• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Makabryczny stan cmentarzy: ewnagelicko-augsburkiego, prawosławnego i żydowskiego

Zaczęty przez darkoor, 08 Gru 2008, 10:22:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

kozak

do LOCZEK(W)IGRY

Sprawdź najpierw znaczenie słowa KOSMOPOLITA.

P.S. Jak nie znamy znaczenia słów, to ich nie używamy. Chciałeś być elokwentny a wyszło miernie.

LOCZEK(W)IGRY

hahahaha
@ kozak ...
teraz to sam sobie pojechałes ;)

ALe dzis Wigilia to nie bede sie kłocił i Ci tłumaczyl ;)
A tak sie składa ze kształce sie w kierunkach humanistycznych to znam znaczenia słow mysle ze nie gorzej od Ciebie ;)
Pozdrawiam.
Nie wazne jak bedzie zawsze stane w pierwszym rzedzie... 19(W)47

kozak

to proszę wyjaśnij mi znaczenie słowa kosmopolita i zacytuj fragment wypowiedzi Cloda, który pokazuje, że jest on kosmopolitą

spidy

Przed wojną dużo było w Suwałkach dzieciaków różnego pochodzenia na ul. Kościuszki. Wśród nich biegał sobie mały Lechosław Marszałek. Jego matka Jadwiga pochodziła z zamieszkałej od lat w mieście rodziny Henrici. Dziś grobowiec tej rodziny znajduje się na cmentarzu ewangelickim w Suwałkach. Gdyby nie ci ludzie, nie byłoby Jadwigi na świecie, gdyby nie było jej, nie byłoby Lechosława, a gdyby nie było Lechosława, nie byłoby... Reksia. Lechosław Marszałek był jednym z najlepszych polskich twórców animacji dla dzieci.

Już chyba prościej wytłumaczyć się nie da, że to nie żadni ONI tam leżą, tylko nasi. Nasi ewangelicy, nasi żydzi, nasi Tatarzy, nasi sąsiedzi.

Więcej na ten temat na suwalskich ścieżkach: //www.sciezki.suwalki.pl
pozdrawiam :)

Obserwator:)

Niech sie rzeka nie kojarzy z rzeką łez...

LOCZEK(W)IGRY

Jak to nie płace ? ? ?
Czy osoba uczaca sie nie moze np pracowac ? Dorabiac sobie ? Nie moge byc zatrudniony na umowe zlecenie  przykładowo ?:)

A i podatki sa wszechobecne w naszym zyciu... zakupy, wyjazdy, wycieczki, opłaty, pies, samochod nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale za wszystko prawie płaci sie podatek ;)

Ale ja go nie płace...naprawde był bym szczesliwy uwierz mi ;)
Nie wazne jak bedzie zawsze stane w pierwszym rzedzie... 19(W)47

freeq

Loczek, Ty po biochemi na kierunku humanistycznym? ;-) Nieźle

Pozdro od piwa z III d ;p

administrator

Nowa odsłona forum.

Drodzy użytkownicy. Od dziś korzystacie z nowej odsłony naszego forum.
Mamy nadzieję, że szybko przyzwyczajcie się do nowej wersji i docenicie wszystkie narzędzia i możliwości jakie oddajemy do waszej dyspozycji.
Chętnie poznamy wasze uwagi i sugestie. Wysyłajcie je na [email protected] .

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk