• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Oddać krew

Zaczęty przez Zuzanna, 05 Cze 2010, 14:11:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zuzanna

Czy do oddania krwi trzeba się jakoś specjalnie przygotować? np. być na czczo? Czy nie jest to zależne?
...

VVV

Trzeba zjeść śniadanie i t wszystko no i nie pić wcześniej alkoholu ;)))

mistrz

nie jedz nic słodkiego przed oddawaniem. Pobiorą tobie próbkę i dostaniesz na wzmocnienie cukru :) Polecam oddawanie krwi, tak łatwo możemy pomóc potrzebującym. Ja się nie wahałem od razu oddałem :) i do tej pory oddaje :D no fakt czekolada też smaczna :D
mistrz

malami

Czy mogę oddać krew jeśli mam alergię sezonową w dość dużym stopniu i na niektóre pokarmy w stopniu minimalnym? Dostałam sprzeczne informacje. Pielęgniarka, która niedawno pobierała mi krew na testy alergologiczne stwierdziła że nie ma przeciwwskazań, ale kobieta w punkcie krwiodawstwa mało mnie nie zabiła wzrokiem... mówiąc że równie dobrze mogłabym mieć hiv albo wzw...
malami

anonimka

MalaMi - też jestem alergikiem i nie mogłam oddać. Mam tak samo sezonową i pokarmową.

MANIA

alergikom raczej ciężko bedzie oddać krew :/. Ale polecam oddawanie :) fajnie człowiek się czuje z myślą, że oddając ratuje komuś życie....  ja na swoim kącie mam już ponad 3 litry :)

selena

cudownie jest miec swiadomosc pomagania w taki sposob tym bardziej ze to naprawde nie boli pilegniarki w krwiodastwie sa cudownie mile zdarzalo mi sie oddawac krew nawet dzien po imprezie i nie bylo przeszkod, dobrze jest pare dni wczesniej wzbogacic diete o buraczki, pszatety, watrobke i wogole oddawajmy krew dodatkowym plusm jest fakt, ze za kazdym razem jestesmy badani i choroby wyyjda w czas i w pore ;)  ;)  ;)  ;)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

ArchaniolOna

ja oddaje krew od 2 lat i nie zawsze jadlam sniadanie ale ta sama swiadomosc iz pomagasz komus :)
Fara bara cira fara tonga... ^^

administrator

Nowa odsłona forum.

Drodzy użytkownicy. Od dziś korzystacie z nowej odsłony naszego forum.
Mamy nadzieję, że szybko przyzwyczajcie się do nowej wersji i docenicie wszystkie narzędzia i możliwości jakie oddajemy do waszej dyspozycji.
Chętnie poznamy wasze uwagi i sugestie. Wysyłajcie je na [email protected] .

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk