• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Dział Internet

Zaczęty przez fumo, 19 Lut 2006, 23:51:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

fumo

Na waszej stronce jest dział "Internet", jednak z niego zbyt wiele nie można się dowiedzieć o firmach działających na terenie Suwałk. Ktoś wspomniał, że mieliście stworzyć porównanie firm internetowych, jednak obawialiście sie, że nie będzie ono zbyt obiektywne. Może zamiast tego stworzyć cosik na wzór spisu firm z miejscem na ocenę i komentarz od użytkowników danej sieci. Sądzę, że będzie to o wiele bardziej obiektywne i miarodajne niż to jest w danej chwili, gdzie podajemy swój adres i nam przysyła maila z "ponoć" najlepszą firmą. Ten banerek na górze z reklamą wcale nie wywiera wpływu na waszą ocenę, prawda :P

fresh

uważny obserwator dostrzegłby że DOKŁADNIE od wczoraj jest sonda poświęcona suwalskim dostawcom radiowego internetu dzięki której użytkownicy sami mogą tworzyć ranking firm, ankieta ktora w tej chwili jest w dziale internet doskonale sprawdziła się jako narzędzie pomocy, banerek natomiast wisi bo jest to reklama za ktorą klient zapłacił i przeznakazaliśmy pieniądze na WOŚP w Suwałkach. Na naszą ocenę banere ten nie wpływa bo my nic nie oceniamy.

fumo

Ankieta dotyczy tylko dastawców radiowego internetu. A istnieje jeszcze Vectra i TPSA i nie tylko. Sondy mają to do siebie, że nie są poparte żadnymi przykładami. Nic z nich nie można się dowiedzieć. Obecna sonda wybiera tylko NAJLEPSZEGO dostawcę, a co z najgorszym? Jak wybrać najlepszego skoro nie korzystało się z pozostałych?Dlaczego dany dostawca jest najlepszy? Na te pytania sonda nie odpowiada.
Co do banerku to nie wiedziałem na co idą pieniądze, ale musicie mnie zrozumieć w tym dziale pisze \"Wypełnij formularz a my przygotujemy dla Ciebie najlepszą ofertę dostępu do Internetu dla Twojego miejsca zamieszkania\", ale dlaczego jest najlepszy? Jaką wagę przypisujecie do ceny, jaką do jakości, a jaką do prędkości łącza? To tak jak zapytac się kolegi dlaczego dany samochód jest lepszy od tamtego, a on odpowiedziałby, no bo jest.

Magnolia

Mojego dostawcy internetu w w/w sondzie nie ma. A uważam, że jestem uważnym obserwatorem i DOKŁADNIE podeszłam do sprawy. Uważam, że sonda jaką sugeruje się fresz jest beszczelnie okrojona.

Pozdrawiam.

zaroowka

Tia...
IMO - spis nie jest pełny. Czegoś jednak brakuje.
Tak, jestem wredny.
Tak, tnę i cenzuruję.
Debian, Pentax, Habanero!

noka

To ja dołożę 2 skromne słowa na temat firmy Connect w której mam neta.

zalety
- masz to za co płacisz --> 256/128 i tyle jest zarówno jak ściągasz p2p jak i z netu,
- serwis wg mnie idealny , 1 dzyń na komóreczkę i już działają (również po południu)
wady
- zew IP płatne 10 zł
- 256 kb/s to max prędkośc jaką obecnie oferują
- wysoki ping przy grze w necie (np w porównaniu z 256 w neo)

Ogólne jestem zadowolony ale w ostatnim czasie chyba za dużo eksperymentują . W styczniu np. upload na p2p miałem gigantyczny (nawet do 400 kB/s) i nie przeszkadzało to w otwieraniu stron. W lutym wszystko wróciło do normy, tylko jak wysyłam cokolwiek p2p  np 3 kB/s to poczta i www  praktycznie nie chodzi. Zobaczymy jak będzie w marcu.
Jeśli ktoś też ma neta z Connect\'u to będę wdzięczny za spostrzeżenia.

fumo

Właśnie o takie komentarze, które można byłoby wystawiać przy dostawcy chodzi. Po przeczytaniu paru recenzji wybór internetu byłby prawie oczywisty i byśmy nie zawiedli sie na dokonanym wyborze, co przy podpisywaniu umów na 2 lata ma kolosalne znaczenie.

basia

Ja mam w Vectranecie... prędkość powinna być 128, ale niestety często działa ok. 100. Najchętniej zmieniłabym, tylko nie bardzo wiem na jaką. Może ktoś mi podpowie. Z góry dziękuję.
Barbara

dante

gram na connect w Americas Army i sorry ale pingi mi wywala nawet do 700, ściągam w robocie jak coś mam bo szybciej. a serwis, owszem, z tego co wiem jak ludzie spóźniają sie z wpłatami to reaguje szybko:).
no nic mądrego mi nie przychodzi do głowy...

fumo

Wy mnie chyba nie zrozumieliście...Od pytania się o pingi w grach i transfer jest inny temat. W tym głownie mi chodzi o sugestie dotyczące DZIAŁU INTERNET. Gdyby moje wcześniejsze wypowiedzi co do sugerowanego wyglądu nie okazały się zrozumiałe, to chodzi mi o coś takiego http://katalog.trojmiasto.pl/internet_i_komputery/dostawcy_internetu/

noka

@fumo--> chyba jednak nie kumam o co Ci chodziło. Chesz żeby użytkownicy zbierali informację o dostawcach internetu i wrzucali je do tego działu? (telefony , kontakty , możliwości itp.) czy liczysz że będą tu się reklamowały firmy internetowe. Bo dla mnie info i pingach i transferach jest dość istotne przy ocenie łącza.
@dante-->ja zawsze płace po terminie , bo termin płatności to początek miesiąca , a pieniądze mam pod koniec. Poza tym zdarzało mi się mieć 2 faktury nie opłacone i nie miałem żadnych \"reakcji\" poza przypięciem  do kolejnej faktury kartki z informacją, że wcześniejsza jest nie opłacona.

fumo

upsss zła strona :D Sorki ale po wizycie z pewnej firmie ciśnienie do 200 mi podkskoczyło. Jeszcze raz podam linka :) http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=5763&akcja=wyniki. Ło coś takigo mi chłodzi :). Firma ta jest tylko przykładem.

dante

widocznie,różnie reagują na róznych ludzi.:)
no nic mądrego mi nie przychodzi do głowy...

Bithunter

A moim zdaniem sonda na stronie głównej nie jest obiektywna z jednego podstawowego powodu: brakuje w niej odpowiedzi która powinna się pojawić w każdym obiektywnym sondażu, tj.: \"ŻADEN Z WYMIENIONYCH\".
Ten fakt zdradza, że albo autor sondy jest amatorem, albo celowo pomija mozliwość, że czytelnicy mogą preferować innego dostawcę niż wymienieni. Oj, poprawcie się panowie, poprawcie  ;)

TrUsT

ale fumo zobacz mamy sąnde internetową!
Kamil:D

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk