• Witamy na Suwałki Forum informacyjne - Forum Suwałki.info.

Dotychczasowe rządy prezydenta Renkiewicza

Zaczęty przez foto, 29 Sie 2014, 11:29:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

foto

Na portalu suwalki.info pojawiła się nowa sonda: "Jak oceniasz dotychczasowe rządy prezydenta Renkiewicza?" - www.suwalki.info/sonda . Jak oceniacie naszego "wodza" szczególnie w porównaniu do jego poprzednika - Józefa Gajewskiego? Czy są lepsi kandydaci na prezydenta Suwałk?

ren

żelazny elektorat to obsadzeni w UM, spółkach miejskich, urzędach, gminach ludzie, ich rodziny, ciotki, wujkowie, kuzyni, wzajemne zależności i powiązania....z obawy przed utratą pracy będą znowu głosować na Renkiewicza...błędne koło...ciągle zostaniemy w tym schemacie słabego prezydenta robiącego pozorowane ruchy i wydatki dopiero w roku wyborów...zbudźcie się ludzie i wpuście nowe powietrze do miasta...

franka

Powiem swoje zdanie na temat rządów Pana Prezydenta Renkiewicza.
Uważam,że głosując właśnie na Niego nie popełniłam blędu.
Czuję pewną satysfakcję.
Przed wyborami uważałam ,że trochę musi nadrobić w kwestii image,bo wtedy daleko Mu było do Prezydenta Gajewskiego.
Prezencja,wymowa,płynność wypowiedzi-tutaj widziałam duże braki.
Doceniałam Jego pracowitość,oddanie,konsekwencję w działaniu...
i tutaj nie pomyliłam się.
Pamiętam doskonale tych wszystkich malkontentów,którzy krytykowali ...projekt Placu przy pomniku Marii Konopnickiej(betonowa pustynia,nikogo tam nie będzie....itp.), SOK...ileż tam krytyki było...
Dzisiaj przejeżdżałam obok Placu Marii Konopnickiej...
Wszystkie ławeczki zajęte,dzieciaki bawiły się przy fontannach...
I jak Wam w dziubkach ...malkontenci???
To tylko jednostkowe przykłady.
Najbardziej mi się podoba w Panu Prezydencie,że pracuje ,że chce ,żeby nasze miasto było coraz piękniejsze,że nie przejmuje się durnymi opiniami,bo w końcu wychodzi,że to jednak On miał rację...
Zdaję sobie sprawę jak trudna,odpowiedzialna jest praca na tym stanowisku,bo to jest cały organizm miejski...od kultury do...zwykłego g....a.
Dlatego będę na pewno głosować na Pana Renkiewicza,bo to jest właściwy Człowiek na właściwym miejscu.Tak uważam i chyba mi wolno!!!
Reszta mnie nie obchodzi... On jest również tylko człowiekiem.

miki

prosze was wsi nie robcie..... nic nie robi bo 2 rece trzymaja stolek... kolko wzajemnej adoracji, machlojki. Kumaci wiedza o co be
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

komentatorka

A co zrobil zle? Jakie sa minusy? To ze wygral wybory znaczy ze ktos na niego glosowal prawda? Jak wybuduja obwodnice i pozbadziemy sie tych tirow z miasta to bd git!
komentatorka

aaneta

ale ludzie są dziwni, będąc na każdego miejscu i mając możliwość obsadzenia stołkiem kogoś z rodziny też bym tak zrobiła, wszędzie tak sie dzieje... a poza tym są jakieś dowody na to? czy tylko takie gadanie? proszę podawać konkretne powody ale dyrdymały powtarzane przez Zielińskiego. Ja będę głosować na Renkiewicza, chyba każdy widzi jak Suwałki wyglądają i będzie jeszcze leoiej.

Od kiedy aby brać udział w sondzie trzeba sie logować i mieć konto ? Zawsze wydawalo mi sie, ze nie bylo takiej potrzeby ...
Witold W.

miki

to ze wszedzie sie tak dzieje to mamy sie na to zgadzac? pffff chyba ty aneciu.. ja napewno nie bede! mieszkam w tym miescie 35 lat i nie pozwole by zle sie dzialo przez to ze ktos chce sobie poprawic stope zyciowa.... kto ma wiedziec to wie co sie dzieje
<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>

Ada

heh

takie minusy, że ludzie po studiach muszą wyjechać za granice, bo nie mają pracy. A ci którzy mają znajomości nawet wyższego wykształcenia nie potrzebują i zajmują stołki w urzędzie miasta...  robią z ludzi debili i nic więcej... :]

kobra

Trzeba przyznać, że Suwałki są ładnym miastem. Część inwestycji była z pewnością trafiona. Niestety z fruktów korzystają głównie znajomi królika. Jeśli coś powstaje to stołeczki są tylko dla znajomych. Mówi się, ze Suwałki to republika szwagrów. Nie narzekam bo sam mam dobrze, ale to moja zasługa a nie włodarzy. Ludzie, którzy nie mają znajomości i nie mieli szczęścia są często na straconej pozycji. Co raz spotykam różnej maści znajomków królika, którzy na prawdę nie powinni zajmować swoich stanowisk. Nie ma jednak na nich siły bo są mierni ale wierni. Serdecznie mam już dosyć tego słodzenia w Radio 5 jaki to nasz Czesio wspaniały. Niestety nie jest. Martwi mnie bardzo jakość prowadzonych robót np na drogach. To wylezie, a zapłacimy my. Dużo działań włodarzy to czysty PR, z którego nic nie wynika. Nie wiem czy będzie sensowny kontrkandydat, może być nawet z PISu, którego nie cierpię. Kara musi jednak być.

korwin

MINUSY: zakup skody superb, budowa za kilkaset tys. zł fontanny na Kowalskiego, wymiana kostki na Chłodnej, podatek deszczowy, chaos przy odśnieżaniu, chaos ze śmieciami, bezsensowne rozkopywanie miasta i brak nadzoru przy remontach dróg, praktycznie zerowa inicjatywa miasta w organizacji imprez dla mieszkańców, rozdawanie stołków i trzymanie swoich ludzi, rozdawanie biletów do SOKu i Aquaparku swoim ludziom,nieoświetlone ulice po zmierzchu (oszczędności na ludziach), zero działań OSiRu dla suwalczan,problemy z wypowiadaniem się po Polsku
PLUSY: nie przeszkadzał w realizacji budowy parku M.K.

Obserwator

a orientuje się ktoś jaki jest stan budżetu miasta obecnie w porównaniu do stanu budżetu w czasie obejmowania rządów?

andrju zero lipy

@obserwator

Wystosuj zapytanie do rzecznika UM.

Jeśli w ogóle odpowie, oznaczać to będzie, że ma się czym chwalić, czyli lepszy.

Jeśli nie odpowie, to oznaczałoby to, że albo ma wyyebane, albo nie ma czym się chwalić.
:P

Szybka odpowiedź

W szybkiej odpowiedzi możesz użyć kodów BBC i uśmieszków tak jak przy normalnej odpowiedzi.

Uwaga: W tym wątku nie pisano od 120 dni.
Jeżeli nie masz pewności, że chcesz tu odpowiedzieć, rozważ rozpoczęcie nowego wątku.

Nazwa:
Email:

Skróty: naciśnij alt+s aby wysłać wiadomość, alt+p aby ją podejrzeć

SMF spam blocked by CleanTalk