• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Via Baltica: przez Łomżę i Ełk

Zaczęty przez jeno, 05 Lip 2008, 18:49:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

jeno

Bardzo dobrze - Bialystok dostal "pstryczka w nos":)

Według specjalistów z firmy Scott Wilson, europejski korytarz transportowy łączący Warszawę z krajami bałtyckimi powinien przebiegać przez Ostrów Mazowiecką, Łomżę, Grajewo, Ełk i Suwałki.

czytajcie:
http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,5426994,Via_Baltica__specjalisci_definitywnie_wskazuja_Lomze.html
jeno

Zgryz suwalski

U2

Będzie to trwało ruski miesiąc, czyli co najmniej kolejne kilkanaście lat. W tym czasie krajową ósemką będą mknąć miliony tirów i niszczyć nasze środowisko.

Wadim

no więc właśnie -- sprawa jest aktualna też od co najmniej kilkunastu lat, a do tej pory leżała w gestii populizmu polityków, podejmujących decyzje pod wpływem wyborczej karuzeli, a brak było rzeczowej dyskusji... ja mam nadzieję, że ten kierunek się w końcu ustali i, choć miałoby to być za kilkanaście lat...

jeno

Czy to bedzie kilka czy kilkanascie zobaczymy. przez Bialystok - Augustow za kilkadziesiat nie ma pewnosci czy bedzie. Wlasciwie jest - nie bedzie:)
Nie bedzie tez przez śledziowo, a to pomijanych przy rozdawaniu kasy w stolicy wojewodztwa SUWALCZAN powinno cieszyc. Augustow tez odpocznie od tirow, ale i od obwodnicy-cóż.
jeno

tajnapolska

ala

i teraz zapewne zostanie ukarany/ oblize sie i drogi nie zobaczy:)
ala

jeno

jeno

m

Automatycznie zostanie rozwiązany problem obwodnicy w Augustowie :) Panowie na koparki i do roboty !

jeno

jeno

m

Z której strony ? Byłem tydzień temu i nic nie widziałem.

XXXX

Ełk jest zbyt pazerny. Wszystko dla Prusaków. Tragedia. przyszłośc Suwałk i Augustowa to Czarnobyl i tyle. Niech żyje rząd nieudaczników z PO.

jeno

Lepszy pruski Ełk niż śledziowy Białystok. Jeżeli chodzi o pazerność to nic i nikt Śledziom nie dorówna.
jeno

Wadim

Powrót Prusaków na Warmię i Mazury. Ełk wypełniony emerytami z NRFu staje sie siedliskiem nowej piątej kalumni... już niedługo niemieckie emerytki do spółki ze zdrajcami z Peło pod wodzą komtura Von Tuskena i jego giermka Szetyny dokonają spektakularnej reprywatyzacji mienia poniemieckiego w gminach między Ełkiem a niemiecką wsią Czymochen -- czy Naród Polski się obroni, czy ogłupione latami kamuny ludy popegierowskie podniosą głowy i usłyszą zew obrony lechickiej krwi, czy xxxx zostanie bohaterem miejscowej partyzantki antyeuropejskiej?  

Oglądaj już niedługo na jedynej prawdziwie polskiej stacji telewizyjnej między Bugiem a Nysą Łużycką... wybierz Trwam

Winston Wolf

I\'m not here to say please, I\'m here to tell you what to do.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk