• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Strzelectwo - klub?

Zaczęty przez ntech, 27 Lis 2010, 23:31:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

ntech

Czy jest w Suwalkach jakis klub zajmujacy sie strzelectwem z broni palnej? Nie chodzi mi o wiatrowki ale o bron ostra. Zajmuje sie strzelaniem z broni historycznej (czarnoprochowej) i chetnie nawiazalbym kontakt z takim klubem.

Książe Pan

Proponowałbym  kontakt ze swiatem przestępczym,ale jak ten klub sie nazywa to nie wiem!Napewno wala z ostrej broni,ale czy z fuzji czarnoprochowej to tez nie wiem.A jaki masz samopał?taki jak Rumcajs na żolędzie ?I do czego strzelasz?I czy masz na to odp. zezwolenie?Skąd bierzesz proch?Sam go robisz?Smierdzi mi tu przestępstwem!Ale skoro się reklamujesz to pewnie nie obawiasz się konsekwencji!

zaroowka

Widać, że książe pan z bronią czarnoprochową raczej nie miał styczności... Bo głupoty wypisuje.

[cytat]Proponowałbym kontakt ze swiatem przestępczym,ale jak ten klub sie nazywa to nie wiem[/cytat]
Tak, pojęcie broni kojarzy się tylko z przestępczością... Debilizm moim zdaniem, ale cóż...

[cytat]Napewno wala z ostrej broni,ale czy z fuzji czarnoprochowej to tez nie wiem.[/cytat]
Jeśli nie wiesz - nie pisz. Wiesz w ogóle jak wygląda broń czarnoprochowa?

[cytat]A jaki masz samopał?taki jak Rumcajs na żolędzie ?[/cytat]
Współczuję, że tylko takie pojęcia przychodzą ci do głowy. Mniemam, że nie widziałeś np. Colt\'a Navy...
Z takiego \"żołędzia\" z hakownicy raczej nie chciałbym dostać.

[cytat]do czego strzelasz?[/cytat]
Strzela się głównie do celu. Do tarczy, do makiet, figurek i takich tam.

[cytat]I czy masz na to odp. zezwolenie?[/cytat]
No tak... Nie wiem czy wiesz, że zgodnie z ustawą o broni i amunicji:
Pozwolenia na broń nie wymaga się w przypadku:
1) posiadania broni palnej wytworzonej przed rokiem 1850 lub replikę tej broni;
(art. 11. ustawy z dnia 21 maja 1999 r. o broni i amunicji)

[cytat]Smierdzi mi tu przestępstwem!Ale skoro się reklamujesz to pewnie nie obawiasz się konsekwencji![/cytat]
Co ci śmierdzi to tylko i wyłącznie twoja sprawa. Łączenie od razu broni i przestępstwa jest oznaką głupoty.
Tak, jestem wredny.
Tak, tnę i cenzuruję.
Debian, Pentax, Habanero!

Książę pan

Ty Zarówa wikipedii się naczytałeś?I dlaczego mnie obrażasz?A tak w ogóle to po co ten wykład?Pierdyknąleś referat,ale nic nie podpowiedziałeś w sprawie klubu strzeleckiego!Jak nic  nie wiesz to nie pisz!Trochę dystansu i humoru zalecam.A ty łykasz wszystko jak bocian żaby.A czy na temat jakiegoś\" klubu maczugowców\" też podejdziesz do tego z wiedzą zaczerpniętą z Wikipedii?No i wybacz ale niechciałbym mieć sąsiada,który ma ciągoty do prochu,wytwarzania go i takich tam.Zrobiłem sobie jaja z tematu,a ty walisz referat i jeszcze obrazasz mnie!I masz rację nigdy nie widziałem jakiegoś tam Colta.Gość wyraznie pisze o chęci strzelania z \"ostrej broni\"nie z wiatrówki czy czegoś podobnego.Czyżby szykował sie na wojnę?Niech zgłosi się do koła łowieckiego,pojedzie na polowanie,wstąpi do policji,wojska.Przykłady takich \"fascynatów\"broni i materiałów wybuchowych mieliśmy niedawno w Polsce.Nawet w Suwałkach swego czasu na Kowalskiego mieliśmy takiego \"kolekcjonera\" A tak na marginesie może palniesz jakiś wykład na temat \"ostrej broni palnej\"i w jakich celach ją zbudowano,modernizowano itp.I proszę nie serwuj tu banałów o tym,że takie coś służy do sportu i strzelania do makiet,figurek,tarcz.Nie bądż śmieszny!A jeśli ten gostek jest fascynatem,zabytków i replik to niech nawiąże kontakt z jakimś \"Bractwem kurkowym\"Czekam na kolejny pouczający wykład i ścianę cytatów Panie forum admin :lol: Tylko proszę nie obrażać mojej szlachetnej osoby :@

.

W suwałkach jedyna strzelnica kulowa należy do Policji, to raczej sobie nie postrzelasz. W Augustowie chyba jest, to tam poszukaj.

tajna

Takich jak ty panów to ścinali we Francji ponad 200 lat temu, bo im też nie podobało się, że ktoś poza ich policją ma w domu broń i chce sobie postrzelać do tarczy.  
kulturalne suwałki

yyyrek

@kaiążę pan - tumanie jeden - stul pyszczek. nie odzywaj się.

Ksiażę pan

Tak,tak Tajny własnie dlatego wybuchła rewolucja we Francji!Bo chłopi i mieszczanie nie mogli postrzelać do tarczy!A jakie były przyczyny wybuchu IIWojny Swiatowej?Bo Polska nie udostępniła strzelnic dla Niemców?Ciekawych rzeczy się tu dowiedziałem!Dzięki Tajna za wyjaśnienie zawiłości historii narodu francuzkiego!A tak na marginesie czy już spisałeś te dzieje w formie książki?Sukces gwarantowany!Wołoszański to do pięt ci nie dorasta!

yyyrek!-A czy ja cie obrażam?I to nas rózni-boś ty plebs,a ja pan(książę pan)!A jak będę sie odzywał to co -zastrzelisz mnie?

yyyrek

Cypisek syn Rumcajsa

yyyrek

Jestem ciekawy czy taki klub istnieje w naszych okolicach i  nie uważam, że ktoś kto interesuje się bronią jest od razu przestępcą. To wszystko.

Kmicic vel Babinicz

Są dwa takie kluby!Jeden na Puławskiego i nazywa sie bodajze Policja,a drugi na Wojska Polskiego i nazywa sie jakoś tak długo Pułk czegos tam.Ale ten drugi to ma się rozpaść czy zreorganizować(podobno kłopoty z finansami,składek nie płacą czy co?)Próbowałeś tam?Ten drugi też ma zabytkową broń,więc spiknij sie z nimi!A jaki masz sprzęt -Kalubrynę-czy coś w tym stylu?Kiedyś swego czasu miałem stycznośc z czym takim -szweckiej produkcji- i mieliśmy taki klubik wraz z ziomami Kiemliczami,ale to było dawno!

stefano

A może gdyby mieli strzelnice, nie strzelaliby do ludzi?

Zbój Madej

No pewnie tak!Przeciez są również,  istnieją boiska do amerykańskiej gry Baseball (po naszemu palant) i bandziory tylko tam  uzywają pał do tej gry!Dlatego zazwyczaj chodzą w dresach ,bo nigdy nie wiadomo kiedy zechcą grać!

ksiadz

Hmmmm, co za gotowość sportowa....! Kto by przypuszczał, że oni tak lubią sport. Nam ludziom z kościoła wydawało się do tej pory, że to z lenistwa niektórzy noszą dresy, nie trzeba się ubierać wychodząc z łóżka, bo na sobie od razu mamy dres. Najwyżej bluzę wystarczy narzucić. I nie trzeba rozbierać się do spania. No bo lenistwo to grzech. I myśmy im pokutę zadawali za sam wygląd! Jak to pozory mylą, oj mylą. A to są sportowcy. Też kiedyś grałem w palanta. Miła, sympatyczna gra. Może zrobimy pod kościołem takie boisko. Nie chcę za dużo obiecywać, ale kto wie, jak wielka hojność będzie wiernych.

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk