• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

InsideOut 22.08.09 - Siedziba Teatr-akcji

Zaczęty przez szynka, 14 Sie 2009, 11:44:16

Poprzedni wątek - Następny wątek

tajna

ja jestem fanem prawdziwego techna, na pewną przyjdę po maratonie
kulturalne suwałki

skarabeusz

@aaaaa
Widocznie w tym przypadku właściciele są otwarci na każdą muzykę, która nie jest komercyjna. Wielki + im za to. To była ostatnia moja wypowiedź w tym temacie
Pozdrawiam Paweł :]

AAAAA

to czemu impreza nie kosztuje 5pln jeżeli to nie komercja.za sale nie płacicie wystarczy tylko za prąd.

skarabeusz

Odpowiem krótko. Chłopaki mieszkają w Białymstoku więc sobie niektórzy nawet w Trójmieście, więc policz dojazd w obie strony + nagłośnienie + ewentualnie ochrona = koszty które niestety ta kwota musi pokryć. Nikt Ci przecież nie będzie dokładał do interesu.

szynka

Dokladnie. Ochrona i naglosnienie to najdrozszy wydatek do tego dochodza ulotki i plakaty oraz kasa na prad. Zeby zrobic wejscie za 5PLN musialoby przyjsc okolo 300 osob, aby organizator nie mial w plecy, a tyle osob raczej nie przewidujemy ... Poza tym 10PLN to chyba nie majatek, tym bardziej ze to wydarzenie, ktore ma miejsce raz na miesiac czy dwa.

tom

10,- to już standard wszędzie i to pytanie \"CZEMU NIE KOSZTUJE 5pln\" jest po prostu głupie.
Tłumaczyć się na forum z budżetu imprezy???
tego chyba jeszcze nie było...
Chłopy róbta balet i życzę aby było W PICE NA BĘBEN!!!

niech bass będzie z Wami  :]
tom12

od techno z nudów można zdechną

kolejny raz dowiaduję sie o tym, że to DFC wpierdziela się ludziom w miejscówy...
słyszałem o tym jak było z Kufelkiem...
nie będzie już imprez w Kufelku, bo zeszła się chołota, nawąchana i się naparzali przed knajpą...policja była itp...

teraz wpierdzielacie się z tym techniawskim chłamem ludziom którzy jako jedni z niewielu w tym mieście stworzyli klimat...
ludzie czuli się na tych imprezach bezpiecznie i dobrze się bawili za 5,7 max 10 PLN...

a już najbardziej mnie rozbawiło to w jaki sposób opisana jest ta impreza, a szczególnie słowo alternatywna muzyka...hahahahahahahaha koń by się uśmiał :)))

rozmawiałem z jednym z ekipy FI i powiedział, cytuje: nie cytuj wulgaryzmow -vc
niestety prawda boli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

uzytkowni

daj se na luz czlowieku
to ze masz takie info odnosnie kufelka oznacza ze jestes jakims organizatorem imprez. zapewne \"fajna impreza\" to twoje dzielo. powiedz mi co towim zdaniem oznacza alternatywna muzyka. zaloze sie ze jestes zajebiscie prostym czlwiekiem. \"ja, moja muzyka i moi ludzie jestesmy zajebisci, reszta to chłam\" - to zapewne twoje motto zyciowe. szkoda, bo okazuje sie ze duzo w naszym miescie takich ograniczonych muzgow jak ty. klimat? jaki klimat? bo po jezeli mowisz o sobie i o ludziach o twoim charakterze, to wspolczuje. macie troche za duze mniemanie o sobie.
aha i przypomnialo mi sie ze na plakatach \"fajnej imprezy\" widanialo info na temat muzyki i jak wol, wsrod innych gatunkow pisalo na jednym \"techno\" na innym \"elektro\" wiec tym bardziej smiech na sali...

nie jestem organizatorem FI!!!
to co napisałeś świadczy o twojej małości, niskiej inteligencji i bezwzglednym ograniczeniu sięgającym buractwa!!!

mózgi to wy macie ograniczone, skoro nie potaficie znaleźć miejsca na imprezę!!!
ten cytat z wszami jest bardzo trafiony...
bo to prawda niestety!!!!!

jestem pewien, że jakby chłopaki zrobią kolejną imprezę w jeszcze innym miejscu to od razu będziecie próbowali się tam wbić....brakuje wam po prostu zwykłej przyzwoitości!!!

róbcie sobie te imprezy w bramie, piwnicy, 7heven, swiss barze itp...a miejsca gdzie dzieja się naprawdę alternatywne rzeczy zostawcie!!!

co to jest muzyka alternatywna? już Ci odpowiadam:

Muzyka alternatywna to  twórczość muzyczna, która odbiega od konwencji muzyki komercyjnej, a przede wszystkim muzyka, która niesie za soba jakąś ideę, ruch itp...

to prawda, ze była próba z techno przez kozła, który raptem chwilę pograł z tego co pamiętam i zszedł ku niezadowoleniu sporej liczby osób...na tym skończyła się kariera techno na FI...dla mnie od techno można z nudów zdechnąć i tyle w temacie!!!

muzyka electro jest na imprezach FI, bo przecież wielu wykonawców reggae i spokrewnionych gatunków tworzy również muzykę elektroniczną, jednak ma ona swoje przesłanie...

jeszcze raz powtarzam: weżcie zróbcie coś z własnej inicjatywy!!!

...i jeszcze jedno co mi się przypomniało, chłopaki zaczeli robić wizualizacje, a jak oni, to i wy...

niestety tak jest i nie wypieraj się!!!

wielu ludzi wyrobiło sobie na wasz temat zdanie po akcji w kufelku, a teraz tylko zostało to potwierdzone przez wbicie się przez was na sejneńska!!!

gutlak!!!

uzytkownik

ale co tak sie doczepiles do tego techno? przeciez bedzie jeszcze minimal, electo itp i uwierz mi muzyka ta bardzo odbiego od komercji. nie wiem czy wiesz ale dfc robi imprezy juz od ladnych kilku lat, moze nie jako dfc ale ci sami ludzie i wizualizacje towarzyszyly imprezom praktycznie od zawsze(rok 2003), FI chyba jeszcze wtedy nie bylo, right? . nie jestem w zaden sposob zwiazany z dfc, chodze tylko na ich imprezy... a jesli chodzi o miejsce w ktorym bedzie impreza, to rozmowa o nim byla jeszcze przed \"fajna impreza\", mozesz sobie sprawdzic na serwisie grono. Noi z tego co wiem, za impreze odpowiedzialni sa nowi czlonkowie dfc, ktorzy tego wczesniej nie robili i chca zrobic inna, odbiegajaca od poprzednich, bardziej alternatywna impreze. Jezeli wyjdzie jakies mordobicie przyznam ci racje, ale nie w wszystkich kwestiach bo jezeli z ta muzyka laczysz lokale takie jak 7heaven czy piwnice to nie masz za bardzo pojecia o jej charakterze...

OK!
ja wypowiedziałem się co o tym mysle!!!
uważam, że dfc zachowało się po raz drugi nie fair...

z mojej strony dobrej zabawy:)

GUTLAK!

ElektroT

Oczywiście, że będę. Nie darował bym sobie gdyby się stało inaczej.
Co do pacyfikatorów muzyki elektronicznej to niech idą posłuchać vivy
Dobra miejscówa, ciut nie rave\'owa ;D

Karloos

EJ no w dechę pewnie bedzie ale niestety nie bedzie mnie tam(niestety w pracy) to pozostaje zyczyc tylko udanej imprezki i niech moc basu bedzie z wami .PZDR..

tom

do ziomka kryjącego się pod nickiem: >\"od techno z nudów można zdechną\"<;

Aby nazwać coś/kogoś tak jak ty to tutaj zrobiłeś trzeba mieć:

1.trochę wiedzy(ty jej nie masz)

2.dużo odwagi(no...może masz)

3...4....5...6....7...sam podejmij korzystną dla tego tematu inicjatywę i może przestań już tu pisać bo robisz z siebie idiotę.

Bo:
-miejsca, w które miałby się ktoś komuś wpierdzielać chyba nie są na wyłączność. Twoi koledzy sobie je wykupili, podpisali z właścicielem lojalkę, czy co? Konkurencji przecież w tych dwóch przypadkach (DFC/FI) nie zauważam.

-co do muzyki...sam potwierdziłeś \"alternatywę\" w działaniach DFC a wspomniani przez ciebie wykonawcy reggae wstydzili by się takiego reprezentanta jak ty!!! (i uwierz,wiem co piszę)

-zrobienie imprezy w innym klimacie nie wyklucza ani nie stanowi upadku dotychczas robionych w danym miejscu imprez. Wiec po co ten krzyk?

To zajeżdża trochę moherowym beretem z twojej strony.
Podoba ci się jak tzw.\"stare baby\" mówią o ludziach z kręgu reggae/punk-rock/metal, że \"chodzą ubrani w łachmanach, pewnie narkomani i tylko dzieci nieślubne po pijaku robią nieletnim...\"?
Mnie się to nie podoba, tak samo jak to co ty tutaj sobą reprezentujesz.

Pozdro666 dla wszystkich \"moherów\".
tom12

rudi

a ja uwazam ze muzyke grajom chlopaki ok i mi sie podoba i nie jest to wiocha ze swiss baruf i innych dyskotek. boli mnie tylko ze przez nich nie możemy juz robić imprez w kufelku a bylo tam nawet fajnie i jako pierwsi przetarlismy tam szlak. Olaliśmy kufelek i jego właściciela (okazał sie bardzo niesłowny) i poszlismy na sejnenskom. Jakies tam ryzyko było bo sąsiedzi z kamienicy, wlasny alkohol, jednosobowa ochrona i jakies tam koszta za prad i naglosnienie. Sylwester sie udal, fajna impreza tez się udała. Zero agresjii. Wszystko bylo ok. To prawda ze nie mamy wylacznosci ani na kufelek ani na sejnenskom tylko dlaczego sytuacja powtarza się po raz drugi ? W kufelku miały być cykliczne imprezy. Dlaczego tej INSIDE OUT nie robcie w kufelku ??
Ja bym sie wstydził tak kolejny raz komuś z butami wchodzić ale kazdy ma swoje zasady i niech sie ich trzyma. Kazdy zbierze to co zasial:)

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk