• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Gdzie kupić sprzęt komputerowy w Suwałkach

Zaczęty przez Deenayd, 04 Lip 2010, 14:50:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

Deenayd

lol a niby skad znany jest mój nick?
koko nie każdy musi sie znać na wszystkim, więc warto czasami zasięgnąć opinii ludzi którzy taką wiedzę mają. nie wiem jak dla ciebie ale dla mnie 3tyś zł to nie jest mała suma więc wole zebrac opinie ludzi i wtedy podjąć decyzję. być może dla ciebie jest to błachy problem ale nie wysmiewaj nie wiedzy innych. Tak samo jak nie każdy jest lekarzem. Jak jesteś chory to też idziesz do lekarza a nie walisz sobie sam zastrzyki po domu, prawda?

Jak zapewne przeczytałeś uważnie to było zapytanie czy warto się tam przejść czy może ktoś zna coś lepszego?
A może znasz jakiś sklep nie koniecznie w Suwałkach a w niedalekiej okolicy?

monk

A ja polecam VOBIS na ul.Kosciuszki. Gosc rzetelny i troche wiedzy ma.

blondyna

jeśli mogę coś polecić z racji swej płci (chodzi o to, że ja kupiłam laptopa ogólnie a nie coś do grania) to polecam sklep komputerowy na 1 maja jak się idzie do arkadii zaraz za cukiernią Kojak. Ten sam budynek co Stynka.
Kupiłam tam dwa laptopy, duzo głosników, mp3, słuchawki, wszystko tam kupuje... serwis jako taki tez chyba tam mają, jak dla mnie super. Zaszłam z brudnym laptopem to wyczyścili... bardzo mili ludzie. :)

ja

@blondyna:
Dokładniej jest to...
Bestcomputer
1 Maja 22/4
-
Zgadzam się z wypowiedzią "blondyny", ludzie mają pojęcie i wiedzą co robią :) Ceny też są niezłe, jeśli czegoś nie ma, szybko jest na miejscu.

zl

a moze abcpc.pl maja fajny konfigurator sprzetu ;) chociaz nieorientuje sie jak z konkurencyjnoscia ich cen bo dawnoooooo nic tam niebralem. (allegro ;) )

Darrek

A ja polecam sklep PC-Land na Nowomiejskiej. Tam obok Koko w tych niskich domkach za Shellem. Obsługa miła, ceny też mają przyzwoite, a co najważniejsze sprzęt od nich się nie psuje. Jak złożą kompa to jest na prawdę full wypas. Sam mam od nich kompa już prawie 2 lata i jestem baaaaaardzo zadowolony.

Deenayd

ja

wy nie umiecie pisać... się pyta gdzie krotka odp. w activi

TY

Ten co potrafi  :lol: się pyta gdzie krotka odp. w activi[/b]
Ale co to KROTKA i po ile?I tylko w Activi można ją kupić? :lol:
\"Ja\"proszę o precyzyjne odpowiedzi!Liczę na kolejne \"literackie posty\"znamienity \"pisarzu\" :D Lepszej zabawy niema ponad czytanie Twojej twórczości!Nie ,no profeska stary!  8)

Paweł

Heh az zal was sluchac jakie glupoty piszecie...

Widze ze moi poprzednicy wypowiadajacy sie w tym temacie maja blade pojecie o sprzecie komputerowym - za pewne pracuja na budowie badz innych tego typu branżach.

Wiec zaczne swoje wypociny i mam nadzieje ze jakos Ci pomoge w znalezieniu zlotego srodka.

Wszyscy widze piejecie na temat komputronika, activi i Firsta, sproboje wam cos wyjasnic:

Komputronik - ludzie ktorzy tam pracuja to zwykli sprzedawcy ktorzy potrafia sprzedac komputer, wystawic fakturke, nie skladaja kompow na zamowienie, nie prowadza serwisu, owszem jest u nich troszeczke taniej ale o tym za chwile.
Ilosc sprzetu jest narzucona z gory przez Warszawe, trzeba pamietac ze komputronik byl sklepem internetowym, co tez powinno dawac wiele do myslenia, moj kolega pracuje w Plazie i wiem jak dzialaja i co robia ;] Jezeli chcesz kupic taniej - a za razem gorzej zapraszam

Activa- ten sklep to chyba najwieksza porazka w Suwalkach ludzie ktorzy tam pracuja maja w **** klijenta liczy sie tylko kasa a nie zadowolenie i jakosc uslugi ktore oferuja. Pracowalem w owym sklepie i ich podejcie do pracy bylo tak zenujace ze postanowilem opuscic owa firme poniewaz szef jak i ludzie sa zwyklymi kmiotkami po szkole sredniej, skonczylem studia informatyczne i moge smialo powiedziec ze pojecia o sprzecie nie maja, wiedza tylko co jest lepsze a co gorsze ale juz wytlumaczyc tego nie potrafia czemu, wybor sprzetu tez malutki

First- owszem jest troszke drozej, ale ludzie tu pracujacy wiedza co robia co widac, nie da sie ich zagiac zadnym pytaniem, maja najwiekszy wybor sprzetu - jak ktos nie wierzy to niech wejdzie i zoabczyc, ponad 30 laptopow.... to weicej niz w mediamarkcie.

Co do cen- mozna zlozyc 2 komputery z takimi samymi podzespolami a jeden bedzie kosztowal 1000 zl taniej a drugi drozej, teraz powiem wam jak Activa i Komputronik zeruja na jakosci kosztem ceny.

Wpiszcie sobie w Allegro karte graficzna geeforce 480 gtx , wyskoczy wam z 20 pozycji najdrozsza w cenie ok 2000 zl najtansza 1500 - no wybor niby prosty biore ta tansza i mam super karte - sory ale ni hu ja tak prosto nie ma. Karty od ASUSA i GYGABYTA sa o niebo lepsze, maja lepsze komponenty i wykonanie niz tansze podrobki chnczykow np PALIT -gwarancja rowniez automatycznie jest krotsza z 36 miesiecy na 12 -  zastanow sie dla czego... :)

Moze i mozna kupic taniej, ale czy lepiej? bedziesz gryzl paznokcie i sei wkurzal ze komputer sie zawiesza itp...

Nie mam w tym zadnej korzysci, kiedys mieszkalem w Suwalkach teraz mam walsny sklep i firme informatyczna w Warszawie, zapraszam moze cos zlozymy ;)

zaroowka

[cytat]
Heh az zal was sluchac jakie glupoty piszecie...[/cytat]
Spójrz jeszcze raz na to, co napisałeś.

[cytat]Ilosc sprzetu jest narzucona z gory przez Warszawe[/cytat] Jak zamawiam odbiór w sklepie przez stronę, to też narzucają ilość sprzętu? Jak zamawiam sprzęt w sklepie to Warszawa też narzuca ilość sprzętu? Nie złożą mi tego, co chcę bo mają limity?! Nie rozumiem tego stwierdzenia.

[cytat]Pracowalem w owym sklepie i ich podejcie do pracy bylo tak zenujace ze postanowilem opuscic owa firme poniewaz szef jak i ludzie sa zwyklymi kmiotkami po szkole sredniej,[/cytat]
Powinniśmy się więc znać - jakoś dziwnym trafem zdecydowana większość ekipy z Actiwy i byłego ACT to moi znajomi (mimo, że sam tam nie pracowałem). Ciekawe jest to, co wypisujesz... I kilka osób mogłoby mieć do Ciebie dość poważne zastrzeżenia.

[cytat]First- owszem jest troszke drozej, ale ludzie tu pracujacy wiedza co robia co widac, nie da sie ich zagiac zadnym pytaniem, maja najwiekszy wybor sprzetu[/cytat]
Ekhm... Piszesz o firmie która kiedyś sprzedała mi dysk, jako nowy, dysk, który zawierał informacje handlowe firmy (rozliczenia, bazę danych, dokumenty itp), jakieś gry (zainstalowane pewnie jako demówki  ;) - tylko dlaczego scrackowane? ), muzykę i filmy? To o tej firmie mowa? Ciekawe... Znajomość komputerów u pracowników tej firmy też pozostawia sporo do życzenia - kiedyś pewien człowiek chyba szef) mnie przekonywał, że AT-BUS jest szybsze od PCI), jeden z pracowników nie umiał odróżnić pamięci DDR od DDR2, jeden zaś nie do końca wiedział czy w podstawkę AM2 da się wsadzić Intela czy AMD... Ciekawe, nie? Nie wspomnę już, o tym, że niektórzy ludzie tam pracujący nie odróżniają CoreDuo od Core2Duo...

[cytat]geeforce [/cytat]
Nie znam takiej karty.

[cytat]arty od ASUSA i GYGABYTA sa o niebo lepsze, maja lepsze komponenty i wykonanie niz tansze podrobki chnczykow np PALIT -gwarancja rowniez automatycznie jest krotsza z 36 miesiecy na 12 - zastanow sie dla czego...[/cytat]
Tu żeś waćpan wtopił... Nie wiem po prawdzie co to za firma ta "GYGABYTA", ale...
Dziwnym trafem od czasów GF9600 i GF 9800 dla Palit\'a karty produkuje pewna firma (nota bene przez Palit\'a wykupiona). Wiesz o jakiej firmie mowa? Podejrzewam, że nie.

Ciekawe jest też to, że mam Palit\'a - i mam (łomatko!!!) gwarancję na 36 miesięcy... Jak to jest możliwe?!

Kolejna sprawa - dlaczego piszesz o "podróbkach"? Rozumiem, że ASUS i GYGABYTA to jedyne firmy które produkują oryginalne... właśnie - co oryginalne?! Karty graficzne?! O ile dobrze wiem nVidia sprzedaje swoje scalaki dla różnych firm i jakoś w tym momencie nie może być mowy o podróbkach. Poza tym - zdecydowana większość kart graficznych (...i elektroniki ogólnie) produkowana jest teraz na Tajwanie/w Chinach/w Wietnamie. Co nie zmienia faktu, że kontrola jakości w pewnych firmach działa lepiej niż w innych - jest pewna firma produkująca laptopy, całkowicie chińska. Wiesz która, panie specjalisto?

Konkludując - post Twój uważam za reklamę suwalskiego First\'a (nieudolnie zakamuflowaną), a większość z tego, co napisałeś uważam za stek bzdur.

[cytat]Nie mam w tym zadnej korzysci, kiedys mieszkalem w Suwalkach teraz mam walsny sklep i firme informatyczna w Warszawie, zapraszam moze cos zlozymy[/cytat]
Wybacz, ale po tym, co przeczytałem nigdy bym nie kupił u Ciebie nawet głupiej RJ\'ki, nie mówiąc już o komputerze.
Tak, jestem wredny.
Tak, tnę i cenzuruję.
Debian, Pentax, Habanero!

vergil

Za to pan Administrator robi doskonala reklame dla swojego sklepu :) - ktory jak pisze jest oh i ach najlepszy :) tylko panie Zaroowka skoro nie wiesz co to Ge Force to lepiej sie nie wypowiadaj i nie wkrecaj takich walkow :)

A moze prawda boli? :)

Ja jakos kupuje tam i nigdy nie mialem problemow, a pisac ze kupilem dysk w komputroniku i dostalem jakis uzywany to kazdy potrafi ;]

Pozdro

michał

Akurat co do Palita i jego firmy córki Gainward to mają 24 miesiące gwarancji producenta...

Także jeżeli ktoś wystawił 36 msc to ich strata ... rok chyba na własny koszt naprawiają  ;)

Asus i Gigabyte - płacisz trochę więcej ale masz i lepsze wykonanie, często lepsze kości pamięci na karcie grafiki, lepsze chłodzenie no i lepszy serwis bo 3 letni producenta.

Ja nie mam jakiś traumatycznych przeżyć z żadnym z suwalskich sklepów komputerowych - ale podobno firma ACT przemalowując się na Actiwa zostawiła na lodzie wiele osób co do realizacji gwarancji.

I chyba generalnie opinie \"na mieście\" są takie, że Actiwa nie jest godna zaufania, a First drogi (chociaż jak wszędzie zależy co).

Ceny w Internecie i tak się nie przebije, bo raz że najczęściej jest to towar z wyprzedaży w UK, albo z Cypru gdzie 10% VAT i sprzedawca zarabia na różnicy podatku, albo sprzęt reprodukowany przez producenta - najczęściej HP - czyli z kilku szrotów złożony jeden działający (do czasu).
wincal

zaroowka

Pisanie, że większość byłej ekipy ACT to moi znajomi to reklama? Ciekawa teoria...
Powiedz mi proszę, gdzie napisałem, że jakiś sklep jest \"ach i och najlepszy\"? Nie przypisuj mi słów, których nie napisałem z łaski swojej.
Gdzie więc ta reklama? Czekam na odpowiedź.

Ciekawe też, że nie próbujesz nawet ustosunkować się do tego, co jeszcze napisałem o First Computers...  :] ...a to, że sprzedano mi używany dysk, z zawartością, która wchodzi w zakres działania prawa (można oskarżyć sklep o piractwo) mówi o sklepie bardzo dużo (przy okazji - jakoś Michale nie stwierdziłeś w poprzednim poście reklamy First\'a... zbieg okoliczności, czy może to ty podpisałeś się wcześniej jako Paweł?).

[cytat]tylko panie Zaroowka skoro nie wiesz co to Ge Force to lepiej sie nie wypowiadaj[/cytat]
Chciałbym zauważyć - GeForce, to nazwa serii kart graficznych opartych na chipsetach nVidii. Nazw Ge Force i geeforce nie znam. To jakaś nowość może? Proponuję przyłożyć się do pisania, to nie boli.

[cytat]i nie wkrecaj takich walkow[/cytat]
Najpierw musiałbyś napisać gdzie to niby ten wałek wkręciłem. Poza tym - zarzucasz mi kłamstwo? Na jakiej zasadzie? I skąd taki wniosek?

Co do Palit\'a to sorry, ale mam 36 miesięcy gwarancji - nie wierzysz - nie wierz, generalnie wisi mi to.

Coś jeszcze?
Tak, jestem wredny.
Tak, tnę i cenzuruję.
Debian, Pentax, Habanero!

michał

[cytat]Co do Palit\'a to sorry, ale mam 36 miesięcy gwarancji - nie wierzysz - nie wierz, generalnie wisi mi to.[/cytat]

To nie kwestia wiary tylko sprawdzenia w dużych polskich hurtowniach typu Action czy ABC Data...

[cytat]zbieg okoliczności, czy może to ty podpisałeś się wcześniej jako Paweł?[/cytat]

Nie to na szczęście nie byłem ja, co chyba widać po składni :)

Napisałem na tym forum właśnie ze względu na tamten post, który

słusznie nazwałeś kryptoreklamą.

A co do ocen to się pokuszę się, ponieważ pracuję w jednej z

wymienionych w tym temacie firm. Także peace :)
wincal

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk