• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Soczewki - kupno

Zaczęty przez martanessa, 17 Lut 2010, 20:25:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

martanessa

Gdzie na północy można kupić soczewki? Bo ja kupuje tylko w mieście , niedaleko Wigier, a zastanawiałam się czy można gdzieś indziej oprócz tamtejszych rejonów.
;)

szatanek

www.allegro.pl - niektórych może odstrasza kupowanie tego typu rzeczy drogą internetową ale zapewniam, że jest to lepsze wyjście. Ceny są o niebo lepsze w stosunku do tych, które windują zakłady optyczne i tego typu miejsca. Wybór też jest lepszy, a jakość taka sama, o ile nie lepsza. Polecam spróbować

Aga

Zgadzam się z Szatankiem. Od dawna kupuję soczewki na allegro i nie mam z tym żadnych problemów

Ktos

Narod wspanialy tylko ludzie chu**

...

a może ktoś mi doradzi do którego okulisty najlepiej pójść...chodzi mi o soczewki kontaktowe, który mi je najlepiej dobierze?

Zuzanna

Byłam na wizycie u okulisty w Centrum Optyki Okularowej na Kościuszki (róg) Chłodnej...i trochę jestem zniesmaczona. Pan Doktor miły, obsługa też...ale tu koniec pozytywów...na pierwszej wizycie Pan Doktor chciał mi koniecznie sprzedać soczewki na pół roku za 400,00, poprosiłam jednak o możliwość zakupienia jednej pary - BO CZY MOGĘ BYĆ PEWNA, ŻE MOJE OCZY ZAADOPTUJĄ SOCZEWKI? Nie dla każdego ten miód ;)
Pan Doktor zgodził się, ale musiałam na nie poczekać dwa tygodnie. Odczekałam...Dostałam telefon w którym miła Pani zaprasza mnie po odbiór soczewek i ich aplikację. Ponieważ musiałam wyjechać na dłuższy czas poza miejsce zamieszkania, chciałam odebrać moje nowe OPŁACONE JUŻ przeze mnie soczewki i w późniejszym terminie umówić się na ich aplikację. Nie mogłam tego zrobić, ponieważ miła Pani usilnie mi sugerowała, iż nie wiem czym jest aplikacja i muszę KONIECZNIE stawić się na wizytę, BEZ MOŻLIWOŚCI wcześniejszego odbioru MOICH JUŻ soczewek kontaktowych CZYŻBY BANO SIĘ, ŻE UCIEKNĘ Z ZAKUPEM I WIĘCEJ MNIE NIE ZOBACZĄ? Niby komu jak nie mnie zależy najbardziej na zdrowiu moich oczu? Poszłam na wizytę, bo jakimś cudem okazało się, że za godzinkę jest wolny termin. Pan Doktor uprzejmie zaaplikował mi soczewki, ale kiedy chciałam otrzymać opakowanie po nich, niestety NIE MOGŁAM, ponieważ ono potrzebne było do jakiś uzgodnień z producentem OD KIEDY PODCZAS KUPOWANIA SOCZEWEK KONTAKTOWYCH OTRZYMUJE SIĘ JE BEZ OPAKOWANIA ??? Nic to...uprosiłam, aby Pan Doktor zapisał mi przynajmniej parametry moich soczewek na chwilę obecną...i jakoś udało mi się przynajmniej tyle wyperswadować...I to koniec mojej przygody okulistycznej...nie wiem kto tu jest niemądry albo z kogo chciano takowego zrobić...wybór okulisty należy do Was...we mnie jednak ani klienta ani pacjenta, owy Salon Optyczny nie pozyskał! Powodzenia!
...

Karolina

Zuzanno trafiłaś nie najlepiej, ten pan doktor jak się wyrażasz nie jest lekarzem lecz optometrystą a tj różnica. Lepiej pójść do dyplomowanego lekarza po studiach lekarskich niż po dwu letnim kursie jak ten niski pan \"doktor\"
Karolina

Zuzanna

Nie wiedziałam...dzięki za informację, szkoda, że takiej nie uzyskałam na samym początku, kiedy zapisywałam się na wizytę :) Mądry Polak...itd. :) Pozdrawiam!
...

serpens

co do kupna soczewek to polecam allegro.pl wczesniej nie bylam za kupowaniem soczewek przez internet ale jak zobaczylam ze cenowo sa o wiele tansze to zaryzykowalam i juz jestem od dosc dawna stala klientka allegro.pl  :P

andzia

Jeśli ktoś wybiera się na wizytę do okulisty aby dobrać soczewki polecam okulistę na Noniewicza za DH Wigry, nie pamiętam dokładnego adresu. Sama tam byłam i soczewki mają od ręki. Wizyta trwała ok. 20 minut  w tym czasie dobrano mi soczewki i nauczono je wkładać i zdejmować. Poza tym możesz kupować ile chcesz soczewek, ile razy do tej pory ja kupowałam zawsze były od ręki, nie musiałam czekać.
;]

Inka

A ja ostatnio kupowałam w Tesco.
Jestem bardzo zadowolona. Fachowa obsługa i soczewki próbne dostałam gratis.

Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji.
Św. Tomasz z Akwinu

Lida

Polecam salon na Noniewicza blisko skrzyżowania Noniewicza- Dwernickiego, jedna wizyta i przepisano mi soczewki. Proponowano mi zakup od razu w salonie, ale stwierdziłam, że przez internet taniej:) zawsze zamawiam na stronie bez okularow pl
Muszę jednak odradzić salon optyczny na rogu ul. Kosciuszki i Chłodnej. Byłam na dwóch wizytach po czym w dalszym ciągu nie wiem jakie mam nosić soczewki. Było widać, że optyk chciał ze mnie ,,zedrzeć\" jak najwięcej pieniędzy. Kazał mi dwa razy w ciągu półtora miesiąca zmieniać szkła w okularach,( a to koszt przynajmniej 160 zł). Jest to dla mnie podejrzane żeby wada tak szybko się zmieniła. Odradzam współpracę z tym salonem.

Kamila

Cześć, czy ktoś z was wie gdzie w Suwałkach dobierają soczewki toryczne (dla osób z astygmatyzmem)?

Mila

witam a moze ktos z waszych znajomych mial robiona korekcje oczu ja zapisalam sie na wrzesien i bym chciala znac wasze opinie dzieki
mila

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk