• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Technik informatyk

Zaczęty przez tajnapolska, 27 Sie 2009, 11:11:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

tajnapolska

Są trzy szkoły dwuletnie, policealne kształcące techników informatyków. W Aresie, w Żaku i w CDiKN. Która jest najlepsza?

tom

tom12

SZYMON

Ja w tym roku skończyłem cdniku darmowa nie trzeba płacić i napewno cię nauczą tylko trzeba chodzić na zajęcia. Polecam szkołę.

tajna

a czy taka dwuletnia szkoła policealna przydaje się przed wyższymi studiami informatycznymi, czy może lepiej od razu pójść na studia inżynierskie informatyczne?
kulturalne suwałki

informatyk

Chłopie te \"szkoły\" dają papier za obecność na zajęciach. Nic się tam nie nauczysz. Lepiej idź na studia.

vanillacat

Chodz nierownymi drogami, latwiej wytlumaczysz swoje potkniecia.

tajna

z czego się śmiejesz, ty też studiujesz co się da:)
kulturalne suwałki

ZZZ

Zrobiłem studium i zrobiłem studia. Z doświadczenia polecam od razu iść na studia. 4 lata inż i ew 2 lata mgr

zaroowka

Jasne.
Studia = nauka teorii (które często nie mają pokrycia w praktyce bo są przestarzałe).
Studium = nauka praktyki + teorii w ograniczonym zakresie (też często przestarzałej).

Ergo - teoria bez praktyki (ciągłej!) w tym zawodzie nie da nic. Sama tylko praktyka bez wiedzy "co, po co i dlaczego" też nic nie da.

:]

(piszta co chceta, mam jakieś 21 lat doświadczenia + solidne podstawy teoretyczne, mojego zdania raczej nic nie zmieni)
Tak, jestem wredny.
Tak, tnę i cenzuruję.
Debian, Pentax, Habanero!

SZYMON

To zależy od Ciebie jak masz zdolności to możesz isć odrazu na studia. A jak chcesz dowiedzieć się wstępnej wiedzy to możesz iść na studium najpierw. Zrobisz studium dostaniesz dyplom technika i jak znasz angielski możesz zawijać do anglii tam takich ludzi potrzebują o ile znasz się w miare dobrze na informatyce.

david565

Jest jeszcze jedna szkoła. Zakład Doskonalenia Zawodowego na kosciuszki. Tam tez kształca w tym kierunku.
suwalski czlek

administrator

Nowa odsłona forum.

Drodzy użytkownicy. Od dziś korzystacie z nowej odsłony naszego forum.
Mamy nadzieję, że szybko przyzwyczajcie się do nowej wersji i docenicie wszystkie narzędzia i możliwości jakie oddajemy do waszej dyspozycji.
Chętnie poznamy wasze uwagi i sugestie. Wysyłajcie je na [email protected] .

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk