• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Za co można dostac mandat w S-ki ?

Zaczęty przez revolution, 29 Sie 2009, 14:55:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

revolution

Jakiś czas temu, (początek wakacji) dostałem mandat w Parku Konstytucji 3 Maja za leżenie na trawniku ( czytałem książkę )
Według mnie to jest bzdura, ludzie zawsze i wszędzie leżą i odpoczywają w parku po to one są.  
Ciekawi mnie to za jakie jeszcze głupoty można dostać mandat w Suwałkach ? Mój znajomy dostał jeden w zimę za chodzenie w kominiarce po ulicach. Czyżby policjanci już naprawdę nie mieli co innego robić....

północna

aaaaaahahahahhahahhahhaha za to ze zyjesz pewnie tez mozna

szatanek

Dostałeś go bo te pie... ekhm nasze zaściankowe władze, które dorwały się do naszej wioseczki są żałosne. I dlatego właśnie to miasto może i rozwinie się w postaci Plazy czy Aquaparku ale, niektórym ludziom lub organom nie zmieni to ani o jeden stopień mentalności, bo to inna płaszczyzna. Dalej będą pilnować swojej dupy, z reszta pewnie tłustej, po to by się nachapać ile wlezie nie myśląc o mieszkańcach. Oczywiście nie mówię o wszystkich, tylko o tych których to dotyczy bez nazwisk, żeby nikogo nie urazić i nie dać im zarobić jeszcze więcej za pozwanie mnie. Wtedy nachapaliby się jeszcze więcej i mieliby jeszcze tłustsze dupy :lol:, musieliby kupić więc jeszcze większe i droższe samochody... Pozdrawiam normalnych ludzi ;)  

clod

Widać nasi włodarze biorą przykład ze stolicy.
W Warszawskich łazienkach mandat można dostać za wejście na trawnik, żeby np sobie zrobić zdjęcie, albo przysiąść z książką czy laptopem.
Na dodatek zabronione jest w łazienkach uprawianie sportu. Z mandatem musi się liczyć ten kto chce tam pobiegać albo pojeździć rowerem.

Marzy mi się coś w rodzaju Central parku. Miejsca dla ludzi, gdzie każdy może robić to na co ma ochotę w danym momencie, można leżeć, czytać, jeść itd i nikomu to jakoś nie przeszkadza.
Tylko rzetelna i wytężona praca jednostki zapewni sprawne działanie kolektywu.

czip

i u nas można dostać mandat chyba 50zł za przejście po  trawie a zrób  siusiu 500zl  :P  lepiej wypić piwo 100zl

tajna

abolicja obowiązywała podczas blues festiwalu, można było leżeć, pić piwo, wszystko można było:)
kulturalne suwałki

szatanek

temat już w suwalskich newsach, zaczynam bać się tej strony :D

kaczy

wiecie nie ma co się oszukiwać miasto żyje na kredyt my podatnicy za dużo pieniążków nie mamy to trzeba gdzieś dorobić he he niestety odbija się to na nas jak człowiek wyjdzie sobie do parku odpocząć poczytać książkę i wybierze trawnik w parku to ma przejeb.....:) niestety jak go namierzy jakiś pan ze straży miejskie he he  tylko gdzie są ci wszyscy obrońcy prawa w tym mieście jak wszędzie w koło ludzie wyprowadzają swoje czworonogi i zasrywają trawniki a jak się im zwróci uwagę to są wielce oburzeni paranoja ale tego niestety nikt nie widzi a wracając do tematu  to mandat chyba możesz dostać za wszystko jeśli znajdzie się jakiś mega policjant albo strażnik miejski a zwłaszcza młody który chce błyskać inteligencja he he he a to co się dzieje w naszej stolicy to brak słów a nasi szanowni radni to by sami zaczeli myśleć  a nie brać z nich przykład

atispe

http://www.suwalki.info/news.php?id=6875
Pewnie że w newsach, nie sądze że komendant by sie przyznał, może i prawda ale imprezy to coś innego, wiadomo że każdy włazi na trawnik bo pełno ludu i nie ma gdzie igły wsadzić. Przecież raczej  by nie spisywali połowę Suwałk za włażenie na trawnik.
Ciekawi mnie to czy np. straż miejska może przyczepić się do leżenia na trawniku a wypisać mandat ze koleś zaśmiecał. ?? Czy jak się dostaje mandatach to pisze za co ? ( nigdy nie dostałem mandatu)

Mój znajomy dostał mandat bo chciał nałożyć łańcuch na zębatkę rowera, robił to na chodniku przed blokiem, niby przeszkadzanie w czymś tam itd. - absurd

sexuolog

Miastowy

Ja mam jedna rade.Nagrywac.Filmowac komorkami ich wyludzanie pieniedzy (bo inaczej tego nie mozna nazwac) nagrywac jak jezdza samochodami po sciezkach rowerowych i chodnikach.Zadac pokazywania legitymacji i zapisywac numery.
I na yutube i forum.
Niech wiedza ze prawo dziala w dwie strony.Ze nie sa bezkarni.
Niech wiedza ze ich praca to SLUZBA a nie OPRESJA.

Ja zatrzymuje patrole policji i sm jak widze jezdzacych dookola zalewu arkadii albo po parkowych uliczkach.Nie schodze im z drogi i zadam okazania legitymacji. I zawsze uciekaja w poplochu nigdy nie mieli odwagi zeby poniesc konsekwencje tego gdy to ONI przekraczaja uprawnienia.

ellaella

Ja dostałam mandat za to że podjechałam pod klatkę by wyładowac komputer monitor i pare mebelków na samą górę....

Winston Wolf

ellaella: nigdy nie przyjąłbym takiego mandatu, w sądzie spokojnie byś się obroniła
I\'m not here to say please, I\'m here to tell you what to do.

ellaella

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk