• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

angielski dla dzieci

Zaczęty przez jagódka, 10 Lis 2010, 20:45:57

Poprzedni wątek - Następny wątek

jagódka

Witam,

poszukuje szkoly angielskiego dla dziecka (6-7 lat). głównie interesuje mnie metoda callana, nacisk na mówienie. gramatyki nauczy sie w szkole.

Prosze o porade jaka szkołe polecacie, moze macie jakies doświadczenie z wyborem?

pozdrawiam

Michau

daj dla malolata sie pobawic troche! niech ma jakies dziecinstwo WYRODNA MATKO!
jahoooo

lektor

@jagódka: zadzwoń do szkoły ML albo do Klubu Języka Angielskiego (namiary znajdziesz w sieci) i porównaj oferty, ja pracowałem w ML, ale jako lektor niemieckiego, zajęcia z angielskiego natomiast widziałem i wyglądały elegancko :) KJN nie znam, więc się nie wypowiem
Fotograf Suwałki - FOTO i WIDEO z lotu ptaka oraz tradycyjnie 8)

Kaśś

jagódka

Ola

Najlepsza była fajna szkółka pod szyldem MERITUM, zajecia byly w SP nr 2, chodzily tam moje dzieci i zajecia byly ekstra. Szkole prowadzil pan Zlotorzynski i pan Ratajczak. Dzieci podrosly, wiec stracilam kontakt z ta szkoła.

ewcia

Ludzie przecież ta metoda CAllana to jeden wielki pic na marce i tylko na nazwie utrzymany pic, Z resztą można z dzieckiem w tym wieku siąść i samemu się po uczyć angielskiego to trudne nie jest, kupuje się książeczki w księgarni a jest ich mnóstwo i już korzyść dla dorosłego, dziecka i kieszeni. Czas dziecku poświęcić, a nie oddać na zajęcia.
Ewa Zakrzewska

EnglishIsFun

Rodzic sam nie wiele zdziała, a szczególnie taki, który nie zna angielskiego - nie oszukujmy sie.
Dodatkowo dzieci często nie chcą uczyć się ze swoimi rodzicami. Znam to z autopsji. Z obcymi uczą się znacznie lepiej i szybciej, podchodząc do tego poważniej.

Futrzak

dzieko uczyć metodą callana? zanudzi się i to jest za trudne. sprawdz jeszcze www.supreme.edu.pl . W suwałkach uczy p. Dominika Szargiej - fajna babeczka :)
Futrzak

uc@sh

Chociaż na ucznia Pani Dominiki Szargiej już jestem trochę za duży to potwierdzam, że bardzo miła i fajna z niej dziewczyna  :)

xiaozhengm

elwira

Hej, Ola,czy to jest ta sama szkoła Meritum, co ta miejscówka? http://www.filolodzy.pl szkoła językowa?
ojej trochę stary temat odgrzewam...
elwira

Maria

A czy możecie polecić jakieś interesujące materiały dydaktyczne do nauki języka angielskiego? Takie wykraczające poza obowiązujący program nauczania w Gimnazjum...
Maria

ektor

Możesz sobie zajrzeć tutaj:
[ur=http://ucze.pl/]ucze.pl[/url]

Nie wiem czy znasz obecnie klub nauczyciela ale jest tam bardzo wiele sensownych materiałów do prowadzenia zajęć. Warto jest się tam na pewno zapisać bo dzięki temu masz dostęp do pełnej oferty edukacyjnej.Sam od jakiegoś czasu biorę z nich materiały do nauki do prowadzenia zajęć. Wprawdzie inny język ( niemiecki) ale angielski również tam jest.

Pozdrawiam.

ektor

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk