• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Presto i Tesco?

Zaczęty przez marria4, 25 Paź 2011, 15:28:03

Poprzedni wątek - Następny wątek

jola

dzwoniono z presto, proszono żebym przyszła na 22.00, zaszłam i mnie nie wpuszczono. za ten bałagan odpowiadać powinien  Tesco.Uważają że ludzie w Suwałkach to śmiecie. Nie umieją zorganizować, pozatrudniali nieuków.Żebym słowo przepraszam usłyszała.Po prostu chamstwo...

violka

Na rękę płacą 4.8 zł, a jak student to 6,20zł. to jest wyzysk za taką kwotę. W Suwałkach jest duze bezrobocie, a to jest dowodem ze brakuje miejsc pracy. Urzędasy nic nie robią, uważam ze powinno zlikwidować urzędy pracy, bo tam jak zachodzę to nie ma pracy. Po co te urzędy. ?? :lol:

anonim_gal

Urzędy pracy są po to abyśmy mogli mieć ubezpieczenie,po nic więcej

Mirek

Kolejny obóz pracy. ale 3 miesiące i wymiana pracowników jak w Delimie było, a teraz Delima pada.Słyszałem że nieźle balowali na tych szkoleniach. Już jedna wyleciała za picie alkoholu.za kradzieże też parę osób wyleci. Jeszcze rotacja zmieni się i pracowników  i kierowników. A to prawda ze takie szczury i myszy chodzą po Tesco.

byłam widziałam

szczury nie chodzą. A myszka była jedna, ale to chyba nic strasznego??? to normalne przecież to jest nawet nieskończone... no to są myszy.... jedna myszka  :) . I wy tak nie wymyślajcie i nie przesadzajcie z tym Tesco bo tam naprawdę nie jest tak źle... jak w każdej firmie zmieniają się decyzje, jak w każdej firmie sprawdzają przy wyjściu czy nic nie wynosisz, na 8 godz pracy są dwie przerwy po 15 min- wiec chyba nie jest źle, A że zimno to fakt... ale kto raz był to wie że trzeba się cieplej ubrać. TAK WIEC NIE JEST TAK ŹLE.
Ej to chyba nie jest wasza pierwsza praca??? nikt was nigdzie nie będzie traktował jak kogoś ważnego. W każdej firmie jesteś tylko ZWYKŁYM PRACOWNIKIEM.... nawet jak  ktoś się do ciebie uśmiecha i mówi że jesteś super pracownik to i tak ma w tym jakiś cel...
GORZEJ MARTWI MNIE PRESTO.... TO JEST BARRRDZO ZAGADKOWA FIRMA.....   :/

obiektywny

a może ktoś wie jakie będą sklepy w Tesco Extra w pasażu galerii?

margerita

Polska norma dokladnie okresla ile stopni powinno byc w miejscu pracy i co powinien zapewnic pracodawca, jesli tej temperatury nie ma.
2 przerwy po 15 min... obie platne i wliczajace sie w czas pracy?
Myszy sa nawet i w skonczonych obiektach, ale jedna myszka to jeszcze nie stado szczurów.
Oczywiscie mozecoe znac swoje prawa, ale co z tego, jak kazde z was zacisnie zeby i pojdzie do pracy:)

gosc

Tam jest po prostu jeden bałagan nie ma ludzi kompetentnych aby tymi pracownikami zarządzać. a ta firma presto to chyba naprawdę wielki kant i oszust jak się biorą za coś to powinni przyjechać tu znaleźć grupę ludzi do pracy i poprowadzić ich a nie wszystko na wariackich papierach wszystko przez telefon który i tak jest praktycznie wyłączony. Nawet nie raczą poinformować że umowa została rozwiązana i żeby nie przychodzić do pracy ty zachodzisz i co odsyłają do domu myślą że ktoś po nocach będzie spacerować. Jak ktoś będzie coś wiedział na temat tej firmy niech piszę  

bozena

Jeżeli przychodzą nowi ludzie należy ich poinstruowac ozakresie ich obowiązków a nie pokazywac KTO TU RZĄDZI\'\'i stwarzac atmosferę wrogości, dotyczy to Ani, która zanim cos powie niech pomysli, że nie wszyscy wszystko wiedzą .Może ona sobie nie radzi.BOZENA

bozena

PRESTO napisałam o umowę ale narazie cisza , koleżance Kinga przysłała umowę, 4,8 za godz netto.Nie mogę się dodzwonic do firmy Presto więc nie wiem co dalej. B

jamman

tesco to wielka jedna sciema za marne grosze nosic kartony z wodkami nie dosc ze  odsylaja pracownikow do domu z firmy presto  co to ma byc ? burdel

Kama

Ale co tu sie dziwic ? Jaka płaca taki pracownik, chyba za 4,80zl na godzinę to wykształceni ludzie nie idą do pracy....

jola

Bałagan jest miedzy firmami Presto a Tesco.A na tym cierpią ludzie którzy chcą pracować. Tesco dla presto mówi ze nie ma towaru by rozkładać, a bierze ludzi z drugiego serwisu. To jakiś obłęd.Dobrze że taki sklep powstaje , ale uważam ze powinien troszeczkę z kulturą do życia  podchodzić.Firmy które zatrudniają pracowników płacą mało, a tylko dlatego że w Suwałkach jest tak wielkie bezrobocie.Należy pamiętać , by człowiek był dla człowieka człowiekiem . a nie chamem.

jamman

tak pozatym to po co oni zatrudniaja z drugiej firmy ludzi ja bylam na rozkaldaniu towaru to niewiadomo za co sie brac a na zmianie tylko 7 osob i za 5 zl porazka totalna to juz lepiej jest w Bialymstoku za inwentaryzacje dostajesz 8 zl na reke noca smiech totalny  

Kinga

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk