• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Przedszkola

Zaczęty przez vołovinka, 31 Mar 2010, 10:52:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

vołovinka

hej. właśnie się dowiedziałem, że Mały nie dostał się po raz kolejny do przedszkola. Już mnie to w.... Gdzie ta gęba która trąbiła w suwalskich mediach, że każde dziecko ma miejsce w przedszkolu??!!! Panie z-co Prezydenta, o Panu mówię!!! Po ch... te kłamstwa??? Ile mam zapłacić żeby \"normalnie\" się dostało? Spełniam wszystkie warunki jeżeli chodzi o kryteria przyznawania miejsc i du..a!! Ch**oreraaaa

Edek

Bo Suwałkami rządzi mafia.Mafia bogatych,nie masz kasy,nie dasz kasy dla kogo trzeba w przedszkolu to twój dzieciak tam nie trafi.Po prostu nie dasz łapówy!!!
Warunki to za mało,nie dałeś w łapę.
yeah

Mały człowiek

a zapytam z czystej ciekawości ile kosztuje przedszkole?

a

Stała opłata to 145 zł plus 5 zł dzienna stawka żywieniowa.Przy założeniu ,że dziecko chodzi cały miesiąc do przedszkola to wydatek rzędu 240 zł.
a

marek p.

takiej świni jak wołowinka ja też bym nie przyjął. Skąd wiesz, ze spełniasz kryteria to primo, sekundo skąd wiesz ilu jeszcze takich jak ty też spełnia kryteria? tercjo, nie panikuj tylko złóż odwołanie, każde przedszkole ma tzw. miejsca rezerwowe właśnie dla takich w gorącej wodzie kąpanych jak ty i finalnie trzymaj rękę na pulsie, często się miejsca zwalniają, bo rodzice przenoszą dzieci między przedszkolami...a jak masz chęć i odwagę to pisz wprost do zastępców na maila, zadzwoń do nich lub umów się na spotkanie...

magda

Rezerwowe miejsca o czym Ty mówisz. Likwidują jedna grupę 3-latków i lista dzieci nie przyjętych do przedszkola jest 2 razy dłuższa niż przyjętych. Wśród 25 dzieci przyjętych do przedszkola są takie które po pierwsze mają plecy, po drugie są matkami samotnie wychowującymi dzieci i po trzecie których rodzeństwo już do przedszkola chodzi. A może 2-3 dzieci to wylosowane z przypadku. A co z resztą. Co z rodzicami którzy obydwoje pracują i co maja z dzieckiem zrobić?? A już nie wspomnę o dzieciach z gmin gdzie obydwoje rodzice pracuję a mieszkają na terenie gminy a nie w mieście. Czy te dzieci są inne żeby ich nie przyjmować?? Co  z tego że wójtowie podpisują porozumienia z miastem jak i tak dostanie się dziecka do miejskiego przedszkola graniczy z cudem.
Obiecywali że będą dodatkowe miejsca i co??
Obiecanki cacanki. Tak zawsze jest u Nas we władzy. Tylko obiecują.
v.k

doda180

Co do łapówek to słyszałam, że niektóre dyrektorki  ja pobierają ładnie ujmując(jednak nie wnikam nie moja sprawa niech urząd coś z tym zrobi). Ja zarabiam przeciętnie ale dziś mam szczęśliwy dzień bo moje dziecko przy pierwszej rekrutacji dostało się do przedszkola.
doda180

handzik

moje dziecko też się nie dostało :( dostało się 26 trzylatków, a 53 nie zakwalifikowały się, 3 osoby na jedno miejsce, to chyba świadczy o tym, że należałoby zwiększyć liczbę grup?
I mam takie pytanie. Na ankecie było także do wpisania drugie przedszkole, i nie wiem czemu jak zaszłam do tego drugiego sprawdzić, czy może czasem tam córkę przyjęli, to wcale jej nie było na liście, ani zakwalifikowanych, ani nie zakwalifikowanych. Nie rozumiem dlaczego, może ktoś mi to wyjaśni.

Asia

Marek podejrzewam, że w tym roku nie da się przenieść dziecka \"między przedszkolami\" - wszystko zabite po ostatnie miejsce.
Nie rozumiem kryteriów przyjmowania. Jeśli dziecko rodziców pracujących (obojga) nie ma szans na przedszkole, to coś tu jest nie tak. Czy mamy zabierać dzieci ze sobą do pracy? Zwalniać się? Gdzie ta polityka prorodzinna?
Asiulka

Ada

moje dziecko też się nie dostało do przedszkola :(

m

polecam prywatne przedszkole na ulicy minkiewicza chatka puchatka.

Ada

m a jak to wygląda cenowo? na początku było 5 zł za godz. a jak wygląda opłata za cały miesiąc?

Wojtek

Z tymi listami - zaleca się spokój :) Urzędnicy UM uspokajają, że to nie ostateczny kształt list. Cały kwiecień będą jeszcze roszady.

m

nie jestem pewna ale chyba 450zł. miesięcznie  ale opieka jest od 6 do 18 nie chce nikogo wprowadzać w błąd dlatego proponuje zajsc zobaczyć przekonać się to wszystko wygląda.

znajoma

Moje dziecko dostało się za pierwszym razem i bez pleców czy też łapówek, jestem taka zadowolona :)

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk