, to się wypuluwa - ot tak?

Sądzę, że niedługo śmieci nas zasypią, bo gros tychże rzuca gdzie popadnie tak zwana młodzież, tak zwane dobre dzieci... (czyt. hołota).
Mój bóg pije piwo.

tajnapolska

ciekawa teoria: gumowe społeczeństwo, nauczycielka?

z nikm nie tego... no wiesz??

dusiołek

Czyli jak nadejdzie takie święto, że uda się tajnejpolsce z kimś przespać to zużytą gumkę rzuci na chodnik... Pewnie, pewnie - powinieneś się pochwalić, bo druga taka okazja szybko się nie powtórzy (może w ogóle  ;) )

Toffik

z tego co widzę, to nie tylko dzieciaki, ale i dorośli rzucają śmieci w równej ilości. Tyle, ze dorosłym nikt za bardzo nie zwraca na to uwagi. Jeśli chodzi o miasto, to jest u nas bardzo dużo smietniczek ulicznych w porównaniu do innych miast.
Więc należy także edukować nie tylko dzieci i młodzież,a ale i dorosłych. Lepszym sposobem od edukacji jest kara sprzątania ulic. Taką właśnie bym wystosował, a nie jakieś mandaty za zaśmiecanie.

Dziękuję:)

młoda

Gumowe społeczeństwo<-- ten temat skojarzył mi się z czymś innym niż o tym mowa ale cóż.... Szczerze powiem ze nie zauważylam \"białych plecków\" na chodnikach..niestety nie ( a moze to i dobrze) pzdr  :o

Zekocoster

u mnie koło bloku jest łaka a za nia staja radiowozy policyjne i zawsze gdy juz odjada pozostaje ogromna ilosc opakowań po jedzeniu z tzw fast foodów !! jakby tego jeszcze było mało to mozna zauważyc butelki po wódce i piwie!! co Wy na to?? widziałem na własne oczy wiec nie jest to kłamstwo!
paczaczasz.

tajna-polska.blog.pl

a ja myślałem że to o braku gręgosłupa moralnego w społeczeńśtwie

andrzej

Zebyscie wy Dublin po sobocie widzieli... Wymiociny, uryna i takie tam. Co tydzien ulicedomestosem myja.

XXXX

nadzia

to swiadczy o wychowaniu i kulturze tych ludzi .Jacy rodzice takie dzieci -jak ja to mowie

punisher

Zekocoster: Gdzie znajduje się to miejsce? A może by tak z ukrytej kamery zrobić jakiś fajny filmik??

Zekocoster

to miejsce jest koło osiedla Falka jak sie idzie na działki Jaćwingów!! jesli masz kamerke to czemu nie ja to sie pisze na takie cos jakby co to na gg!! tylko wczesniej daj znać to jakos sie zgadamy!
paczaczasz.

punisher

Zainteresuję się tym. Najpierw trzeba dobrze rozpoznać teren.

Sokółka

Nerw mi dzisaj poszedł jak guma przykleiła mi się do podeszwy a ja weszłam w butach do swego pokoju na dywan. Na chodnikach nie tylko są śmieci ale i psie kupy i się cieszę że to nie było to g.......
Ana

karoll

ciekawe jak w zimie mogła Ci sie przykleic guma do buta  :lol:  :lol:  :lol:  jeszcze akurat dzisiaj gdzie byl mróz
- 5 C przeciez wiadomo ze przy takim mrozie guma zamarznie a Ty walki wklejasz ze akurat dzisiaj Ci sie przykleila :P  :lol:  nie ladnie tak klamac :P  :D  :D  :D  8)
:)

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk