• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Krew dla Sebastiana

Zaczęty przez redia, 15 Sty 2009, 11:41:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

redia

Nasz kolega Sebastian Szyszko choruje na anemię aplastyczną. 16 października w III LO w Suwałkach przeprowadzona była zbiórka krwi. W związku z brakiem poprawy stanu zdrowia Sebastiana, w dniu 23 stycznia w III LO zostanie przeprowadzona kolejna zbiórka krwi. Od godziny 8.00 będzie można oddać krew w szkole, a osoby które nie mogą stawić się w szkole i oddać krew mogą zgłosić sie do najbliższego punktu krwiodastwa zaznaczając, że oddają krew Sebastianowi. Potrzebujemy duzej ilości krwi, bez względu na grupę. Sebastian potrzebuje krwi 0 Rh- , ale krew o innej grupie zostanie wymieniona na taką, która zostanie przetoczona naszemu koledze.

Krew z poprzedniej akcji została w pełni wykorzystana, aby utrzymać Sebastiana przy życiu do czasu gdy znajdzie się dawca szpiku kostnego. Oczekiwanie na dawcę może potrwać nawet kilka lat, a jest on potrzebny juz w tej chwili. W związku z tym, zwracamy się z prośbą do wszytskich chętnych chcących zostać dawcami szpiku dla naszego kolegi, o zgłaszanie się do punktów krwiodawstwa w Suwałkach i w całym kraju w celu przejścia badań potwierdzających możliwość zostania dawcą.

Obecnie Sebastian przebywa w szpitalu we Wrocławiu. Jego stan zdrowia nie ulega poprawie. Liczy on na naszą pomoc. Nasza krew przedłuży, a być może uratuje mu życie.

Klasa II D - III LO i Kamil Czerucki

Martynusia

cześć , słuchajcie a gdzie jest w Suwałkach ten punkt krwiodastwa , bo jakoś nawet nie wiem, :)

kleo

Sylwiuśka

Wchodzisz do szpitala i po prawej stronie obok kiosku są drzwi :) Bardzo miłe osoby tam pracują;) gorąco zachęcam. Sama wczoraj byłam;);)

missio

W środy przeprowadzają badania na zgodność szpiku kostnego. Sprawdź czy możesz zostać dawcą i pomoc Sebie i nie tylko....

Klik

Trzeba być pełnoletnim aby móc oddać krew, prawda ?

Sylwiuśka

Magnolia

Jestem szczerze zaskoczona że można w Suwałkach zarejestrować się do banku szpiku, czy współpracują z fundacją przeciwko leukemii czy z inna? wie ktoś?
Super jeśli to prawda, bliżej i łatwiej niż Warszawa la tych którzy jeszcze się nie zarejestrowali a chcą.

Zekocoster

Ja jestem szczerze zaskoczony,że z przykrością muszę powiadomić o fakcie który miałe nie dawno miejsce.
Otóż wybrałem się dziś do punktu krwiodawsta by zbadano zgodność mego szpiku kostnego. Zostałem poinformowany,że jest to nie możliwe ze względów finansowych. Dyrektor zabronił pobierania materiałów do badań... ponodź Białystok też nie ma środków finansowych na tego typu badania.
Zatem nie pozostaje nic innego jak wybrać się do stolicy,ych.
Wiecie może coś więcej na ten temat?
Pozdrawiam.
paczaczasz.

HDK PCK przy UM w Gołdapi

W październiku i grudniu zeszłego roku Klub Honorowych Dawców Krwi PCK przy Urzędzie Miejskim w Gołdapi wraz z Fundacją Przeciwko Leukemii im. Agaty Mróz-Olszewskiej zorganizował w Gołdapi akcje rejestracji potencjalnych dawców szpiku.Jeżeli zbierze się większa liczba osób tj. min 20-30 znów będzie organizowana taka akcja w Gołdapi. Wszystkich zainteresowanych prosimy o kontakt [email protected] zachęcam również do odwiedzania strony klubu www.hdkgoldap.org

Magnolia

Właśnie wiem że Gołdap we współpracy z fundacją już zorganizował chyba dwie (a może więcej) akcje rejestracyjne. Polecam tę fundację imienia Agaty Mróz w Warszawie. Dzwonisz, upewniasz się, że badają (a z tego co wiem badają ciągle) i jedziesz...  Ja rejestrowałam się właśnie w siedzibie Fundacji w Warszawie... Daleko, ale myślę, że warto.

Jeśli mogę podpowiedzieć coś w sprawie akcji w Gołdapi, jeśli badania będą później niż do godziny 14 w soboty, to będzie więcej chętnych, niektórzy znajomi pracują w soboty do 14 i zanim dojadą jeszcze... Ale na pewno wszystko jest do dogadania i osobistego umówienia jak myślę:) Gratuluję zorganizowania.

Magnolia dzięki za cenną uwagę odnośnie godzin organizowania akcji. Jak się zbiorą chętni to oczywiście w miarę możliwości termin jest do dogadania.

kamil

Zapraszam do oddawania krwi dla Sebastiana, a także na badania na zgodność szpiku.

Forum o Akcji - www.forum0rhminus.ugu.pl
camusyy

W dniach 09-10 maja 2009 w Gołdapi odbędzie się Akcja \"Majowa walka z rakiem\", na której 10.05.2009 (niedziela) w godz. 11.00-15.00 odbędzie się rejestracja potencjalnych dawców szpiku.
więcej o akcji na www.hdkgoldap.org  i na stronie www.goldap.info ( http://goldap.info/index.php?strona=majowka2009_1 )
Wszystkich serdecznie zapraszamy

jeno

wszyscy powinniśmy włączyć się do akcji - oddać krew i zarejestrować się jako dawcy.
jeno

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk