• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

chrzest dziecka

Zaczęty przez Tunia, 09 Maj 2011, 10:12:39

Poprzedni wątek - Następny wątek

Tunia

Witam,
mam pytanie czy wiecie, w którym kościele najlepiej jest i bezproblemowo ochrzcić dziecko, którego rodzice nie mają ślubu kościelnego?
A gdzie księża robią z tym problemy i lepiej się tam nie udawać?
Tunia

Hary

U Łuby najlepiej :) dobrze zaplacisz i o nic nie pyta:)

biospec

ma to swoją nazwę...hipokryzja...to jaki przykład rodzice dadzą takiemu dziecku skoro sami nie wychowują go w wierze. Czyli zapisują dziecko pod publiczkę...łuba powinien polecić na bruk jeśli zgodzi się na takie coś. żenła :-(

Malaja

Biospec, o ile sie nie mylę to Tunia nie pytał(a)  o osąd, ani zdanie na ten temat, tylko o miejsce. Nie wiem czy forumowicze zauważyli to, że zamiast odpowiedzi na post (nawet ten najbardziej infantylny) zawsze spotka się choć z jedną krytyką - zazwyczaj \"na poziomie\". Zamiast krytykować innych i wyśmiewać warto zastanowić się dwa razy nad swoim wpisem. Bo choć jest to anonimowe to obraża i rani innego uczestnika forum.
Marzena

Ada

biospec a TY taki święty jesteś gó..o powinno cie to obchodzić kto, jak i gdzie, jeśli nie wiesz odpowiedzi na pytanie to swoje świętojeb....e przemyślenia zostaw dla siebie.

marta

W Chrystusa Króla bez problemu, ksiądz tylko zapisuje, że rodzice \"planują\" ślub kościelny. Opłata 50 zł.

kasia

Łuba również nie robi z tym problemu :)
Kasia

Tunia

Przede wszystkim MALAJA dziękuję za zrozumienie, po drugie brak ślubu kościelnego nie stanowi o tym czy mam dziecko wychowywać w wierze czy nie, mamy jak na razie cywilny, nie zamierzam sie aktualnie zadłużać po to aby wyprawić wesele, dla rodziny przecież, a nie dla nas, bo tak wygląda w Polsce rzeczywistość, że zamiast w razie ochoty zrobić cichy ślub ze świadkami i najbliższą rodziną albo i bez, zawrzeć małżeństwo przed Bogiem to trzeba wyprawiać mega imprezę bo się \"rodzina obrazi\".

Tyle w tym temacie. A gdzie ten Łuba jest?
Tunia

anka

A ja nie rozumiem dlaczego jeżeli ślub w kościele to mega impreza. Dla mnie to bzdura.  Nie stać mnie to biorę tylko ślub bez  wesela i tyle.

biospec

malaja i ada, właśnie o to chodzi, że ma dotknąć i podnieść ciśnienie - nie znoszę landrynkowych wątków typu-pytania-odpowiedź. Fakt, że reagujecie żywo i kwieciście na wpis BARDZO mnie cieszy

ada, oczywiście całe G$#@ mnie obchodzi czy wychowuje jeden z drugim dzieci na deistów, agnostyków czy w duchu hindu, ale w momencie gdy ktoś wpisuje się na forum publicznym, to sprawa tego ktosia przestaje być prywatna i wtedy moje poje&^^%ne przemyślenia muszą dojść do głosu :-> :-> :->

ona

Jak ktoś grzecznie pyta, wypada GRZECZNIE odpowiedzieć. Wypowiedzi z niby ukrytymi wulgaryzmami powinny być usuwane. Na miejscu Tuni obraziłabym się, a nie tłumavzyła przed byle kim.
Łuba ma parafię na ul. Witosa, najlepiej do niego iść od razu po wieczornej mszy, wtedy Tunia na pewno go zastaniesz.
Wypowiedziami typu \"a czemu bez ślubu kościelnego?!\" nie przejmuj się, tak pewnie pytają ci, którzy go wzięli, moherowe berety he he he

Czesław

Większość ślubów dla dziecka kończy sie rozwodem to raz.
Anka głupia dziewczyno ze wsi a co to za ślub bez wesela?
wesele w tym wszystkim to najfajniejsza sprawa

Hary

Nie ma to jak nasza wspaniała suwalska zyczliwosc dla innych :)

Kto wam broni brac slub tylko dla dziecka? bierzcie sobie i rujnujcie swoje zycie, ale nie każcie innym popełniać tych samych błędów i nie rzucajcie w nich kamieniami, tylko dlatego, ze nie chca krzywdzic dziecka. Jesli ktokolwiek ma brac slub, niech go wezmie, bo szczerze tego pragnie, a nie bo ktos tam, cos tam sobie pomysli... bardzo dobrze, ze ksieża otwieraja sie na czasy i nie wymagaja bezwzglednie slubu do chrztu.

anka

Głupota jest brać ślub ze względu na dziecko a jeszcze większa nie brać ślubu ze względu  na wielkie weselisko i  suknie ślubną. A jeżeli chodzi o chrzest to ksiądz nie ma prawa odmówić chrztu dziecka i nieważne czy ślub jest czy go nie ma. Możesz sobie przebierać w kościołach bez obaw, że ci ktoś odmówi.

Tunia

zalatwiliśmy tam gdzie chcieliśmy bez problemu::)
Tunia

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk