• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Gdzie kupić sprzęt komputerowy w Suwałkach

Zaczęty przez Deenayd, 04 Lip 2010, 14:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Deenayd

Witam wszystkich,
W Suwałkach mieszkam od kilku tygodni. Planuję zakup komputera w głównej mierze do grania. Do wydania mam 3000zł. Niestety sam nie bardzo znam się na sprzęcie :/ nie znam tez nikogo kto mógłby mi coś doradzić. Czy ktoś z was wie gdzie w Suwałkach mogę liczyć na w miarę rzetelną pomoc sprzedawców? Chodzi mi o to, aby doradzili mi co kupić najlepszego do tej kwoty, lub złożyli jakiś komputer z części, ale żeby nie wcisnęli mi żadnych bubli które się normalnie nie sprzedają :/

Drugą ważną dla mnie kwestią jest też serwis. Nie ma rzeczy, która się nie psuje i trzeba się niestety z tym liczyć. Poprzedni komputer kupiłem w sieci Vobis tylko w sklepie w Gdyni. Niestety na zwrot laptopa z serwisu czekałem 2,5 miesiąca :( koszmar! A awarią był tylko padnięty dysk! Wierzę że są sieci sklepów komputerowych, które potrafią się wywiązywać z terminów. W tym temacie również liczę na wasze doświadczenie :)

PS. Ważne jak nie najważniejsze pytanie :) gdzie są konkurencyjne ceny?  8)

koko

Najlepiej w mięsnym,bo tam najczęsciej kupuje się sprzęt komputerowy- :D

Deenayd

jaki nick taka odpowiedź...
mimo wszystko dzięki za pomocną opinię  :lol:

ja

nie wiem gdzie najlepiej, ale wiem gdzie napewno nie, Eltechbiur!!!masakra, obsługa gościa przed czy w trakcie mutacji...

koko

Ale,że co?Że klientela tego sklepu to mutanci z innej planety i tam ich obslugują?Czy,że masakrycznie to wygląda jak \"gosć\"mutuje się w jakąś bliżej nie opisywalną formę życia?To ty\"ja\"masz jakiś kontakt z mutantami?Czy może zostaleś żle potraktowany jak się mutowaleś? :o Bo jeśli to ostatnie to skandal przecież to nie twoja wina! :D

Cee

Polecam salon komputronika w plazie, unikać firmy ACTiWA - juz był post na temat tego sklepu - oszustwo i brak profesjonalizmu.

Radoskur69

Polecam sklep Komputronik na noniewicza z tego co wiem to otworzyli takze oddział w Plazie. Padł mi dysk zaszedłem z komputerem i na miejscu zobaczyli co jest grane zobaczyli ze rzeczywiscie dysk i odrazu dali mi nowy  :D

Deenayd

z tego co słyszałem ten Komputronik z Noniewicza jest przeniesiony do Plazy. Zrobiłem wywiad u sąsiada który kupił w Plazie drukarkę i mówił że mu bardzo dobrze pracuje i oszczędną polecili :)
Myślicie że warto się tam przejść czy znacie jakąś inna lepszą firmę?

prorok

kasia

Popieram proroka unikajcie first komputer i firmy ACTiWA strasznie naciągają ludzi. Komputronik jest godny polecenia :)
Kasia

Tomek

A ja polecam www.x-kom.pl, kupiłem u nich już sporo sprzętu za sporą kasę, i jestem bardzo zadowolony. Zaoszczędziłem sporo kasy, ceny mniej więcej 20 -30 % niższe niż w sklepach w Suwałkach, doradztwo przez tel na najwyższym poziomie, czas realizacji 1-2 dni. Powiem tak za 3000 u nich kupisz o wiele wiele bardziej wypasiony komp niż za tą samą kasę co w sklepie w Suwałkach, a jeśli chodzi o serwis to i tak w razie awarii masz zewnętrzny producenta. Miałem awarię laptopa Della kupionego w X-kom, padło chłodzenie, zadzwoniłem do della, na drugi dzień przyjechał do mnie koleś od della i wymienił chłodzenie na nowe na miejscu umie w domu, trwało to ok 1h i miałem sprawny komp. A jak bym go reklamował w sklepie to by trwało to pewnie ok 14 dni. Kiedyś kupiłem w Suwałach w sklepie lapka HP, padła nagrywarka, zareklamowałem w sklepie to czekałem dwa tygodnie na wymianę i jeszcze porysowali mi obudowę, a jak powiedziałem że obudowa porysowana to perfidnie koleś powiedział że już taka była. . .

Deenayd

szkoda tylko że na www.x-komp.pl patrząc na dostępność produktów, w 90% jest brak towaru :/

mlodyJa

First nie polecam, ale ACTiWA to już po prostu całkowita porażka. Brak skali by opisać ich nieprofesjonalizm. Nigdy nie kupuj w tym sklepie, zresztą nie ja pierwszy odradzam jakiekolwiek zakupy u nich. Mają chyba dwa punkty w mieście, z tego jeden naprzeciw Plazy, w takiej starej budzie.

Komputronik to raczej sprawdzona marka. Nie miałem okazji kupować w tym konkretnym, suwalskim, ale ogólnie wspominam pozytywnie.

Tomasz

Odnosnie postu Tomka
W Twoim wypadku to nie xkom jest wspanialy, tylko serwis della, bo to oni oferuja taka naprawe i sklep,w ktorym kupiles ich sprzet, nie ma znaczenia. Jesli kupilbys znowu hp, czy innego acera to mialbys podobne historie. Samego sklepu nie znam to sie nie wypowiadam.

Natomiast jesli chodzi o suwalskie sklepy komputerowe to mialem do czynienia z actiwa, firstem i eltechbiurem i z przykroscia musze stwierdzic, ze zadnego bym nie polecil. Kiedy jeszcze je odwiedzalem, nie bylo tam kompetentnych ludzi potrafiacych wlasciwie doradzic, ceny wyzsze, niz mozna znalezc w innych miastach (a przede wszystkim online), a naprawy gwarancyjne to jakis cyrk. Prawda jest taka, ze jak cos sie zepsuje to nie masz kompa przez xx tygodni/x miesiecy, niezaleznie gdzie kupisz (chyba, ze masz wspomniany wczesniej sprzet della z gwarancja nbd ;) ). Jesli chcesz kupic kompa, to proponuje popytac na forach komputerowych zarowno o sprzet, jak i polecane sklepy internetowe i zamowic sobie w ten sposob. Sprzet na pewno bedziesz mial lepszy, a i serwis, choc nie na miejscu, na pewno nie gorszy niz w naszych sklepach.
Pozdrawiam

koko

No to z tego wynika,że najlepiej to kupić w mięsnym(pisalem ci o tym wcześniej),bo wszystkie sklepy komputerowe w Suwalkach są do D..... :DTakie są opinie forumowiczow. Pozatym\" Deenayd\"nie udawaj \"sprzętowo-komputerowo-netowego prawiczka\"Twój \"nick\"jest chyba ogólnie znany (tam gdzie gry) :D A tak na marginesie-to sasiad polecil Ci sklep i od razu mówisz,że warto tam zajrzeć?Trochę kryptoreklamą mi tu wali :o

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk