• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

ARES Starter

Zaczęty przez k@mil, 08 Lut 2010, 18:49:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

k@mil

Witam
Dziś została ogłoszona lista przyjętych
Ja niestety sie nie dostałem miałem 53,5 pkt
A jak u was????

Ciekawe jak wygląda ta karta oceny merytorycznej wg. której były przyznawane pkt
Czyżby wszystko szło po znajomości !!!!!!!

Czekam na wasze opinie
k@amil

bzyk

Jesli nie dostales to sie nie nalezy  :]  a nie juz szukasz winy w znajomosciach  :lol:

Mr Mike

W wiekszosci to i tak znajomosci wychodza na pierwszy plan.
Z drugiej strony moze uratowali Ci ****e i nie bedziesz sie pograzal oraz rozwijal polskiej biurokracji.

Wiadomo ze czlowiek ma jakis pomysl a tu wychodza takie przypadki...

Glowa do gory moze kiedys powiesz ze cieszysz sie ze nie przyjeli Cie.

Sam kiedys startowalem i nie udalo mi sie. Plan byl dosyc dobry i nadal aktualny. Chociaz teraz mam pieniadze i nie wiem czy mam checi do tego co kiedys chcialem. Obecnie jestem niezalezny od Polskiej biurokracji i to mnie najbardziej cieszy.
tru tu tu tu majty z drutu

Ada

witam.
no ja sie wycofałam, miałam składać ale się wystraszyłam, w zasadzie sama nie wiem czego  :lol:
spróbuję następnym razem. ciekawa jestem tylko na jakie \"biznesy\" dadzą kasę.

marcin30

witam
z tego co wiem to było wszystko ustawione,wielka sciema.
Projekty miały być innowacyjne, nowe pomysły, które by dawały rozwój naszemu regionowi , wspierały lokalny rynek. Wygrały projekty prywatnych znajomków . np. projekt, który przeszedł :
\"...dajcie mi pieniądze na tira to będę miał przewozy towaru...\"
i gdzie tu nowatorski pomysł???? rozwój??? chyba tylko dla kieszeni goscia ,który dostał te pieniądze...
Tej komisji powinna przyjrzeć się prokuratura i przeglądnąć \"płytkie \" projekty , pomysły, które dostały pieniądze.

lektor

Ja miałem też do tego podchodzić, ale gościu, który mi wszystko tłumaczył jakoś mnie nie przekonał :)
Złożyłem jednak papiery do innego projektu, tego ze Starostwa, mam nadzieję, że wezmą pod uwagę ambicje i innowacyjność, a nie relacje \"Wnioskobiorca-Wnioskodawca\"  :]
Fotograf Suwałki - FOTO i WIDEO z lotu ptaka oraz tradycyjnie 8)

zuza

Oczywiście że to wszytsko to wielka ściema - dofinansowanie dostali znajomi oceniajacych i pozostali którzy mają bliski związek z ARESEm!!!! trzeba było mieć dużo szczęścia żeby dostać kasę z tego projektu. Nawet jeśli projekt był napisany dobrze to i tak decyzja była już odgórnie podjeta!!! Nastepnym razem jak bedzie taki projekt to nie ma co sobie głowy zwracać, bo i tak dostaną znajomi. karta oceny merytorycznej jest ale odwołac sie nie można!!! Lipa i gdzie jest sprawiedliwość
Możemy jedynie napisac jakiś protest o dostępność projektów które zostały wybrane, bo miały być innowacyjne, a pewnie nie są!!!!!!
anna p

marcin30

tez chciałbym poznać  intencję projektów ,które przeszły selekcję pozytywnie, nie wnikając w szczegóły . Po prostu zobaczyć co nowego powstanie za te pieniądze. Oczywiście  nigdy nie poznamy tych projektów bo to było  rozdanie pieniędzy unijnych  dla \"swoich znajomych\" i z tych funduszy  powstanie - NIC . Zasilą konta odpowiednich osób i po wszystkim

Ada

z tego co wiem, to pieniądze nie zostały jeszcze rozdane, a Ci, których projekty przeszły (100 osób) uczestniczyć będą w kursach, szkoleniach, itp. pieniądze przyznane zostaną dopiero na przełomie maja i czerwca 76 osobom, które napiszą najlepszy biznesplan. więc chyba nie do końca rozdadzą kasę znajomym, nie uważacie?

marcin30

do -  ada

czy uważasz ,że zakup auta , czy piły motorowej jest innowacyjnym projektem ??????

jerzyk87

również przystapiłem do projektu ... niestety nie udało się.
mam tylko wątpliwości czy mój pomysł był poprostu słaby czy wszystko było ustawione od początku.
Ludzie pracujący w tejże agencji powinni zostać wyróżnieni za to, że potrafią pięknie rozmawiać z ludźmi.
w regulaminie jest zapis informujący o braku mozliwości odwoływania się od decyzji komisji rekrutacyjnej jednakże zwrócę się z prośbą o podanie informacji na jakiej podstawie uzyskalem daną liczbę punktów ... takie prawo chyba przysługuje prawda?

Wadim

Wychodzi na to, ze 100 osób po prostu wiedziało z kim zawierać znajomości. Ludzie z Aresu muszą być niezwykle towarzyskimi ludźmi. Ciekawe czy następnym konkursie też przejda projekty samych znajomych Aresu? Może to agencja towarzyska?

kkkk

A własnie czy można mieć wgląd do swego ocenionego projektu ??

JJ

I mnie się nie udało :( a może by się odezwał ktoś komu się udało

garret

Mi się udało i nie znam nikogo w Aresie
Ale napewno kłamie
Pozdrówka
Dodam tylko że przy pisaniu korzystałem conieco z pomocy brata który robi projekty w trójmiescie ;P
Wiec wie jak pisac

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk